diumenge, 13 de març del 2011

La continuïtat de l'INCAVI



L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de la Generalitat continuarà. El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, m'ho ha confirmat. Finalment, doncs, l'Incavi s'escapa de les retallades del govern dels millors i deixa enrera l'expressada voluntat no executada  per part del tripartit liderat per José Montoilla d'integrar l'INCAVI a l'IRTA. El conseller Pelegrí, això sí, vol un millor INCAVI, un organisme més proper i capaç de donar millor resposta al sector. S'ha esvaït, doncs, la desaparició de l'INCAVI però continua la forta rumorologia sobre la continuïtat o no de l'enòleg Oriol Guevara com a director general. Seria bo que la situació no s'allargués més en el temps i que es clarifiqués pel bé del sector. No és bo treballar quan s'està instal·lat en la més absoluta incertesa sobre el futur immediat. Guevara, tot i els enfrontaments que ha protagonitzat amb alguns funcionaris i treballadors de l'INCAVI, ha demostrat una gran capacitat de treball i de lliurament personal, i se l'ha pogut veure representant la Generalitat en infinitat d'actes. És un bon director general apolític que coneix bé el sector.

3 comentaris:

  1. No ho acabo d'entendre. El Conseller confirma la continuïtat de l'INCAVI, millor i més proper al sector, però fa que deixi de gestionar l'ajut de promoció de vins als tercers país!!!!
    En aquest article també es maniesta que l'actual Director te una gran capacitat de treball, però s'enfrenta a treballadors de l'INCAVI!! I a més, avui corre com la pólvora que li queden quatre dies i que la setmana vinent s'executarà el seu cessament.... Estas segur que l'INCAVI seguirà sent un organisme independent, i més proper?

    ResponElimina
  2. Sr. Francàs, divendres (25) es va publicar al VADEVI.CAT una entrevista a l'Honorable Conseller Pelegrí, en la qual parla de la continuïtat de l'INCAVI (tal i com vosté va avançar en aquet blog), però també del relleu de l'actual DG, i de la nova tasca que ha de desenvolupar l'INCAVI com a element dinamitzador del sector. Què opina vosté?

    ResponElimina
  3. La meva opinió és irrellevant. Ara bé, si havien de rellevar Oriol Guevara del càrrec opino que fa temps que ho havien d'haver fet i no introduir tant d'incertesa i rumorologia. D'altra banda, continuo considerant que el món de la vitivinicultura necessita de la finestreta única i que l'Administració faciliti.

    ResponElimina