La patronal Institut del Cava ha
anunciat que han realitzat un gran tast de caves per a la nova edició de
l’enciclopèdia Christie’s del Xampany i dels vins escumosos. Deu anys després
de la primera edició al 2002, al 2013 es publicarà una edició actualitzada de
l’enciclopèdia de referència dels vins escumosos de tot el món. Per dur a terme
aquesta tasca, l’autor de la primera edició, l’anglès Tom Stevenson, ha confiat
en aquesta ocasió en la Master of Wine i comunicadora de vins finlandesa Essi
Avellan MW, especialitzada en vins escumosos. Durant el 2012, Essi Avellan està
viatjant per un gran nombre de zones vitivinícoles tastant i seleccionant els
vins escumosos que seran inclosos a la nova edició de l’enciclopèdia on la
secció principal consisteix en una avaluació país per país, regió per regió
dels vins escumosos, on cada productor apareix qualificat en una escala de 100
punts i tots els vins estan puntuats per estrelles (el màxim son 3 estrelles). Amb
l’objectiu d’aconseguir una màxim presència de caves a la nova edició de l’enciclopèdia,
l’Institut del Cava va organitzar els dies 29 i 30 d’agost passats un tast de
més de 200 caves, que primer van ser tastats a cegues, a petició de la
tastadora. que va destacar l’important evolució que han tingut els Caves els
darrers en termes de qualitat. L’estància en plena verema de la Sra. Avellan va
permetre que també tingués la ocasió de tastar mostos de les diferents
varietats de raïm i vins base cava durant les visites als cellers que també va
realitzar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada