dijous, 6 de juny de 2013

Excel·lent nou cava de Mestres, ideal per a maridar amb la tonyina vermella




El  Mestres  Coupage  Blue  Fin  és  la darrera gran novetat d’aquestes caves de Sant Sadurní d’Anoia. És un  gran cava  Brut  Gran  Reserva  Especial  de  50  mesos  de criança que  ha  comptat  en  la  seva elaboració  amb  l’assessorament  del  xef  Carles  Abellan  i dels  sumillers  Antonio  Lopo  de  Comerç 24  i Sergi  Figueras  del  Restaurant  Bravo. El  nou  producte  del celler  penedesenc  vol  ser  “un homenatge  als  pescadors,  xefs  i comerciants  que,  tant  ara  com  des  de  temps  enrere,  treballen  i  cuinen  la  tonyina vermella  per  portar-la  a  les  millors  taules  del  món”.  Durant la  presentació  de Mestres Coupage  Blue  Fin, feta al restaurant Blavo de l’Hotel W de Barcelona,   es  va  poder presenciar  en  directe  un  ‘ronqueo’ (especejament)  d’una  tonyina  vermella  salvatge d’almadrava  de 165  kilos,  a  càrrec  d’Almadraba  de  Petaca  Chico,  que  practica aquest  tipus  de  pesca  artesanal  a Andalusia  aprofitant  les  migracions  de  la  tonyina vermella  a  través  de  l’Estret  de  Gibraltar.  La presentació  va  comptar  amb  la   participació   de  9  xefs  reconeguts  a  nivell  internacional,  com ara   Carles Abellan, Albert  Adrià,  Nandu  Jubany,  Toni  Romero,  Ever  Cubilla,  Kazutoshi Komuta, David Serra,  Família  Córdoba  (Puerto  Santa  Maria  –  Cádiz)  i  Hermanos  Colombo, que  després  del 'ronqueo'  van  presentar  11  formes  diferents  de  degustar  la  tonyina vermella  d’almadrava.  Aquest producte està  pensat  específicament  per  al  món  de  la gastronomia  i  recomanat  especialment  per  a ser  maridat  amb  tonyina  vermella salvatge.  Per  això  el  nou  producte  només  es  podrà  trobar  en restaurants. Jo l’he tastat avui per sopar amb un excel·lent tartar tonyina vermella. El maridatge és molt bo. La fina bombolla d’aquest cava de llarga criança i el seu caràcter fi però amb bona acidesa neteja la boca del greix del peix i manté un bon equilibri gustatiu. Realment m’ha sorprès l’encert del maridatge. M’han agradat els seus tons iodats i les seves notes a fruites blanques i florals. És fresc i viu, tot i la seva important criança.
            El  Mestres  Coupage  Blue  Fin   està  elaborat  amb  macabeu  (35%),  xarel·lo  (40%)  i parellada  (25%)  de  l’anyada  2008, raïms procedents  d’unes  vinyes  propietat  de Mestres  des  de  fa  més  de  40  anys.  Part  del  vi  utilitzat  per  a  la  seva  elaboració  ha estat  en  bóta  durant  5  mesos  i  el  cava  ha  realitzat  la  segona  fermentació  en ampolla amb  tap  de  suro.  El  desgorjament  d’aquest  cava,  que  té  una  tirada  de  15.000 ampolles  en  aquesta  primera  anyada  i  una  criança  amb  les mares  dins  l’ampolla  de més  de  50  mesos,  s’ha  realitzat  de  forma  manual  ampolla  per  ampolla.  Mestres, fundada  al  1312  a  Sant  Sadurní  d’Anoia,   elabora  de  forma  artesanal caves  amb segona  fermentació  en  ampolla.  La seva  producció  és de  només  180.00  ampolles l’any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada