El Parc a taula
celebrarà demà dissabte a Vilanova i la Geltrú el seu XXIV Mercat amb una
representació de productors i cellers dels espais naturals protegits vinculats
a aquest programa. El mercat, que es podrà visitar de 10.00 a 20.00h a la
Rambla principal, s'emmarca en les activitats de la II Fira Ambiental de Vilanova i la
Geltrú que organitza l'Ajuntament. En aquesta edició hi haurà 12
establiments representats adherits al programa Parc a taula dels quals vuit
provenen dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, tres del Parc de la Serralada
Litoral i un del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Parc a taula
és un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de
Barcelona que pretén “destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics
dels nostres parcs, mitjançant la viticultura, els productes naturals de
proximitat i l'elaboració que en fa la gastronomia”.
Parc a taula es concep com un
programa transversal de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, que forma part de
la Xarxa de Productes de la Terra, amb uns objectius generals i uns
d'específics que deriven de la gastronomia, la producció artesana i la
viticultura de proximitat i de qualitat que es poden trobar en aquests
territoris. D'aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als
espais naturals protegits proposen degustar diferents plats, elaborats específicament
amb productes naturals i cuinats per mans expertes. Als restauradors,
s'afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la
matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina. Per últim, s'inclouen
allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir
d'una estada relaxant i alhora confortable. En aquesta edició 2013, ja en
formen part 187 entitats i empreses.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada