dimarts, 6 de desembre del 2011

Ajuts per a millorar l'estructura comercial i els canals de distribució

Regulació dels ajuts a les inversions vinícoles realitzades a altres països de la Unió Europea
El passat dia 18 de novembre es va publicar al BOE el Reial Decret 1574/2011 pel qual es regula la mesura d’inversions recollida en el programa de suport al sector vitivinícola.
 
Es tracta d’un ajut a les inversions, realitzades a països de la Unió Europea diferents d’Espanya, destinades a millorar les condicions de comercialització dels vins produïts a l’Estat espanyol.
 
Poden ser objecte d’ajut les operacions de millora de l’estructura comercial i de desenvolupament dels canals de distribució, tals com la construcció o adquisició de locals, el seu condicionament i l’adquisició i  instal·lació d’equipaments
 
En el cas de les empreses de Catalunya, l’ajut consisteix en un finançament de la inversió realitzada fins a un màxim del 40% en el cas de microempreses, petites i mitjanes empreses del sector vitivinícola de menys 250 empleats, segons es defineixen a la Recomanació 2003/361/CE de la Comissió, de 6 de maig de 2003. I fins a un màxim del 20% en el cas d’empreses entre 250 i 750 empleats o amb un volum de negoci inferior a 200 milions d’euros.
 
Aquests són els dos tipus d’empresa que poden sol·licitar l’ajut, sempre que tinguin activitat en el moment de presentar la sol·licitud, i que produeixin a Espanya o comercialitzin els productes obtinguts en territori espanyol que es descriuen en l’annex XI ter del Reglament (CE) núm. 1234/2007 del Consell, de 22 d’octubre. En el cas d’empreses exclusivament dedicades a la comercialització, al menys un 80% de la seva facturació haurà de procedir dels productes esmentats.
 
El termini de presentació de les sol·licituds per als projectes que es financen amb càrrec a l’exercici 2012, serà fins al 27 de desembre de 2011.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada