dimecres, 5 de setembre del 2012

La Festa de la Verema de Sitges, amb Matthew Tree i una quinzena de cellers



Aquest pròxim cap de setmana es fa la Festa de la Verema de Sitges. L'escriptor Matthew Tree n'és el pregoner (prununciarà bel pregó a dos quarts de nou de la nit de divendres a La Fragata). Aquesta 51ª edició anirà dedicada a les ciutats angleses de Londres i Manchester. A més de pesar la pubilla amb ampolles de vi o un tradicional concurs de trepitjadors de raïm, s'hi farà la 6a Mostra de Vins amb la participació d'una quinzena de cellers i elaboradors de diferents productes gastronòmics, entre els quals els vins i caves del Penedès i del Garraf tindran un paper destacat. La sisena edició de la Mostra de Vins es farà dissabte i diumenge: De les 12.00 a les 15.00 hores i de les 18.00 a les 22.00 hores. A continuació us adjuntyo la nota de premsa difosa per l'Ajuntament de Sitges:

Un any més, Sitges recordarà la tradició històrica de les vinyes amb la Festa de la Verema, que aquest any s'avança i se celebrarà del 7 al 9 de setembre. Aquesta 51ª edició anirà dedicada a les ciutats angleses de Londres i Manchester. La Festa de la Verema està organitzada pel Foment de Turisme de Sitges i l'Agencia de Promoció Turisme de Sitges amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i el patrocini exclusiu de Bodegues Torres.
La Festa de la Verema 2012 s'obrirà amb el pregó de l'escriptor i periodista Matthew Tree, el divendres 7 de setembre , a les 20.30 hores, a la Plaça de la Fragata. Les grans protagonistes però, tornaran a ser les pubilles. 9 candidates, representats de diferents entitats sitgetanes, aspiren a ser Pubilla de Sitges, succeint-ne l'actual, Ariadna Oliva. El nom de la guanyadora es coneixerà en el sopar-ball dedicat a les pubilles, que acollirà el Casino Prado el mateix 7 de setembre a la nit.
En el programa, enguany s'han inclòs algunes novetats respecte a edicions anteriors, amb l'objectiu de fer una festa més participativa. En aquest sentit, la nit de dissabte 8 de setembre, la Fragata acollirà una cantada d'havaneres a càrrec del Grup Xató de Vilafranca.
Un altre dels canvis més significatius és la concentració d'actes al llarg de diumenge 9 de setembre al matí. Després del tradicional premsat del primer Most i l'oferiment a la Parròquia de Sant Bartomeu, a partir de les 10.45 hores, hi haurà a les 12.30 hores el Concurs de Trepitjadors, la pesada amb ampolles de vi Torres i la inauguració de la Font del Vi. L'acte serà presentat pel conegut humorista Pep Plaza. Diumenge el programa d'activitats es completarà amb la Regata de la Verema que acollirà el Club Nàutic de Sitges, i en la qual els participants han de navegar amb una bota de vi.

Mostra de vins

Un any més, amb la Mostra de Vins de Sitges, emmarcada dins el programa de la Festa de la Verema, la vila es convertirà durant un cap de setmana en la capital del vi. La Mostra, que enguany arriba a la seva sisena edició, comptarà amb la participació d'una quinzena de cellers i elaboradors de diferents productes gastronòmics, entre els quals els vins i caves del Penedès i del Garraf tindran un paper destacat.
La Mostra, com ja és habitual, se celebrarà al Passeig de la Ribera —de 12.00 a 15.00 i de 17.00 a 22.00 hores—. Els diferents cellers, mitjançant degustacions amb copa Riedel, proposaran tastos dels seus productes amb la compra prèvia de tiquets. A més, el visitant podrà gaudir d'una Sala de Tast per fer tastos guiats i maridatges, amb capacitat per unes 40 persones.

Aquesta instal·lació permetrà oferir prop d'una dotzena d'activitats paral·leles a la Mostra, organitzada per l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i l'Ajuntament de Sitges amb el suport de Bodegues Torres, el Consell Regulador de la DO Penedès, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada