dimarts, 4 de juny del 2013

UP reclama a Cañete que el Ministeri prioritzi la pagesia professional en els ajuts de la nova PAC



La Unió d’Unions, organització professional agrària de la qual forma part Unió de Pagesos, ha demanat avui al ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, que prioritzi la pagesia professional a l’hora de distribuir els ajuts de la nova Política Agrària Comuna (PAC), i que es convoquin eleccions en el sector agrari a l’Estat, lliures i democràtiques, el més aviat possible. El ministre d’Agricultura, que ha participat en la cloenda de les jornades La PAC 2014-2020. Prioritats i estratègies en la negociació, organitzades per la Unió d’Unions a Segòvia, ha recollit aquesta proposta del sindicat i s’ha compromès a posar en marxa la llei de representativitat agrària. A les jornades també han assistit el coordinador estatal de la Unió d’Unions, José Manuel de las Heras, i el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, a més dels representants de la resta d’organitzacions de la Unió d’Unions. La Unió d’Unions considera que el ministeri d’Agricultura ha d’obrir ja un procés d’interlocució per aconseguir que els recursos de la PAC es distribueixin d’una manera més equitativa i en surtin beneficiats els pagesos i pageses professionals, ara que la Comissió Europea ja té la nova proposta pràcticament finalitzada. Per al sindicat, “també cal explicar a la societat en general que els ajuts que percep la pagesia estan ben empleats perquè els professionals produeixen aliments de qualitat, creen llocs de treball, viuen al territori i mantenen el medi ambient”.
            Per la seva banda, Unió de Pagesos ha insistit en el marc d’aquestes jornades en el greu perjudici que suposa per al sector agrari la retallada de l’Estat en els ajuts a la contractació d’assegurances agràries. La Unió d’Unions ja es va reunir el passat abril amb representants d’ENESA (Entidad Estatal de Seguros Agrarios) per fer-los arribar propostes per a la millora de les assegurances agràries, i en concret, per a una assegurança que cobreixi tots els costos de producció d’una explotació. Una de les qüestions plantejades a ENESA va ser treure de les línies d’assegurança la retirada de cadàvers i estudiar la possibilitat d’introduir altres mesures com la destrucció amb bactèries o l’abandonament en zones remotes per alimentar la fauna salvatge.
            Unió de Pagesos també ha recordat en les jornades d’avui la necessitat que el Senat reculli les propostes del sindicat per a les esmenes presentades a la llei de millora de la cadena alimentària, i que s’endureixin les sancions per la pràctica de la venda a pèrdues. Unió de Pagesos va demanar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats una millora substancial en el projecte de llei a través d’un seguit de propostes d’esmenes per enfortir el sector productor i aconseguir justícia i equitat en unes relacions comercials que ara estan força desequilibrades. El sindicat proposa, entre altres qüestions, “limitar les conductes, cada vegada més reiterades, de vendes a preus extremadament baixos als consumidors de productes alimentaris reclam, així com una regulació específica de la posició de domini de la gran distribució o de la indústria agroalimentària”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada