El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, i el director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Marià Morera, ha inaugurat, aquest vespre, a Sant Martí Sarroca, el nou Celler Mas Bertran. SDegons s'ha informat des del DAR, en el decurs de l’acte, el conseller ha procedit a plantar un cep, ha visitat les instal·lacions, una visita en què s’ha explicat el procés productiu, s’ha dut a terme un tast dels productes en procés de producció, a més de visionar una audiovisual, i de presentar i tastar dos nous productes d’aquest celler. Pelegrí ha destacat que la inauguració d’aquest nou celler demostra l’esperit emprenedor “tan necessari en l’actual situació, sou un exemple d’aquelles persones que veuen en els problemes una oportunitat per emprendre i oferir solucions i/o nous productes. L’esperit emprenedor, d’esforç i sacrifici de l’empresari català ha de ser el veritable motor per a sortir de la situació actual, l’emprenedoria millora la competitivitat i la productivitat de les nostres empreses, el Departament està amb vosaltres per a ajudar-vos a seguir endavant”. El titular del Departament ha volgut fer palès el potencial del sector del vi i el cava català, i ha fet una crida a “estrènyer llaços” amb el mercat de proximitat i la restauració: “els mercats on més possibilitat de creixement té el nostre vi són la pròpia Catalunya i, a més, el Penedès és un territori amb molta tradició i amb un important patrimoni vitivinícola, el que permet ensenyar la cultura del vi”. Alhora, ha afegit que tampoc no s’ha de perdre de vista els mercats exteriors, “cal mirar l’exportació com a via de futur, vosaltres ja heu entès que aquesta és una molt bona opció per a prosperar”. Josep Maria Pelegrí també ha constatat que si bé el Nadal concentra quasi el 40 per cent de les vendes de cava i és bo saber que la major part de la població tria vins i caves catalans per brindar en ocasions tan assenyalades com aquestes festes, tant vi com cava es poden prendre a qualsevol hora i temporada. D’altra banda, el conseller també s’ha referit a les noves vies de promoció del territori i del vi remarcant la necessitat d’apostar per l’enoturisme d’una forma valenta, original i immediata, una aposta que pot complementar-se amb altres formes de turisme rural o temàtic. “Em consta que al Penedès ja hi esteu treballant sota la marca Enoturisme Penedès, una gran via d’internacionalització i de situació del vostre producte. Teniu una gran oportunitat, ara cal que tots hi treballem per a saber-la explotar, que aprofitem les sinèrgies entre el sector públic i el privat”.
dijous, 15 de desembre del 2011
Pelegrí planta un cep al Penedès
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, i el director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Marià Morera, ha inaugurat, aquest vespre, a Sant Martí Sarroca, el nou Celler Mas Bertran. SDegons s'ha informat des del DAR, en el decurs de l’acte, el conseller ha procedit a plantar un cep, ha visitat les instal·lacions, una visita en què s’ha explicat el procés productiu, s’ha dut a terme un tast dels productes en procés de producció, a més de visionar una audiovisual, i de presentar i tastar dos nous productes d’aquest celler. Pelegrí ha destacat que la inauguració d’aquest nou celler demostra l’esperit emprenedor “tan necessari en l’actual situació, sou un exemple d’aquelles persones que veuen en els problemes una oportunitat per emprendre i oferir solucions i/o nous productes. L’esperit emprenedor, d’esforç i sacrifici de l’empresari català ha de ser el veritable motor per a sortir de la situació actual, l’emprenedoria millora la competitivitat i la productivitat de les nostres empreses, el Departament està amb vosaltres per a ajudar-vos a seguir endavant”. El titular del Departament ha volgut fer palès el potencial del sector del vi i el cava català, i ha fet una crida a “estrènyer llaços” amb el mercat de proximitat i la restauració: “els mercats on més possibilitat de creixement té el nostre vi són la pròpia Catalunya i, a més, el Penedès és un territori amb molta tradició i amb un important patrimoni vitivinícola, el que permet ensenyar la cultura del vi”. Alhora, ha afegit que tampoc no s’ha de perdre de vista els mercats exteriors, “cal mirar l’exportació com a via de futur, vosaltres ja heu entès que aquesta és una molt bona opció per a prosperar”. Josep Maria Pelegrí també ha constatat que si bé el Nadal concentra quasi el 40 per cent de les vendes de cava i és bo saber que la major part de la població tria vins i caves catalans per brindar en ocasions tan assenyalades com aquestes festes, tant vi com cava es poden prendre a qualsevol hora i temporada. D’altra banda, el conseller també s’ha referit a les noves vies de promoció del territori i del vi remarcant la necessitat d’apostar per l’enoturisme d’una forma valenta, original i immediata, una aposta que pot complementar-se amb altres formes de turisme rural o temàtic. “Em consta que al Penedès ja hi esteu treballant sota la marca Enoturisme Penedès, una gran via d’internacionalització i de situació del vostre producte. Teniu una gran oportunitat, ara cal que tots hi treballem per a saber-la explotar, que aprofitem les sinèrgies entre el sector públic i el privat”.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada