dijous, 13 de setembre del 2012

Àmplia oferta enoturística durant la verema a Rías Baixas, on fins i tot es pot dormir en cellers


Cada vegada són més els cellers que ofereixen activitats especials durant la verema a les Rías Baixas, permetent que els visitants formin part d'una “experiència única”. Així, a més de les activitats enoturísti1ques habituals, alguns cellers ofereixen experiències especials per a la verema. Per exemple, els Cellers Martín Códax brinden la possibilitat que el visitant gaudeixi d'una jornada completa entorn de la verema, coneixent tot el procés des de la recol·lecció del raïm a les vinyes, fins a la seva elaboració al celler, culminant amb un tast comentat dels diferents vins d'aquest celler. Tot això acompanyat per la possibilitat de menjar a les vinyes o en el propi celler. Altres cellers com Pazo Baión, Bodegas La Val, Mar de Frades o Valmiñor també ofereixen la possibilitat d'endinsar-se en els seus vinyers en ple enrenou, per observar després com és el procediment que es realitza al celler. El celler Terras Gauda, per la seva banda, posa a la disposició dels visitants un autobús per recórrer més còmodament el vinyer i visualitzar in situ el treball que es realitza per a la recol·lecció del raïm. Pels qui vulguin viure tot el procés sota la llum de la lluna, el celler Eidos Viticultores permet que els visitants s'apropin durant tot el procés de recollida de raïm, el qual se sol estendre fins a altes hores de la nit. Els més apassionats del món del vi poden fins i tot dormir en un celler, escollint establiments enoturístiques com Pazo A Capitana, Lagar de Costa o Pazo de Galegos, on el celler comparteix espai amb l'allotjament.
Alguns allotjaments com l'Hotel-restaurant Quinta de San Amaro, ofereix paquets dissenyats expressament per a l'època de verema, amb preus especials que inclouen habitació, desdejuni i sopar, juntament amb activitats en cellers de la Ruta. Els visitants que vulgui una proposta més personalitzada podran contactar amb Tee Travel, agència de viatges especialitzada en enoturisme, que ofereix propostes a mida per conèixer tots els detalls de la verema a les Rías Baixas. Altres viatgers opten per contractar els serveis de Romina López, guia turística especialitzada en enoturisme
Al mateix temps, el territori de les Rías Baixas compta amb diverses festes que giren entorn de la verema com les Festes de la Verema de Cambados (29 i 30 setembre), San Miguel a O Rosal (del 29 setembre al 7 octubre) i Dorrón a Sanxenxo (6 octubre), o les peculiars Festes de la Collita de Sela a Arbo (12 octubre) i Castrelo a Cambados (13 i 14 octubre), són només algunes mostres. Tampoc hi falten festes gastronòmiques com la del Peix Espasa que acull A Guarda el 15 de setembre, o la del Marisc que celebra O Grove del 5 al 14 d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada