Arran la polèmica a les xarxes socials en què s'ha vist embolicat Codorníu per un bosc a la seva propietat californiana (veure post anterior), les caves catalanes han fet aquest matí un comunicat on es defensa i diu que aposta per la defensa mediambiental:
Ara fa 12 anys, el 1999, el celler Artesa de Napa (propietat de Codorníu) va adquirir 130 ha de terrenys per plantar-hi vinyes a la zona d’Annapolis (Sonoma), famosa per ser una de les àrees vitivinícoles més prestigioses del país.
Els arbres existents en aquests terrenys van ser tallats arran de terra entre 40 i 60 anys abans pels seus antics propietaris, per dedicar-los a pastures i a plantar-hi alguns arbres fruiters, concretament pomeres. Encara queden dempeus alguns d’aquests arbres joves; a més, s’han detectat dos vells exemplars d’una espècie d’arbre coneguda a Califòrnia com a redwood, que Artesa té intenció de preservar.
Artesa preveu de destinar aproximadament el 50% dels terrenys a plantació de vinyes, i la resta mantenir-los intactes en el seu estat actual.
El projecte està precedit per un rigorós estudi d’impacte mediambiental que dura ja 6 anys. Experts en arqueologia, hidrologia, biologia i enginyeria mediambiental, proposats per l’administració pública nord-americana, han realitzat durant uns anys estudis destinats a assegurar que l’impacte sobre l’entorn sigui mínim. Aquests estudis estan avalats per l’estat de Califòrnia que, en un primer esborrany del seu informe sobre impacte mediambiental, certifica que el projecte d’Annapolis té un impacte insignificant en l’entorn natural.
Altres agències governamentals, com ara CalFire, el Department of Fish & Game o el U.S. Army Corps of Engineers, han visitat vàries vegades la propietat per analitzar el projecte i les mesures de preservació de l’entorn adoptades per Artesa, com a mesures prèvies a l’atorgament de l’autorització per a la plantació dels ceps.
Tots aquests anys d’estudis, les agències estatals han verificat in situ que no hi ha espècies de flora o fauna que puguin ser afectades pel projecte d’Artesa.
A la mateixa propietat hi ha a més un rec, anomenat Patchett Creek, que la recorre i en què les agències han corroborat que no hi ha, ni mai hi va haver, espècies de peixos que necessitin ser protegides. Tot i això, el projecte d’Artesa contempla protegir el rec al llarg del seu recorregut pels terrenys de la propietat, amb mesures garantides pels organismes auditors.
Codorníu ha mostrat un ferm compromís amb la terra i el respecte al medi ambient al llarg de tota la seva història, i aquest vincle amb la terra i l’entorn és un pilar bàsic en tota la seva activitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada