dijous, 1 desembre de 2011

Barcelona Degusta, des de demà i fins diumenge


El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Prodeca, Fernando Bienert, presidirà demà divendres, 2 de desembre, la inauguració de la 4a edició del Saló de l’Alimentació per al Consumidor i el Canal Especialitzat, Barcelona Degusta, que se celebrarà a la Fira de Barcelona (recinte de Montjuïc) del 2 al 4 de desembre. La inauguració també comptarà amb l’assistència del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, del president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, del director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón,  i del regidor de Comerç, Consum i Mercat de l’Ajuntament de Barcelona, Raimon Blasi, entre d’altres. Barcelona Degusta, que organitza Fira de Barcelona, és un esdeveniment adreçat al consumidor final, amb l’objectiu de transmetre la cultura alimentària, fomentar el consum d’aliments de qualitat i donar a conèixer el paper que tenen el comerç detallista i els mercats municipals com a punts de venda especialitzats. Les persones visitants de la fira podran comprar un ampli ventall de productes de gran qualitat i degustar-los amb elaboracions gastronòmiques. A Barcelona Degusta, segons l'organització, s'hi poden trobar petits productors d'especialitats alimentàries i grans marques. Des de les millors denominacions d'origen a l'últim en parament de cuina. A més es donen a conèixer tendències en gastronomia i es pot assistir a demostracions. A més de les 34 empreses catalanes que participen sota el paraigua del Departament d’Agricultura, s’habilitarà, com a escenari principal, una cuina aparador on es prepararan, en directe, propostes gastronòmiques i degustacions com a suport a la difusió de les produccions catalanes de qualitat i de proximitat.
 
Programa d’activitats:
Divendres, 2 de desembre
11.45 h – 12.30 h  Presentació “La pasta fresca en el marc d’una alimentació equilibrada”, a càrrec d’Erre de Vic i la dietista Cristina Lafuente, de l’empresa Sticsa.
12.30 h – 13.30 h  Tast de vins de cooperatives catalanes, a càrrec de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració de l’INCAVI.
14 h – 16 h  “Show de Fogons”. Arròs bomba del delta de l’Ebre amb bacallà, sobrassada, carxofes i faves del Prat, a càrrec de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, a càrrec del cuiner Jordi Narro del Restaurant Nuclo i amb la col·laboració de La Masia Fruites i Verdures.
16.30 h – 17.15 h Presentació i degustació de cervesa artesana, a càrrec de Cerveses Ausesken.
17.15h a 18 h Presentació “El Cava per a cada moment”, a càrrec de Giró Ribot.
18 h a 18.45 h Presentació i degustació de iogurt i llet pasteuritzada, a càrrec de Frisllet.
Dissabte, 3 de desembre
11 h a 11.45h Presentació i degustació de plats precuinats Boig per la Cuina.
11.45 h a 12.30 h Presentació i degustació de vermuts, a càrrec de Vermuts Miró.
12.30h a 13.30h Presentació i degustació de cuina tradicional 5a gamma Peixerot Casa.
14 h a 16h “Show de Fogons”. Arròs bomba del delta de l’Ebre amb safrà, llagostins de Sant Carles i suc de galeres, a càrrec del cuiner Jordi Narro del Restaurant Nuclo i amb la col·laboració de La Masia Fruites i Verdures.
16.30 h a 17.15 h Presentació i degustació de cerveses artesanes, a càrrec del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN).
17.15h a 18h Presentació i degustació de neules de fusió, a càrrec de Casa Graupera.
18 h a 18.45h Demostració de latte art i cafès aromatitzats, a càrrec de Cafès Novell.
18.45 h a 19.30 h Presentació de mel artesana, a càrrec de Mel de Can Toni.
Diumenge, 4 de desembre
11h a 11.45 h  Presentació i degustació de pa i torró de vi, a càrrec de PansDeVi.
11.45 h a 12.30 h “Show de Fogons”. Cremós d’arròs de rovellons i carxofes al perfum de farigola, a càrrec del cuiner Jordi Narro del Restaurant Nuclo i amb la col·laboració de Lo Nostre Arròs.
12.30 h a 13.30 h Presentació i degustació de cervesa d’arròs marisma, a càrrec de Lo Nostre Arròs i Pep Sala.
14 h a 16 h “Show de Fogons”. Emincés de vedella del Pirineu Català amb verduretes i matisos asiàtics, a càrrec del cuiner Jordi Narro del Restaurant Nuclo, amb la col·laboració de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans i de La Masia Fruites i Verdures.
16.30 h a 17.15 h Presentació de la nova imatge de l’empresa de cervesa artesana Cervesa del Montseny.
17.15 h a 18 h Presentació i degustació de coques típiques de Lleida, a càrrec de Lo + Bo de Lleida.
Empreses participants:
§     Betara, SL / làctics / Perafita (Osona)
§     Boig per la Cuina (Clàssics Can Rull) / precuinats/ Sabadell (Vallès Occidental)
§     Bosch i Casals Embotits Artesans / embotit / Sant Feliu Sasserra (Bages) 
§     Caroli / muffins, brioixeria / Anglès (Selva)
§     Casa Graupera / neules i galetes / Mataró (Maresme)
§     Cava Colomer / vi DO Catalunya, DO Cava / Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
§     Cervesa  Montseny / cervesa / Sant Miquel de Balenyà (Osona)                     
§     Cerveses Almogàver / cervesa / Barcelona
§     Cerveses Ausesken, SL / cervesa / Olost (Osona)
§     Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, SCCP – les Garrigues / oli DOP les Garrigues / les Garrigues (les Borges Blanques)
§     Cooperativa Falset- Marçà / vi DO Montsant / Falset (Priorat)
§     DOP Arròs del Delta de l'Ebre / arròs del delta de l’Ebre / Deltebre (Baix Ebre)
§     Erismar / productes del mar / Calonge (Baix Empordà)
§     Erre de Vic – Lactics Artelac / embotit / Vic (Osona)
§     Exclusivas Vialbé / productes gourmet / Esparreguera (Baix Llobregat)
§     Farbos 2008 (Anela Fruits) / postres de fruita / Campllong (Gironès)
§     Flor de Romaní / mel / Cornellà de Terri (Pla de l’Estany)
§     Formatgeria Marvall / formatge / el Vendrell (Baix Penedès)
§     Frisllet, SL (la Selvatana) / lactics / Campllong (Gironès)
§     Gecan (Llúpols i Llevats, SL) / cervesa / l’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
§     Giró Ribot / vi DO Penedès, DO Cava / Santa Fe del Penedès (Alt Penedès)
§     IGP Vedella dels Pirineus Catalans / vedella del Pirineu Català / la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
§     La Masia Fruites i Verdures / fruites i verdures / el Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
§     Lo + Bo de Lleida / coques / Mollerussa (Pla d’Urgell)
§     Lo Nostre Arròs (Negret) / arròs / Amposta (Montsià)
§     Maset del Lleó / vi DO Penedès, DO Cava / Barcelona
§     Mel Can Toni / mel / Seròs (Segrià)
§     Novell Biodé / cafè / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
§     PansdeVi / pa / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
§     Peixerot Casa / cuina tradicional congelada / Vilanova i la Geltrú (Garraf)
§     The Cake’s Garden / pastissos / Barcelona
§     Torclum / oli d’oliva / la Bisbal del Penedès (Baix Penedès)
§     Vermuts Miró (Emilio Miró Salvat) / vermut / Reus (Baix Camp)
§     Xocolates Oliva / xocolata / Figueres (Alt Empordà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada