dimecres, 5 de setembre del 2012

Bona acceptació de la 42a Festa de la Verema de la Conca de Barberà i nova web




La 42a Festa de la Verema de la Conca de Barberà va tancar amb “bona acceptació de públic”, segons s’ha informat aquesta tarda des del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà.  Un gran nombre de visitants que van passar per la festa del vi de la Conca de Barberà i més de 700 tiquets venuts per tastar els diferents productes de la Denominació d’Origen certifiquen “un bon cap de setmana”. La Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, arribava a la seva quaranta-dosena edició. Amb un nombre d’estands similar a l’any passat i la presència de la meitat dels productors de la comarca. La fira persegueix un clar objectiu, que és “promocionar i donar a conèixer els vins del territori”, tal com explica l'alcalde de l'Espluga, David Rovira. El tret de sortida de la festa va ser la piada, la trepitjada de raïm, al ritme dels grallers de l'Espluga, per obtenir el primer most. Un dels actes que més han valorat els visitants de la fira ha estat el tast a cegues, ja que requeria la complicitat dels participants. Entre els diversos actes que es van organitzar amb èxit de participació al voltant del món del vi destacava, també, la presentació dels vins guanyadors del 22è Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà a càrrec del sumiller Pep Trullols, del restaurant Hostal Colomí. 'Reivindicar la cultura del vi, el sector, així com donar a conèixer als visitants tot el que implica el món vinícola', són els principals objectius que persegueix l'organització d'aquesta festa. Tal com apuntava algun dels celleristes “és una oportunitat molt bona per tenir contacte directe entre públic i l’elaborador”. La “Cursa de portadores” a càrrec de l’Associació Juvenil Auvënguen, joves de l’Espluga congrega cada edició molt més públic i acosta el jovent a la fira. Aquest any amb més participació i amb l’actuació del grup de la comarca Banda Al·lucinògens el públic més jove va poder gaudir d’una Festa de la Verema feta a mida.
La presentació del nou web va estar emmarcada dins l’acte “Maridatge de vi i noves tecnologies, DO 2.0” on Ruth Troyano, la recent guanyadora del III Concurs BlocDOcat al millor bloc vitivinícola català a Internet pel bloc Vins, moments, persones, va realitzar una xerrada sobre la comunicació del vi a la xarxa: les bones i les males pràctiques. Posant d’exemple la seva experiència, ressaltant especialment les virtuts de la Conca de Barberà i les oportunitats que té aquest territori amb el trepat. La xerrada es va fer conjuntament amb Òscar Manrique, director comercial d’Infovi.cat, el portal sobre el món dels vins i cellers de les comarques tarragonines.
EL NOU WEB JA ESTÀ OPERATIU: www.doconcadebarbera.com
Un portal que aglutina tots els municipis que formen part d’aquesta Denominació i que té l’objectiu de difondre els vins i cellers, la seva autenticitat i la qualitat dels productes i el patrimoni del territori de la DO. Així com les activitats que s’organitzen al voltant del món del vi.
La nova pàgina web s’ha redissenyat pensant amb les necessitats i moment actuals, inclou una secció de notícies i una entrada d’enoturisme amb un mapa de localització de tots els cellers del territori, fent especial atenció a les “Catedrals del vi” i als encants i activitats que es poden realitzar a la Conca de Barberà. I també a les visites als cellers amb localització i explicació de l’horari de visita, l’idioma i si ha de ser concertada o no. Però la novetat més important és un cercador de vins on es pot trobar qualsevol vi amb DO Conca de Barberà segons la varietat, el celler o el temps en bóta. D’aquesta manera l’usuari pot fer una recerca del que busca amb molta precisió. El contingut del web s’anirà ampliant progressivament, i també preten ser una eina per als cellers, ja que inclourà un apartat de legislació, i a més a partir de les notícies que es generin s’enviarà un butlletí per estar informat de l’actualitat del Consell Regulador.  Aquest també és principalment un portal promocional de l’enoturisme a la DO Conca de Barberà. Aquí els internautes trobaran tota la informació necessària per a organitzar visites i rutes enològiques, individualment o per a grups combinant cultura, història, gastronomia i, evidentment, tot allò relacionat amb el món del vi. Des del Consell Regulador es diu que “el coneixement personal dels productors, la seva autenticitat i la qualitat dels seus productes són la base de la nostra feina i la passió que alimenta aquesta Denominació”. La Conca de Barberà és “un indret perfecte on gaudir d'un bon maridatge de cultura, natura i vi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada