dimecres, 16 de març del 2011

Nou premi per a Albet i Noya



No us descobriré jo ara aquí el treball pioner d'Albet i Noya pel que fa als vins ecològics. No hi ha dubte que la seva tasca ha estat notable en aquest camp, tot i caure en incongruències com les de tapar ampolles de vi ecològic amb tap de rosca o fer manifestacions forassenyades com la que alertava del perill de collir el raïm a màquina, que pot tenir com a conseqüència, segons Josep Maria Albet, agafar serps o aranyes amb del raïm. Sigui com sigui, el Ministeri de Medi Ambient i Rural l'acaba de premiar:

Albet i Noya premiat per el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí


El celler Albet i Noya, pioner en vinyes i vins ecològics, ha esta reconegut per el Ministeri de Medi Ambient i Rural, amb el premi “ Aliments d’Espanya a la Producció Ecològica 2011”

Aquest és ja el segon reconeixement oficial al celler penedesenc que actualment elabora més 1.200.000 ampolles de les que n’exporta el 85 %, repartit en 23 països, venent el 15% restant a tot Catalunya, que el 2010 ja es el segon país en volum de facturació.
Sens dubte la trajectòria de més de 33 anys en el sector de vins i caves ecològics i la filosofia que va impulsar Josep Maria Albet des de l’any 1978 segueixen impregnant aquesta empresa: “ Som molt exigents amb nosaltres mateixos i amb els nostres viticultors , ja que a part de que el raïm ha de ser ecològic, és imprescindible que sigui de la més alta qualitat, únic camí per fer grans vins, això si , paguem els millors preus de tot el Penedès” .

Amb aquest premis el Ministeri vol distingir a tots els sectors que intervenen en la cadena alimentària i difondre l’excel·lència del treball que estan fent professionals i entitats que d’alguna manera o altre participen en el procés.

A part d’Albet i Noya, només hi ha una altre empresa catalana que en aquesta edició se li atorgarà el premi a la Producció Agrària que és Embotits Salgot de Vic i que de fa un any ha començat a elaborar embotits ecològics de porcs de la seva pròpia granja.
La gala de lliurament dels premis, i el lloc on es fera, està encara per determinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada