dimarts, 4 de setembre de 2012

Sumarroca espera collir 2,5 milions de quilos de raïms propis


El 10 d'agost va ser la data d'inici de la verema de 2012 a Sumarroca. Enguany espera collir 2,5 milions de quilos. Aquesta xifra serveix “per abastar el 100% de les nostres necessitats de comercialització, fet que ens permet afirmar que som dels pocs cellers del món que, amb una producció anual d'ampolles important (uns 2,5 milions d'ampolles entre vins i caves), té la totalitat controlada amb producció pròpia (200 hectàrees a Monistrol d’Anoia, 25 a Subirats i 25 més a Heretat Sabartés, prop d’El Vendrell)”.  La verema s’està obtenint amb “un alt grau de qualitat i sanitat, a més d’un bon grau alcohòlic i d’una acidesa adequada per a aquest grau”. L’únic “però” que té són les quantitats: fins ara, entre un 30% i un 40% menys de recol·lecció en els chardonnays i entre un 10% i un 20% menys en les altres varietats (muscat, sauvignon blanc, gewürstraminer, riesling, merlot, ull de llebre, etc.). L'activitat més rellevant en l’àmbit d'estudi i en l’àmbit "micro" està sent la recol·lecció a la Vinya del Món que Sumarroca té a Monistrol: més d'una hectàrea amb 360 varietats d’arreu del món. L’activitat aquí és frenètica, ja que cal fer un seguiment de la vinya per collir cadascuna de les diferents varietats en el moment adequat. Més endavant, al celler es realitzaran les microvinificacions i la recollida de dades de cada varietat. El resultat es compartirà amb l'Incavi i els mesos d'abril i maig de 2013 es presentarà a Barcelona als principals periodistes i sommeliers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada