dimarts, 8 de març del 2011

Creu de Lavit, xarel·lo de gran relació qualitat-preu


CREU DE LAVIT 2008
Segura Viudas


Finca de procedència : La Figuera i el Molí
DO : DO Penedès (Vilafranca del Penedès i St.Llorenç d´Hortons)
Varietats i verema : 100% xarel·lo (collit els dies 14,15 i 16 de setembre)
Superfície : 9 Ha
Rendiment per hectàrea : 4.500 / 5.500 Kg

Elaboració :

Temps de maceració : No
Temps de fermentació : 2-3 setmanes
Tipus de fermentació : En bóta (43%) i en dipòsit (47%). No es realitza la fermentació malolàctica.
Temperatura de fermentació : 16º C en bóta / 14º C en dipòsit
Criança : El xarel·lo fermentat en bóta nova de roure francès, americà i d’acàcia, roman durant 5 mesos en bóta en contacte amb les seves mares. El xarel·lo fermentat en dipòsit roman durant tres mesos en el mateix dipòsit en que ha fermentat en contacte amb les seves mares.

Data d´embotellat : 25 de març 2009
Temps d´envelliment a l´ampolla : 6/8 mesos

Dates tècniques :

Grau alcohòlic : 13º
ph: 3,05
Acidesa total : 5,30 gr./L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers : 3-4 anys
Formats disponibles : 75 cl.
Producció : 35.000 ampolles de 75 cl.
PVP aproximat : 10 €


Nota de tast : Color palla pàl·lid, brillant i viu. Complex en nas. Aromes de fruites (de codony, pinya i préssec) en un denvolupat fons floral i torrat. Llaminer, amb estructura, encara que fresc i persistent.

Gastronomia : Ideal per acompanyar mariscos, peixos, arrossos o carns blanques.

Servir a 8-10º C.


Comentari personal: Segura Viudas va ser un dels cellers pioners a l’hora d’apostar per la xarel·lo al Penedès. Creu de Lavit és un molt bon producte a un preu molt raonable i amb una producció notable, la qual cosa no és gens fàcil de trobar. Cos i frescura, volum i elegància, vivesa i maduresa hi conviuen ben harmoniosament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada