dijous, 10 de març del 2011

La Nit de l'Enologia de l'ACE i el fre al col·legi professional



Ja es coneixen alguns dels candidats de la Nit de l'Enologia de l'ACE, que enguany es farà l'1 d'abril a Poblet. Els enòlegs catalans, sota la presidència de Josep Anton Llaquet, afronten una Nit de l'Enologia ben especial després que l'Autoritat Catalana de la Competència hagi emès  un informe de regulació pel qual rebutja la proposta de l'ACE de constituir un col·legi professional considerant que la seva constitució no "està justificada" por imposar "restriccions" a l'activitat i ha demanat que es busquin unes altres mesures per ajudar el col·lectiu dels enòlegs, que reclamen més reconeixement social com a autors intel·lectuals dels vins.


L’1 d’abril l’Associació Catalana d’Enòlegs presenta LA NIT DE L’ENOLOGIA 2011

L’Associació Catalana d’Enòlegs vol compartir aquesta nit amb enòlegs i representants de tots
els àmbits relacionats amb el vi i la vitivinicultura. Un acte per reconèixer la professionalitat i el talent dels enòlegs i premiar als més distingits.També es reconeixerà al periodista que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’enologia, el món del vi i del seu entorn. Els guardons es lliuraran al llarg d’una vetllada enològica, amenitzada per en Pep Poblet, saxofonista de reconegut prestigi, en la que es podran degustar les creacions més destacades dels diferents nominats.L’Associació Catalana d’Enòlegs vol promoure entre especialistes, prescriptors i consumidors en general que la intervenció de l’enòleg és decisiva en l’elaboració de les característiques que donen personalitat i qualitat sensorial a un producte vinícola. La millor manera d’aconseguir-ho és continuar fent un reconeixement públic d’aquells membres del col·lectiu que s’han distingit per la seva excel·lència en diferents vessants de la professió.

La Nit de l’Enologia d’aquest 2011 es centrarà en quatre categories, els nominats són:
• L’enòleg amb la millor trajectòria professional
Simó Serra Pumarola
Josep Jordi Piñol Camps
Carles Playà Maset
• L’enòleg que ha realitzat el projecte d’investigació o la proposta més innovadora, que ha sabut
sorprendre i afegir talent i valor al món del vi.
Josep Queralt Galimany
Joan Rovira Grau
Josep Mitjans Buxens
• L’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica
Raül Bobet Almenara
Ramon Giró Gramona
Susana Pascual Canals
• L’enòleg sènior. El reconeixement a un professional, amb més de 25 anys en la professió. La junta de l’Associació Catalana d’Enòlegs triarà la persona que mereix aquest premi

La nit de l’enologia es celebrarà a l’Hostatgeria de Poblet, el divendres 1 d’abril de 2011 a
partir de les 20:30 h


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada