La patronal Associació Vinícola Catalana ha
anunciat una nova edició del premi Cartaví, que premia la presència de vins
catalans a les cartes dels restaurants catalans. El públic, part important per
a l’elecció dels finalistes, podrà proposar en aquesta edición un restaurant a
través de www.cartavi.cat fins el 30 de setembre. Els premis Cartavi se celebren
un any més amb el principal objectiu de “distingir els restaurants catalans que
realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en
qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes”. L’Associació Vinícola
Catalana organitza aquests premis amb l’objectiu de “fomentar la presència dels
vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com
promocionar el coneixement dels vins el.laborats a les zones vitivinícoles
catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al
consumidor”. Aquests premis estan oberts a tothom a través de la creació d’una
web (www.cartavi.cat) que permet
realitzar la proposta d’un restaurant per part del públic fins el 30 de
setembre. Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants serà la base
per valorar i escollir els restaurants finalistes.
Entre totes les propostes presentades on line, es
seleccionaran els finalistes d’entre els quals un jurat acreditat escollirà els
guanyadors dels Premis Cartavi 2012. En total 15 restaurants: 3 restaurants per
província catalana més 3 de Barcelona capital, més 2 premis especials del
jurat. Totes les persones que proposin i votin un restaurant entraran a formar
part del sorteig de diferents estades enoturístiques, entre altres premis que
podeu comprovar en les bases. En aquesta edició s’han introduït diversos
canvis. Durant els anteriors anys es premiava els restaurants que disposaven a
les seves cartes d’una major presència de vins catalans i a partir d’aquesta
edició es tindrà més en compte a tots aquells restaurants que demostren una
major sensibilització vers els vins catalans i ho saben transmetre al
consumidor.
Cartavi 2012 compta amb el suport de l’Incavi, i
la col·laboració de l’Associació Catalana de Sumillers, Riedel, les onze
denominacions d’origen catalanes, a més d’altres institucions i organismes
sectorials. Amb Cartavi 2012 es pretén “animar a tothom, consumidors,
restauradors i sumillers a potenciar el vi de la nostra terra als restaurants
de Catalunya i en conseqüència, avivar el consum intel·ligent del vi català”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada