dimecres, 12 de setembre del 2012

La verema al Baix Penedès a través d'Avgvstvs, Jané Ventura i Mas Bartomeu

La verema s’ha avançat enguany uns 10 dies a la comarca del Baix Penedès a causa de la sequera. La principal noticia és que la verema és de bona o molt bona qualitat per la manca de malalties però que el descens de la producció podria ser força destacat, superiors en algun cas, com el de la varietat chardonnay, a un 30%.
L’enòleg i copropietari dels Cellers Avgvstvs Forvm de Sant Vicenç de Calders, Enric Roca, reconeix que enguany la producció és molt baixa, per sobre del 30% a les varietats blanques. Destaca, però, que el grau mig ha pujat i que la sanitat del raïm és “extrema”. A Avgvstvs encara no han començat a collir les varietats de raïm negres.
El també enòleg i copropietari de l’altre gran celler vendrellenc, Gerard Jané, de Jané Ventura, qualifica l’anyada com a “bona o molt bona” pel que fa a la qualitat, segons de quin tipus de terres es parli.  Afirma que la collita és especialment bona per a l’elaboració de vins blancs tranquils i reconeix que hi ha varietats que han patit molt a causa de la deshidratació, com ara la merlot o la cabernet sauvignon. A Jané Ventura xifren entre un 10 i un 30% la davallada de la producció, segons les varietats. Gerard Jané afegeix que “enguany hi ha més grau però que l’acidesa s’aguanta molt bé i els PH són bastant baixos”.
Per la seva banda, Josep Maria Llasat, gerent i copropietari del celler familiar vendrellenc Mas Bartomeu, parla de qualitat extraordinària i d’un raïm saníssim. A Mas Bartomeu vinculen més la davallada de producció d’enguany (han collit un 39% menys de merlot que l’any passat) a la situació d’estrès de la vinya arrossegada des de l’any passat  que no pas a la sequera d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada