dimecres, 12 de setembre del 2012

La verema al Garraf a través del Celler de Viticultors de Vilanova i Can Ramon Viticultors del Montgròs

La verema s’ha avançat enguany uns 15 dies al Garraf a causa de la sequera. La verema és de bona o molt bona qualitat i la sanitat és molt bona. La reducció de la producció, però, se situa entre el 25 i el 30%.
Al Celler de Viticultors de Vilanova, que aquesta verema celebra el seu 50è aniversari, fixen la davallada de quilos de raïm per la sequera entre un 25 i un 28% menys que en una verema normal, i per sobre del 30% respecte la verema rècord de l’any passat, quan van entrar 3,7 milions de quilos. El president del Celler vilanoví, Pere Albà,  que a l’edat de 84 anys complirà 25 anys en el càrrec l’any que ve, afirma que compensaran en part la davallada de la producció amb un millor grau, entorn a un promig del 10% més que l’any passat. Lamenta, això sí, els baixos preus que es paguen pel raïm i la “inoperativitat” de la Taula Interprofessional i de la patronal Institut del Cava. Albà diu que la qualitat de la verema és “molt bona”. El Celler de Viticultors de Vilanova, que suma 123 socis, dels quals un centenar són productors, està enllestint els actes del seu mig segle de trajectòria. El 26 d’octubre es presentarà un llibre commemoratiu coordinat per F.X. Puig Rovira i es farà un sopar que presidirà el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí.
L’enòleg vilanoví copropietari de Can Ramon Viticultors del Montgròs, de Sant Pere de Ribes, Manel Aviñó, afirma que enguany la qualitat del raïm és “excel·lent”, i que la seva sanitat és “impecable”. Aquesta verema entraran entre un 25 i un 30% menys de raïm que l’any passat, la qual cosa suposa un total de 130.000 quilos de raïm de la seva pròpia finca. Aviñó és de l’opinió que aquest any és “ molt interessant” per a l’elaboració de vins tranquils, especialment blancs, ja que els han madurat millor les varietats blanques que no pas les negres als peus del Montgròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada