Des del Consell Regulador de la
DO Penedès s’ha informat que a finals d’agost la verema continuava a un ritme
alt a la Denominació d’Origen Penedès, degut a la sequera i les altes
temperatures d’aquest mes. Varietats primerenques com el chardonnay, el pinot
noir i algunes parts de mostcatell de gra petit ja s’han collit. Les
graduacions de la chardonnay s’han situat força alta: de 12º fins a 14’5º. El
pinot noir presenta, en diverses partides, graduacions de 11’5º de promig. Actualment
s’està començant a veremar el macabeu per vins de la DO Penedès amb graduacions
de fins a 12 o 13º. La varietat xarel·lo es preveu començar a collir-la a
mitjans o finals de la setmana del 7 de setembre. Pel que fa a les varietats
negres, a més a més de la pinot noir, també s’estan veremant algunes vinyes de
merlot (14º) i d’altres d’ull de llebre (13º) per a l’elaboració de vins
rosats. En general, “la sanitat és molt bona i la maduració és l’esperada per a
la producció dels vins d’alta qualitat de la DO Penedès”. Per últim, pel que fa a les produccions,
inicialment són menors que la verema 2011, ja que la sortida inicial de raïms
ja va ser menor que la de l’any passat, i degut també a la sequera persistent
des del mes de gener fins al juliol d’aquest any, la qual. si la comparem amb
la de l’any anterior, ens trobem amb 189 litres de pluja al 2012 versus els 493 litres en el mateix
període del 2011.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada