El Mestres
Coupage Blue Fin és la darrera gran novetat
d’aquestes caves de Sant Sadurní d’Anoia. És un gran cava Brut
Gran Reserva Especial de 50 mesos de
criança que ha comptat en la seva elaboració
amb l’assessorament del xef Carles Abellan
i dels sumillers Antonio Lopo de Comerç 24
i Sergi Figueras del Restaurant Bravo. El
nou producte del celler penedesenc vol ser
“un homenatge als pescadors, xefs i comerciants
que, tant ara com des de temps
enrere, treballen i cuinen la tonyina
vermella per portar-la a les millors taules
del món”. Durant la presentació de Mestres
Coupage Blue Fin, feta al restaurant Blavo de l’Hotel W de
Barcelona, es va poder presenciar en directe
un ‘ronqueo’ (especejament) d’una tonyina
vermella salvatge d’almadrava de 165 kilos, a
càrrec d’Almadraba de Petaca Chico, que
practica aquest tipus de pesca artesanal a
Andalusia aprofitant les migracions de la
tonyina vermella a través de l’Estret de
Gibraltar. La presentació va comptar amb la
participació de 9 xefs reconeguts a
nivell internacional, com ara Carles
Abellan, Albert Adrià, Nandu Jubany, Toni
Romero, Ever Cubilla, Kazutoshi Komuta, David Serra,
Família Córdoba (Puerto Santa Maria –
Cádiz) i Hermanos Colombo, que després del
'ronqueo' van presentar 11 formes diferents
de degustar la tonyina vermella d’almadrava.
Aquest producte està pensat específicament per al
món de la gastronomia i recomanat
especialment per a ser maridat amb tonyina
vermella salvatge. Per això el nou producte
només es podrà trobar en restaurants. Jo l’he
tastat avui per sopar amb un excel·lent tartar tonyina vermella. El maridatge
és molt bo. La fina bombolla d’aquest cava de llarga criança i el seu caràcter
fi però amb bona acidesa neteja la boca del greix del peix i manté un bon
equilibri gustatiu. Realment m’ha sorprès l’encert del maridatge. M’han agradat
els seus tons iodats i les seves notes a fruites blanques i florals. És fresc i
viu, tot i la seva important criança.
El Mestres Coupage Blue Fin està elaborat
amb macabeu (35%), xarel·lo (40%) i
parellada (25%) de l’anyada 2008, raïms procedents
d’unes vinyes propietat de Mestres des de
fa més de 40 anys. Part del vi
utilitzat per a la seva elaboració ha
estat en bóta durant 5 mesos i el
cava ha realitzat la segona fermentació
en ampolla amb tap de suro. El desgorjament
d’aquest cava, que té una tirada de
15.000 ampolles en aquesta primera anyada i
una criança amb les mares dins l’ampolla
de més de 50 mesos, s’ha realitzat de
forma manual ampolla per ampolla. Mestres,
fundada al 1312 a Sant Sadurní d’Anoia,
elabora de forma artesanal caves amb segona
fermentació en ampolla. La seva producció
és de només 180.00 ampolles l’any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada