dijous, 13 de setembre del 2012

Els cigrons de Recaredo protagonitzen una nova proposta gastronòmica





A Recaredo han anunciat avui un nou projecte anomenat Can Credo (diminutiu amb el qual es coneix la casa familiar de les caves Recaredo de Sant Sadurní d’Anoia). Sota aquesta marca, produeixen oli d’oliva verge extra i cigronets de l’Anoia, productes vinculats al conreu de les seves vinyes (sempre ecològic i biodinàmic) i que permeten “tancar els cercles naturals”.  Arran de la producció de cigrons a les seves vinyes s’ha posat en marxa una proposta gastronòmica que tindrà lloc entre els dies 15 de setembre i 31 d’octubre. Durant aquests dies vuit restaurants de la zona de l’Alt Penedès proposaran diferents maneres de cuinar el Cigronet de l’Anoia. Cada restaurant proposarà un plat elaborat amb aquesta varietat autòctona. Oriol Llavina (Cigró d’Or – Mercat), Santi Amigó (Cal Xim), Sergi Torres (La Cava d’en Sergi), Jordi Carda (Cal Blai 25), Jordi Carbó (Cal Saldoni), Pere Massana (Cal Pere del Maset), Ton Mata (Cal Ton) i Miquel Gisbert (Sol i Vi) participaran en aquesta peculiar ruta gastronòmica del cigró. A Recaredo planten els cigrons per regenerar les terres sense haver de fer ús de fertilitzants químics. “Tot i l’aparent desconnexió amb el món del vi, aquesta iniciativa té com a objectiu tancar cercles i cicles de la natura”, s’afirma des d’aqueswt celler sadurninenc. Recorden que els cigrons són lleguminoses que de manera natural fixen nitrogen al terra. “Respectar el cicle natural del nitrogen evita abonades amb fertilitzants (nitrogen químic) i, per tant, que el terra se salinitzi”, apunten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada