Carlos González,
director de la Guía Peñín, ha manifestat que “el Montsant està ensenyant al món
que té unes garnatxes i una carinyena molt interessants, molt expressives”,
segons ha informat el Consell Regulador de la DO Montsant. L’equip de la Guía
Peñín ha avaluat aquesta setmana els vins de la DO Montsant de cara a
confeccionar la propera edició de la guia, la 2014. Entre la tarda de dimecres
i avui, a les instal·lacions de Vitec de Falset, els tres membres de l’equip de
tast han avaluat més de 170 vins, la majoria negres, però també blancs, rosats
i dolços. En acabar, el director de la Guía Peñín qualificava les sessions
de tast com a “molt positives”, ja que constaten “l’evolució a l’alça de la DO
Montsant”. Afegeix, a més, que es tracta d’una DO “complexa, ja que dintre de
l’homogeneïtat hi ha diferències entre els vins d’unes zones i d’altres”, un
fet que es reflecteix en què “en una mateixa anyada es poden trobar vins molt
madurs i, alhora, vins molt frescos”. Carlos González entén que “aquesta
complexitat aporta valor a la DO Montsant”. En la darrera edició de la Guía
Peñín, la 2013, una vuitantena de vins de la DO Montsant van superar els 90
punts, una puntuació que els converteix en “excel·lents”. A més, 6 d’aquests
vins van obtenir una valoració superior o igual als 95 punts, un fet que els
situava a la categoria dels “Excepcionals”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada