La cinquena edició de la Reus Viu
el Vi 2013 arrencarà demà divendres 7 de juny a la plaça de la Llibertat
repetint les xifres de participants de l’edició anterior i amb la presència de
mitja dotzena d’expositors de la DO Tarragona. Seran prop de 40 cellers, els
més representatius de les Denominacions d’Origen de la Cambra (Conca de
Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta en la seva totalitat, i Catalunya i
Tarragona de manera parcial). En global es presentaran més de cent-cinquanta
els vins que podran tastar i comprar els visitants en el total d’estands. Des
de la DO Tarragona es recolza aquesta iniciativa que compta de nou amb el
nostre suport. Engunay el president del comitè organitzador és el viticultor
René Barbier. Els cellers de la DO Tarragona que participen a la fira son Mas
del Botó, Cellers Unió, Celler de la URV, Vermuts Miró i les distribuïdores Som
i Serem i la Vinoteca de Reserva. La mecànica de la Reus Viu el Vi serà
idèntica a la d’edicions anteriors. El visitant podrà adquirir el pack a un
preu de 12 euros que inclourà la copa, els cinc tastos de vi, la bossa de
transport i el catàleg del certamen. De manera opcional els qui ho vulguin
podran adquirir la copa de la marca Ridel que tindrà un cost addicional de dos
euros. A més del vi, la gastronomia
és la protagonista de la fira. La part central del recinte firal l’ocuparà la
zona gastronòmica amb la presència de dotze estands on hi seran representades
algunes de les firmes més importants del sector a casa nostra. Com sempre
l’oferta vindrà marcada per la qualitat, amb propostes elaborades en bona part
amb productes característics del territori. D’aquesta manera es pretén tancar
el cercle d’una oferta com la dels nostres vins amb productes alimentaris
referents dels PLQ (Productes Locals de Qualitat) més característics del
territori. Destacar també, en aquesta zona i per segon any consecutiu,
l’anomenat corner Gantxet Pintxo que ocuparan tres dels establiments guanyadors
de l’edició 2012 com són Restaurant 148, Cullerades Gastrobar i Kubic.
Una de les
novetats d’enguany serà la programació musical que s’oferirà en el mateix
recinte de la fira, en l’espai que ocuparà “L’Escenari” del certamen. Cada dia
hi actuarà una formació jazzística de casa nostra, reivindicant d’aquesta
manera els músics de la terra. Jorge Varela Trio, Ivan Sáez Quartet i Gerard
Marsal Grup seran els encarregats d’aquest maridatge musical.nL’activitat a
l’Escenari començarà el divendres 7 a les 7 amb el tast de vins de joves per a
joves, la Disco Wine Rave dirigida per Miguel Figini i amb el DJ i productor
musical reusenc Marc C. Griso. Enguany s’han realitzat dos actes previs a la
fira. Han estat els tastos de vi i música que han comptat amb la col·laboració
de la DO Tarragona. Dues sessions de tast realitzades al Museu de Reus i que
s’ha acompanyat de música en directe, la de dues formacions jazzístiques
locals. També s’ha programat la jornada tècnica sobre els nous Impostos
Especials. Un acte realitzat en col·laboració amb la Consultoria Rius & Rius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada