dijous, 6 de juny del 2013

Xavier Nadal: “estem per sumar”

 

En declaracions fetes a aquest blog, Xavier Nadal (Pimecava) s’ha mostrat “satisfet” tot i la derrota electoral als comicis per renovar el Consell Regulador del Cava. Nadal destaca l’èxit de participació després de més de 12 anys sense renovació al Consell i el fet que “s’ha remogut el sector”. Considera que la seva ajustada derrota és conseqüència del fet que el seu discurs anava adreçat principalment “a la regió bressol del cava”, tant en qüestions de taula de preu de raïms com de promoció enoturística. El cavista de Torrelavit vol agrair els qui han anat a votar tot i que no entén la baixa participació dels petits elaboradors. Pel que fa a l’oferiment de mà estesa feta per la patronal Institut del Cava, Xavi Nadal diu que també ofereixen la seva mà “al 100%”. Hi posa, però, dues condicions: que els guanyadors “impulsin les estratègies a les quals s’han compromès durant tota la campanya vist que els nostres programes no estaven tan allunyats, només amb petits matisos de diferència” i que “d’una vegada per totes els acords s’informin al sector”. Nadal conclou que “estem per sumar”.
En un comunicat de premsa d’avui mateix, Pimecava ha recordat que els electors cridats a les urnes, que representaven a 41 empreses del subcens 3 i 186 empreses en el cas del subcens 4, van comptar amb una participació del 97,5% i del 56% respectivament. Aquestes empreses van poder exercir el seu vot en alguna de les 3 taules electorals que es van disposar a la seu del Consell regulador del Cava, pels electors d’Aragó pels electors de Catalunya i Extremadura, a Logroño pels electors de La Rioja, País Basc i Navarra, i a la població de Requena pels electors de la comunitat Valenciana. Els resultats obtinguts per una i altra patronal van mostrar comportaments molt diferents segons les taules electorals, ja que si bé a Catalunya, les empreses es van decantar per l’opció de Pimecava, (67 de les 124), les taules de La Rioja i de València, van decantar totalment les votacions cap als candidats de l’Institut del Cava, que van obtenir 19 dels 20 vots escrutats. Amb aquests resultats per tant, les vocalies que encara estaven pendents de definir, van ser per Jaume Gramona en el subcensos 3 i Ramón Giró en el subsens 4. Segons paraules de Xavier Nadal i Josep Elies, tot i no haver assolit el propòsit d’aconseguir cap de les 2 vocalies, “aquests resultats no poden deixar indiferent a ningú, ja que per una banda denoten que hi ha una àmplia part del sector que demana canvis i sobretot, perquè les empreses catalanes, s’han sentit majoritàriament alineades amb les línees de treball proposades per Pimecava”.
 “Aquest programa molt centrat amb les voluntats i necessitats de les empreses de Catalunya, amb punts tant candents com la zonificació del cava”, segons Elies i Nadal, “ha estat un dels principals motius del suport majoritari rebut aquí i del inexistent recolzament fora de Catalunya”. Tot i així segueixen manifestant que “aquest punt és totalment indispensable, ja que la dispersió del territori actual no permetrà abordar temes tant importants pel sector, com l’enoturisme, la implementació d’una taula operativa del raïm o la divulgació de la diversitat de caves existents”. Des de Pimecava manifesten també el seu suport als nous vocals representants de les petites i mitjanes empreses elaboradores de cava i expressen la seva voluntat per “treballar colze amb colze per afrontar els importants i necessaris reptes que es plantegen actualment pel sector”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada