dilluns, 10 de setembre de 2012

Sanitat "impecable" i correlacions d'acidesa i grau "perfectes" a Sumarroca


Un cop acabat el mes d'agost, el balanç de la verema a Sumarroca és “molt positiu”. Estan obtenint un nivell de sanitat “impecable” i, en l'aspecte tècnic, les correlacions d'acidesa i grau són “perfectes”. Segurament l'únic retret el trobarien en els nivells més baixos de quantitat, sobretot en el cas del chardonnay, gairebé un 40% menys. Ja porten més d’un milió de quilos recollits, una xifra que suposa un 40% del total previst per a aquesta verema. Principalment, s'han veremat les varietats blanques (muscat, chardonnay, riesling, sauvignon blanc) i també algunes de negres, destinades a l'elaboració de rosats, com ara el pinot noir, el merlot, l'ull de llebre i el sirà. La primera de setembre van començar la verema dels blancs per al cava: el macabeu i el xarel·lo. Pel que fa al projecte Vinyes del món, recorden que, del total de les 360 varietats experimentals, el Departament Tècnic de Sumarroca ja en va seleccionar només una vuitantena abans de l'estiu, per fer-ne un seguiment. Aquesta preselecció es basa en un estudi profund de la maduració i el comportament de les maduracions i també en l'experiència acumulada en aquests darrers nou anys. Quan va arribar el verol, abans de la verema, la selecció va limitar el seguiment a unes 45 varietats, que tenien les característiques idònies per continuar estudiant-les. En aquests moments, d'aquesta selecció ja hem veremat el pinot gris, el pinot blanc, el viognier, l'incroccio manzoni, el kerner, el semillon, el moscato roso, el domina, el mammolo, el mariensteiner, el muller thurgau i el malvasia istriana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada