dijous, 10 de març del 2011

Can Credo, un xarel·lo amb majúscules

CAN CREDO 2009 

Recaredo


Finca de procedència Procedeix d’una vinya propietat de Recaredo a la finca de La Pedra Blanca, al municipi de Subirats.
DO:  Penedès
Varietats i verema: 100% xarel·lo veremat a mà. Viticultura ecològica i biodinàmica.
Superfície utilitzada del total de la finca: 1,4 ha.
Rendimient per hectàrea: 6.390 Kg/ha. 8.950 kg totals. 35,46 hl/ha. El rendiment de premsat és molt baix.

ELABORACIÓ:

Temps de maceració: 48 hores
Temps de fermentació:  10 dies
Tipus de fermentació: En bóta de roure
Temperatura de fermentació:  18 -20ºC
Criança:  Està 33 dies en bóta de roure de Tronçais. La idea és elaborar un vi que mostri amb tota transparència la varietat i el terra, per això es fa una maceració relativament llarga i el pas en bóta és molt suau i amb bótes de segon i tercer any. Posteriorment reposa en dipòsit sense mares fins la data d’embotellat. És un vi amb una alta capacitat d’embelliment i millorarà en ampolla en els pròxims anys.
Data d'embotellat:  27 de maig de 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla:  En aquests moments (31/01/2011) 8 mesos de criança en ampolla.  És un vi que evoluciona molt positivament en ampolla.

DADES TÈCNIQUES:

Grau alcohòlic: 12.5 % vol
pH: 3,15
Acidesa total: 5,5 g/l en àcid tartàric.
Ben conservat millorarà els propers:  8-10 anys 
Formats disponibles: 75 cl
Producció:  6.620 ampolles, totes numerades.
P.V.P. aproximat:  20 €.

Nota de tast:  Color groc daurat. Nas balsàmic molt fresc amb records cítrics, fruites blanques i préssec, destaquen les notes de fonoll i d’altres famílies anisades, records a sotabosc mediterrani i notes especiades, té una part floral –flor d’ametller- molt delicada. Totes les famílies aromàtiques molt ben fusionades i, per tant, esdevé un nas molt elegant i subtil. En boca és sedós, té un pas tranquil i present que et permet gaudir molt de la retronassal, és un vi cilíndric –marca molt bé el seu pas en totes les fases de la boca- destacant un final fresc, de molta complexitat i molt llarg.
Gastronomia:  És un vi de gran profunditat gastronòmica –el podem gaudir durant molta estona de principi a fi del àpat i ens convida, no ens cansa- . Les possibilitats són infinites, potser destacaria els arrossos (un rissotto amb ceps), el llobarro, rèmol apetxinat i carns com l’ànec mut, el porcell, les costelletes de cabrit....

Temperatura de servei: 10 ºC.

Comentari personal: És un vi amb greix i volum (de llàgrima ben viva) però cítric, fresc i elegant a la vegada. És molt varietal. No hi falten les notes anisades ni un final d’ametlla amarganta. A més, presenta notes especiades i és complex. Sublim acompanyant l’emperador a la planxa. El treball de criança en fusta és brillant, només una pinzellada. És un vi amb majúscules. Can Credo, ho confesso públicament, és sant de la meva devoció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada