dilluns, 10 de setembre del 2012

El vi sense alcohol és bo per a la pressió arterial






Tants anys llegint estudis que confirmen que un consum moderat de vi (amb alcohol) és bo per a la salud i ara un nou estudi revela que els vins sense alcohol també són bons per a la pressió arterial. Investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona, com es recull a http://www.medicina21.com, han publicat en l'últim número de la revista 'Circulation Research' un article en el qual confirmen els efectes beneficiosos dels polifenols, una substància present en el vi negre. Els polifenols són un grup de substàncies químiques presents en diverses plantes, entre elles el raïm que s'empra en l'elaboració del vi negre. En aquest experiment, un grup d'homes amb un alt risc de patir malalties cardiovasculars van veure com la seva pressió arterial es reduïa després de beure vi negre sense alcohol durant un període de quatre setmanes. Van participar en l'estudi un total de 67 homes diabètics o que tinguessin tres o més factors de risc de malaltia cardiovascular. Els participants van prendre la mateixa dieta durant tot l'estudi amb l'excepció que un grup va prendre 30 grams de vi negre sense alcohol per dia, un segon grup va prendre diàriament una quantitat equivalent de vi negre, mentre que un tercer va prendre 30 grams de ginebra al dia. L'experiment es va perllongar quatre setmanes. Mentre va durar l'experiment, el grup que va prendre vi sense alcohol va tenir una reducció de la pressió arterial, tant la sistòlica (la que fa referència al funcionament del cor i de les artèries principals) com de la diastòlica (la pressió màxima) com de la sistòlica (pressió mínima). La reducció de la hipertensió es traduiria en una reducció del risc de malaltia cardíaca en un 14%, i en una reducció d'un 20% del risc de sofrir un ictus. Els grups que prenien vi amb alcohol o ginebra van experimentar un descens de la pressió arterial menor que el primer grup. Per tant, els resultats de l'estudi confirmarien que els polifenols són els responsables de la reducció de la hipertensió, però que l'alcohol del vi reduiria la capacitat dels primers de disminuir la hipertensió. Per tant, per aprofitar al màxim els efectes beneficiosos dels polifenoles ha de prendre's vi sense alcohol.
            D’aquesta manera, com s’informa a http://www.abc.es, els homes que tenen un risc elevat de malaltia cardíaca poden controlar la seva pressió arterial consumint diàriament vi negre sense alcohol. Segons l’estudi publicat a Circulation Research i coordinat per investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona i de l'Institut de Salut Carlos II, aquesta beguda incrementa els nivells d'òxid nítric en aquests pacients, la qual cosa ajuda a disminuir tant la pressió arterial sistòlica i diastòlica. L'òxid nítric és una molècula del nostre organisme que ajuda a relaxar els gots sanguinis i permet que arribi més sang al cor i als òrgans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada