diumenge, 10 de març del 2013

La Taverna del Clínic, ous, melons, Juvé & Camps i La Vinya del Vuit 2006



Tot i que em quedo sense paraules devant un restaurant de moda que indica el lavabo masculí amb un parell d’ous (de gallina) i el femení amb un parell de melonets (del tipus cantaloup), haig de reconèixer que la Taverna del Clínic de Barcelona (Carrer Rosselló, 155) compta amb una carta de vins (amb I-Pad) realmente espectacular. Una altra cosa són els preus o el fet que obrin la carta amb xampanys i no pas amb caves. Divendres hi vaig dinar un menú degustació amb Albert Hernández, un brillant comercial i un veritable expert de vins que no deixa de formar-se de la distribuïdora Montardit/Primeras Marcas. L’àpat, sense ser res de l’altre dijous, va ser força correcte. Una altra cosa són les incomoditats fruit d’un local estret, la readaptació d’un bar. No em vaig perdre les Braves de l Taverna (5 euros) ni un gall de Sant Pere un pèl massa cuit.
            Tot plegat ho vam començar a regar amb un Reserva de la Familia de Juvé & Camps en format magnum. Frescura i elegància encara es mantenen en un cava Gran Reserva força aconseguit. També vam tastar el Blanc de Noirs de Juvé & Camps, un cava que ha anat guanyant des que es va presentar ara ja fa tres anys al saló Intervin d’Alimentaria. Fruitetes, maduresa i cert greix es combinen en aquest cava més corpulent i de carbònic ben integrat. El plat fort pel que fa al vi va ser un Vinya del Vuit 2006 (PVP d'uns 74 euros). Aquest projecte centrat en una pobra vinya del Priorat va ser fundat el 2001 per un grup de vuit amics: Sara Pérez, René Barbier, Ester Nin, Núria Pérez, Montse Mateos, Anaven Foix, Julien Basté i Philippe Thévenon. Tenia el propòsit de recuperar uns vells vinyers propers a la localitats de la Vilella Baixa i de Gratallops. Aquesta anyada es mostra voluptuosa i potent. Amb la temperatura indicada, i després d’una decantació, mostra notes especiades (clau i regalèssia) i també fruitoses i xocolatoses. Iniciament es mostra hedonista, rodó i amb certa frescor tot i el seu atac alcohòlic (a l’ampolla hi han posat 14,5º, que podrien ser més). A mesura que va agafant temperatura, però, es va mostrant més pesat, amb una fruita molt madura, girebé en confitura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada