diumenge, 9 de setembre del 2012

Creix el consum de vi a les llars espanyoles durant el primer semestre, i el cava minimitza al juny la seva caiguda




Des de l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV) s’ha informat que ha crescut el consum de vi en les llars espanyoles a preus més econòmics durant els primers sis mesos del 2012. El primer semestre de l'any s’ha tancat amb un augment del 3,5% en volum fins a fregar els 205 milions de litres, mantenint-se estable la facturació. Aquest creixement es deu en gran mesura a l'augment en el mes de juny d'un 23,3% en volum i un 5,6% en valor, pel gran desenvolupament dels vins sense denominació d'origen. Curiosament, productes barats i de poca qualitat com les sangries i els tintos de verano segueixen amb el seu excel·lent ritme de creixement. A continuació us adjunto, traduït, el despatx de l’agència Europa Press sobre aquesta noticia:

El consum de vi en les llars espanyoles va créixer un 3,5% en volum fins a fregar els 205 milions de litres durant el primer semestre, mantenint-se estable la facturació (-0,1%), amb 446,7 milions d'euros, segons les dades de l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV). Aquest creixement es deu en gran mesura a l'augment al juny d'un 23,3% en volum i un 5,6% en valor, pel gran desenvolupament dels vins sense denominació d'origen. Segons l’OEMV, la forta caiguda de preus de juny va reduir el preu mitjà un 3,4% en aquest període fins als 2,18 euros.
Per productes, els vins tranquils sense denominació d'origen (DOP) van ser els que més van créixer en volum fins a juny, un 5,3%, amb 114,4 milions de litres, xifra que suposa el 56% del volum total de vi consumit en alimentació. Més lleu va ser la pujada en valor (+2,9%), per la caiguda del 2,3% en el preu mitjà, que es va situar en els 1,07 euros per litre.  Per la seva banda, els vins tranquils amb DOP van liderar les vendes amb el 50% de la facturació total, encara que van caure lleument (-1%) fins als 223,4 milions d'euros. En volum, van créixer un 1% fins als 65,7 milions de litres.  Respecte al consum de cava, segons l’OEVM, el mes de juny va minimitzar la caiguda registrada en aquests sis mesos, que se situa solament en un -0,3%. No obstant això, la forta caiguda de preus (-10,5%) va reduir la facturació un 10,7%.
D'altra banda, 2012 segueix sent un bon any per al consum de sangries i tintos de verano, que va créixer en aquest semestre un 14,1% en volum i fins a un 19,6% en valor, fins als 21 milions de litres i 15,7 milions d'euros. El preu mitjà es va situar en els 75 cèntims d'euro per litre, un 4,9% més elevat que en el mateix període de 2011. L’OEVM ha destacat que aquestes dades mostren una progressiva millorança en el consum de vi al canal d'alimentació, aconseguint la millor variació percentual en volum (+2,2%) des de novembre de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada