Amb el mes de setembre ha finalitzat la temporada de collita del Préssec d’Ordal i també el Mercat del Préssec d’Ordal, el qual durant els mesos de juny, juliol i agost s’ha celebrat a Sant Pau d’Ordal (Subirats). Un cop finalitzada la setena edició de l’esdeveniment, organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona, es constata que aquesta ha estat l’edició amb més visitants des de que el 2006 va celebrar-se per primera vegada. La prova és l’increment d’un 25% respecte a l’any anterior de les degustacions servides a tots els compradors del maridatge de Cava de Subirats i Préssec d’Ordal. En una enquesta realitzada aquest estiu pel Patronat de Turisme de Subirats als visitants del Mercat del Préssec d’Ordal es dedueix que el perfil majoritari és familiar, procedent de Barcelona i la seva àrea metropolitana i que ha rebut l’existència de l’esdeveniment per la ràdio i la televisió. Sobretot destaca que fins a cinc ocasions és la freqüencia habitual d’assistència dels compradors més fidels però que també hi ha una gran quantitat de visitants que van descobrir els recursos turístics de Subirats i el Penedès per primer cop amb motiu del Mercat del Préssec d’Ordal. Aquestes dades han resultat beneficioses pels pagesos productors, els quals venen directament el seu producte al mercat, i els establiments turístics vinculats com caves i restaurants. El motiu d’aquesta difusió és la campanya de promoció realitzada pel Patronat de Turisme de Subirats als mitjans de comunicació i a les xarxes socials d’internet, però sobretot el boca-orella generat per l’oferiment del maridatge de Cava i Préssec d’Ordal a tots els compradors i al Festival de Música a les Vinyes. Tots els enquestats han indicat que recomanarien la visita a Subirats. De moment, durant uns caps de setmana més, es podrà trobar a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) algunes parades de productors de Préssec d’Ordal amb varietats tardanes i productes naturals d’horta. També unes setmanes més durarà la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on vint-i-cinc restaurants del Penedès han el.laborat plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà amb denominació d’origen pròpia i conreat gairebé en exclusivitat a Subirats. Es poden consultar els establiments que realitzen aquesta oferta de restauració al web del Patronat de Turisme de Subirats: http://www.turismesubirats.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada