dilluns, 15 d’abril del 2013

La Festa del Trepat de Barberà de la Conca i Mas Foraster, guardonats amb premis CEPTA


El president de la DO Conca, Carles Andreu, amb els guardonats

En el marc de la XIII Nit Empresarial que celebra anualment la CEPTA (Confederació Empresarial de la Província de Tarragona) es va fer lliurament dels premis enoturístics. A la sala Antoni Gaudi de la Fira de Reus es van reunir més de 600 personalitats de tots els àmbits per reconèixer la tasca de diferents empreses en els més diversos sectors, incloent-hi el sector enoturístic. Després del reconeixement als millors empresaris i empresàries de l'any, va arribar el torn per al lliurament dels II Guardons a l'Excel·lència enoturística CEPTA (GEEC) que premien les millors iniciatives enoturístiques de les nostres comarques i l’esforç per donar a conèixer el nostre territori mitjançant la cultura del vi.
En aquesta segona edició dels premis, la Conca de Barberà va recollir dos dels guardons: el premi Cèsar Martinell i Brunet. Guardó a l’Excel·lència Enoturística per a Cellers i Cooperatives, que va recaure en el Celler Mas Foraster (DO Conca de Barberà), i el Premi Ramon Vidal i Barraquer Guardó a l’Excel·lència Enoturística per a Intermediaris del Oci, que va recaure en la Festa del Trepat de Barberà de la Conca. Ricard Sebastià, enòleg i propietari del Celler Mas Foraster, està molt satisfet del reconeixement i també destaca la importància que té per la Denominació Conca de Barberà. D’una banda, “és una recompensa a una manera de fer i explicar el vi de la Conca a un celler de tradició familiar avocat a la terra de la Conca de Barberà” i, per altra banda, “és una mostra que les coses s’estan fent bé a la comarca per tal de potenciar els encants del territori i, per tant, l’enoturisme d’aquesta Denominació d’Origen”.
Per a l’Ajuntament de Barberà de la Conca, organitzador de la Festa del Trepat -que enguany arriba a la seva quarta edició- aquest guardó representa un reconeixement al treball realitzat per posicionar el trepat com a varietat autòctona de la Conca de Barberà en el lloc que correspon als excel·lents vins que diferents cellers de la comarca estan elaborant amb aquesta varietat. Però també reforça l’aposta per fer de l’enoturisme un element de dinamització econòmica de primer ordre del municipi, i per extensió de la comarca.
La IV Festa del Trepat tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juny, i com edicions anteriors, cellers que elaboren els seus vins amb trepat i artistes de reconegut prestigi compartiran els portals d’aquesta vila mil·lenària i donaran a conèixer el fruit del seu treball i la seva inspiració. Entre les activitats que s’hi faran hi ha, entre d’altres, una jornada tècnica sobre l’enoturisme, la presentació d’estudis sobre el trepat, tastos guiats, concerts, activitats per a infants... amb una amplia oferta gastronòmica. 

Els premis CEPTA

L’edifici de Fira Reus ha tornat a acollir la Nit Empresarial organitzada per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA). Unes 600 persones s’han reunit a la trobada del sector empresarial de les nostres comarques on tradicionalment es lliura el Guardó d’Honor a una de les empreses amb una trajectòria destacada en el territori. Enguany aquest reconeixement ha recaigut en l’empresa Schwartz-Haumont Construcciones Metálicas S.A., un guardó que se suma a la resta de Guardons CEPTA 2012 repartits en el transcurs de l’acte. El ‘broker’ Josef Ajram i la periodista Núria Solé han estat algunes de les personalitats destacades que han participat en aquesta trobada anual del sector empresarial, que ha comptat amb una taula rodona liderada per empresaris del territori, que han exposat la seva visió de l’actualitat econòmica i les perspectives de futur per les comarques de Tarragona. L’edició d’enguany ha tingut com a principal objectiu “promocionar la unió del sector empresarial per fer front als reptes globals que afecten el futur del nostre territori”. Per aquest motiu s’ha triat l’eslògan ‘Territori Coopetitiu. Fem pinya’, que es basa en el concepte de “coopetitivitat’”, definit com la capacitat de treballar coordinadament (col·laborar o unir-se) per ser més competitius en els mercats globals. La Nit Empresarial ha estat també una nit solidària, en la qual s’ha volgut donar suport a algunes entitats del nostre territori que fan una gran tasca per ajudar a qui més ho necessita en temps de crisi. Per aquest motiu, a l’entrada a l’acte s’ha fet un donatiu mínim de 10€ per persona que es destinarà íntegrament a la Fundació de Bancs d’Aliments i Càritas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada