EL FANIO 2009
Albet i Noya 
Finca de procedència: El Fanio (Can Milà de la  Roca-Subirats) 
DO: Penedès (Costers de l'Ordal ) 
Varietats i verema: 100% xarel·lo (Collit a partir del 4 de setembre)
Superfície: 1,93 Ha.
Rendimient per hectàrea: 5.550 Kgs  
Elaboració:
Temps de maceració: No.
Temps de fermentació: 3 setmanes
Tipus de fermentació: Controlada a baixa temperatura. 
Temperatura de fermentació: 15ºC
Criança:  Remenat de les mares fines de fermentació que es mantenen en suspensió durant 9 mesos en ous de ciment (sense ferro a l'estructura) de 660,- lts. 
Data d'embotellat: juny 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla: Al celler no es fa envelliment en ampolla, però el vi envelleix meravellosament bé durant els primers cinc anys, agafant cada cop més cos i accentuant el caràcter varietal.
Dades tècniques:
Grau alcohòlic: 13,2%
pH: 3,22
Acidesa total: 5,0 g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers: 4 anys segur.
Formats disponibles: ampolla borgonyesa de 75 cl. 
Producció: 7.850 ampolles de 75 cl.
P.V.P. aproximat: 7,25  €
Nota de tast: Color groc pàl·lid. Aroma intensa i complexa amb notes d’espàrrec verd, codony i tocs de flor d'ametller i taronger. Paladar gras i molt ampli, amb una acidesa molt equilibrada i  sensació gustativa de dolçor i expressió de barreja de notes de fruita blanca i melmelada de taronja un pel amarga . 
Gastronomia: Ideal per acompanyar carns blanques brasejades, marisc i crustacis,  peix  i pasta.
Servir a 8-10º C. 
Comentari personal: La criança en ous de ciment sembla que poc a poc va guanyant adeptes a casa nostra. Té tocs minerals que parlen del seu origen a les terres de l’Ordal i combina acidesa amb notes florals i de fruites blanques ben madures. En destaco un nivell terpènic, amb clares notes anisades, per damunt la mitjana. És cítric i viu. En definitiva, El Fanio 2009 és un saborós vi sense altes pretensions que incorpora tècniques biodinàmiques, agricultura ecològica i tap de rosca. Tot plegat s’ofereix a un preu força acceptable. 

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada