A Recaredo han anunciat avui un
nou projecte anomenat Can Credo (diminutiu amb el qual es coneix la casa
familiar de les caves Recaredo de Sant Sadurní d’Anoia). Sota aquesta marca,
produeixen oli d’oliva verge extra i cigronets de l’Anoia, productes vinculats
al conreu de les seves vinyes (sempre ecològic i biodinàmic) i que permeten “tancar
els cercles naturals”. Arran de la producció
de cigrons a les seves vinyes s’ha posat en marxa una proposta gastronòmica que
tindrà lloc entre els dies 15 de setembre i 31 d’octubre. Durant aquests dies
vuit restaurants de la zona de l’Alt Penedès proposaran diferents maneres de
cuinar el Cigronet de l’Anoia. Cada restaurant proposarà un plat elaborat amb
aquesta varietat autòctona. Oriol Llavina (Cigró d’Or – Mercat), Santi Amigó
(Cal Xim), Sergi Torres (La Cava d’en Sergi), Jordi Carda (Cal Blai 25), Jordi
Carbó (Cal Saldoni), Pere Massana (Cal Pere del Maset), Ton Mata (Cal Ton) i Miquel
Gisbert (Sol i Vi) participaran en aquesta peculiar ruta gastronòmica del
cigró. A Recaredo planten els cigrons per regenerar les terres sense haver de
fer ús de fertilitzants químics. “Tot i l’aparent desconnexió amb el món del
vi, aquesta iniciativa té com a objectiu tancar cercles i cicles de la natura”,
s’afirma des d’aqueswt celler sadurninenc. Recorden que els cigrons són
lleguminoses que de manera natural fixen nitrogen al terra. “Respectar el cicle
natural del nitrogen evita abonades amb fertilitzants (nitrogen químic) i, per
tant, que el terra se salinitzi”, apunten.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada