dimarts, 15 de març del 2011

UP demana que es liquidi el que no va pagar el tripartit


El sindicat agfrari Unió de Pagesos s'ha reunit avui amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Li ha demanat que es liquidi el que no va pagar el tripartit presidit per José Montilla:

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, i els membres de la Comissió Permanent del sindicat s’han reunit aquest matí amb el president de la Generalitat, Artur Mas

Unió de Pagesos ha demanat al president Artur Mas que es desbloquegin els pagaments pendents a la pagesia del Govern anterior

El president de la Generalitat, Artur Mas i els representants d’Unió de Pagesos, encapçalats pel coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, i els membres de la Comissió Permanent s’han reunit aquest matí per abordar la situació econòmica i financera de l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura catalanes. A la reunió també ha participat  el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

Unió de Pagesos ha demanat al president Artur Mas, que a l’hora de gestionar la situació financera de la Generalitat de Catalunya tingui en compte que l’anterior Govern català ha deixat una llarga llista de qüestions pendents de pagament i resolució corresponents als anys 2009 i 2010, que estan bloquejades al departament d’Economia i Coneixement, al departament d’Agricultura i al de Territori i Sostenibilitat. El sindicat ha demanat a Artur Mas que el Govern prengui les mesures pressupostàries i financeres necessàries per resoldre aquesta situació. El sindicat també ha demanat al President que el projecte de pressupost de la Generalitat per a 2011 reculli adequadament el compromís de dur a terme les mesures aprovades per unanimitat en del debat monogràfic del Parlament de Catalunya sobre el sector agrari del 14 d’abril de 2010,  celebrat a instàncies d’Unió de Pagesos.

La promulgació per part del Govern del Decret 109/2011, d’11 de gener, pel qual s’estableixen els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 mentre no siguin vigents els del 2011, comporta que moltes polítiques estructurals de suport al sector es poden retardar fins més enllà de l’estiu, agreujant la ja difícil situació financera del sector agrari; com també les mesures de suport financeres d’un Pla de xoc que resta pendent d’aplicar des de l’abril de l’any passat. Una situació que el sindicat ha demanat que es resolgui amb urgència.

Pel que fa a les qüestions pendents de pagament i resolució, un any després hi ha pendent de pagar o resoldre les següents línies de finançament:

-La línia de finançament de les explotacions de fruita dolça.
-La línia de finançament per cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions.
-La línia de finançament per a les explotacions ramaderes.
-La línia de foment de modernització de les explotacions agràries.
-La línia de foment de la ramaderia ecològica.
-La línia de foment de mesures agroambientals i d’inversions no productives del Pla Pilot del Contracte Global d’Explotació.
-La línia de foment de la Producció Integrada.
-Les línies d’inversions i incorporació de joves del Contracte Global d’Explotació de l’any 2010.
-La línia de foment del Pla Renove de maquinària dels anys 2009 i 2010.
-La línia de foment de la gestió de subproductes ramaders dels anys 2009 i 2010.
-La línia de foment de races autòctones ramaderes en règim extensiu dels anys 2009 i 2010.
-La línia de compensació en oví i cabrum de la mort d’animals de l’any 2009.
-La línia de foment de la millora de la producció i comercialització apícola de l’any 2010.
-La línia d’ajuts a fruits de closca: avellana, ametlla, nou, pistatxo i garrofa.
-La línia de foment de la pol·linització amb abelles de l’any 2010.
-La línia de foment de la reconversió varietal en fruita dolça de l’any 2009.
-La línia de foment adreçada a les Agrupacions de Defensa Vegetal de l’any 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada