dimarts, 4 de setembre de 2012

Tast de caves per a la nova edició de l’enciclopèdia Christie’s del Xampany i dels vins escumosos




La patronal Institut del Cava ha anunciat que han realitzat un gran tast de caves per a la nova edició de l’enciclopèdia Christie’s del Xampany i dels vins escumosos. Deu anys després de la primera edició al 2002, al 2013 es publicarà una edició actualitzada de l’enciclopèdia de referència dels vins escumosos de tot el món. Per dur a terme aquesta tasca, l’autor de la primera edició, l’anglès Tom Stevenson, ha confiat en aquesta ocasió en la Master of Wine i comunicadora de vins finlandesa Essi Avellan MW, especialitzada en vins escumosos. Durant el 2012, Essi Avellan està viatjant per un gran nombre de zones vitivinícoles tastant i seleccionant els vins escumosos que seran inclosos a la nova edició de l’enciclopèdia on la secció principal consisteix en una avaluació país per país, regió per regió dels vins escumosos, on cada productor apareix qualificat en una escala de 100 punts i tots els vins estan puntuats per estrelles (el màxim son 3 estrelles). Amb l’objectiu d’aconseguir una màxim presència de caves a la nova edició de l’enciclopèdia, l’Institut del Cava va organitzar els dies 29 i 30 d’agost passats un tast de més de 200 caves, que primer van ser tastats a cegues, a petició de la tastadora. que va destacar l’important evolució que han tingut els Caves els darrers en termes de qualitat. L’estància en plena verema de la Sra. Avellan va permetre que també tingués la ocasió de tastar mostos de les diferents varietats de raïm i vins base cava durant les visites als cellers que també va realitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada