El Consell Regulador del Cava ha destacat,
a través d’una nota de premsa de l’agència Europa Press que inexplicablemente no
s’ha fet arribar a tots els mitjans de comunicació, la qualitat
"excel·lent" del raïm recol·lectat a l'inici de la verema. Fins ara només s'han recollit les
varietats chardonnay i pinot noir i han començat amb macabeu i xarel·lo. S’indica,
però, que la collita serà inferior a la
d'anys anteriors. Tècnics del Consell Regulador recullen cada dia mostres de
raïms de les parcel·les testimoni per analitzar-ne els paràmetres de qualitat La
qualitat del raïm recol·lectat al començament de la verema és
"excel·lent", segons els tècnics del Consell Regulador del Cava que
aquests dies verifiquen que es compleixi el que estableix el reglament de la
Denominació d'Origen Protegida (DOP) Cava pel que fa a les varietats, producció
màxima per hectàrea, paràmetres analítics del raïm i rendiments d'extracció. La verema va començar a principis d'agost amb
les varietats chardonnay i pinot noir, que estan pràcticament recollides, i
s'està començant amb les de macabeu i xarel·lo. El raïm recollit fins al moment
indica que "l'estat sanitari és molt bo i l'equilibri grau/acidesa també,
cosa que ens fa preveure que estem davant d'una collita que serà
excel·lent", segons el cap dels serveis tècnics del Consell Regulador del
cava, Francisco González. El Consell Regulador té verificadors en la bàscula
distribuïts pels cellers que conformen la DOP per al control de l'entrada de
raïm. A més, els tècnics de control de qualitat analitzen al laboratori
paràmetres com l'alcohol probable, l'acidesa total, el pH i el pes de 100 grans
de raïm. Aquests especialistes recullen raïm procedent de parcel·les marcades a
les vinyes de diferents varietats que han estat seleccionades en funció dels
microclimes, les altituds i el sòl on estan ubicades. Són el que anomenem
parcel·les testimoni.
L'objectiu és conèixer el nivell
de maduració del raïm i "ajudar els cellers a trobar el moment òptim de
recol·lecció per elaborar el vi base del cava". Així mateix, l'estudi
analític permetrà conèixer la qualitat del raïm, la seva evolució de maduració
i el seu comportament respecte a anys anteriors. Tot i que la qualitat de la collita d'aquest
any es preveu "excel·lent", la quantitat, en canvi, pot ser més
baixa. Segons Lluís Marco, coordinador del control de qualitat del Consell
Regulador del Cava, "és massa d'hora encara per veure quin percentatge de
disminució ens trobarem, però pel que fa al chardonnay, que és una varietat que
està pràcticament recol·lectada, podria ser del 20 per cent". La fotografia que acompanya aquest post és d'Europa Press.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada