dissabte, 15 de setembre del 2012

"Els espanyols compren cava no perquè estimen als catalans, compren cava perquè no tenen ous de comprar xampany a 50 euros l'ampolla"




L'economista Xavier Sala i Martín considera que la independència de Catalunya és viable econòmicament i ha dit a TV3 (al programa ‘Divendres’ que arribats al punt els espanyols farien boicot als productes catalans però que "el boicot passarà". "No és tan fàcil fer boicots. Els espanyols compren cava no perquè estimen als catalans, compren cava perquè no tenen ous de comprar xampany a 50 euros l'ampolla. Això ja va passar l'any 2006, recordeu el boicot contra Carod Rovira? Tots comprant Moët per a putejar però va durar quatre dies", ha assegurat durant una intervenció a TV3. "La indústria del cava no es va quedar de braços creuats i es van buscar la vida i quan els espanyols van deixar de fer boicot ja tenien dos mercats oberts i ara es ven més cava que mai", ha explicat. Sala i Martín, com ha recollit el portal e-noticies.es, també ha considerat que sí hi haurà un boicot ja que "els espanyols tenen el costum de pensar que són el centre del món i que si ens fan boicot ningú ens comprarà". Però, tal com ha dit, una situació així no hauria de ser necessàriament dolenta. I és que "podria anar bé perquè les empreses catalanes buscaran altres camins i, a més, hi haurà un dia que deixaran de fer boicot". "Se'ls passarà la ràbia i al final seran els nostres millors amics", ha assegurat. Què en penseu de tot plegat? Potser Sala i Martín té més raó que un sant?

2 comentaris:

  1. No té raó en dues coses: els espanyols no van començar a comprar xampany a 50€ per culpa del Carod-Rovira, van començar a comprar escumós d'altres zones d'Espanya i cava de zones que no fossin Catalunya. En segon lloc, el xampany ja havia començat a divulgar-se abans a Espanya, de manera progressiva i, molt sovint, d ela mà dels consumidors i de la publicitat boca-orella, i el preu d'una bona ampolla no és, ni de llarg, el que apunta el Dr. Sala. Té raó en que les empreses de cava catalanes van intensificar la seva exportació, aspecte en el que sempre han destacat en qualsevol cas.
    Sala i Martín opina molt i de tot no tant per culpa seva com perquè li posen micros davant. Del que és especialista, en sap un munt i fins i tot els seus col.legues li ho reconeixen (cosa no massa habitual). De vins i escumosos, siguin d'aquí o d'allà potser no en sap tant...

    ResponElimina
  2. http://www.abc.es/20120916/espana/abci-deuda-griega-empleos-cataluna-201209161443.html

    ResponElimina