dilluns, 21 de març del 2011

Distintiu per a la garnatxa blanca 100% de la DO Terra Alta


Un nou distintiu singularitzarà la garnatxa blanca 100 x 100 de la DO Terra Alta a partir de la primavera que acabem d'estrenar. La noticia la vaig avançar el mes de desembre pasasat a la secció La Vinoteca Catalana de La Vanguardia. A partir d'avui, però, en fan difussió:

“Terra Alta Garnatxa blanca”: un binomi únic en el món i una iniciativa pionera a Catalunya
 
Un distintiu de garantia específic identificarà i donarà nom als vins blancs 100 % Garnatxa blanca que acreditin un nivell superior de qualitat i singularitat
La iniciativa del Consell Regulador és el principal fruit del Pla Estratègic i estarà recolzada per una campanya especifica de comunicació i promoció

NOTA DE PREMSA. Gandesa, 21 de març 2011
 
Estirant el fil dels factors naturals (la terra i el clima) i els factors culturals (el saber fer, la tradició vinícola i les varietats de raïm) que vinculen la DOTA amb els vins que protegeix i amb el propòsit de mostrar la genuïnitat del vi blanc mediterrani, el Consell Regulador ha creat el distintiu “Terra Alta Garnatxa blanca”. La iniciativa converteix la DOTA en la primera i, pel moment, la única de les 11 denominacions d’origen vinícoles catalanes que disposarà d’un distintiu de garantia tant singular.
L’exclusivitat dels vins que seran reconeguts pel nou distintiu de garantia està sostinguda per tres pilars: importància, tradició i excel·lència. D’una banda la DOTA és la regió vinícola mundial amb major concentració d’aquesta varietat de raïm, amb 1300 hectàrees plantades. Segons el Registre Vitivinícola de Catalunya aquesta superfície suposa el 90% de les plantacions catalanes de Garnatxa blanca. A nivell mundial, aquesta importància s’estima en més d’1/3 de la superfície global. En segon lloc la tradició fruit de la històrica associació de la Terra Alta amb el vi blanc i la Garnatxa blanca. Per últim els “Terra Alta Garnatxa blanca” han d’acreditar una qualitat sensorial molt bona, almenys 80 punts sobre 100 al tast. Un llistó que situa la qualitat i singularitat d’aquestos vins blancs a un nivell superior i que exigeix excel·lència a la vinya i al celler. 
El Pla Estratègic en el qual s’emmarca la iniciativa adopta el binomi que representa el nou distintiu com a estratègia específica de la CRDOTA per assolir majors cotes de prestigi i notorietat, equilibrar la relació entre producció i comercialització dels vins blancs a la zona, crear un entorn favorable per a la valorització econòmica i aconseguir reforçar la identitat col·lectiva de la DOTA. El president del Consell, Jaume Descarrega, destaca que “amb aquest important pas endavant ens proposem impulsar tota la DOTA”. Durant aquest primavera tindrà lloc una campanya de llançament del “Terra Alta Garnatxa blanca” a través d’un conjunt d’accions amb identitat pròpia que tindran com a principal propòsit donar a conèixer el nou distintiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada