La 42a Festa de la Verema de la
Conca de Barberà va tancar amb “bona acceptació de públic”, segons s’ha
informat aquesta tarda des del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà. Un gran nombre de visitants que van passar per
la festa del vi de la Conca de Barberà i més de 700 tiquets venuts per tastar
els diferents productes de la Denominació d’Origen certifiquen “un bon cap de
setmana”. La Festa
de la Verema de l'Espluga de Francolí, que s’ha celebrat aquest cap de setmana,
arribava a la seva quaranta-dosena edició. Amb un nombre d’estands similar a
l’any passat i la presència de la meitat dels productors de la comarca. La fira
persegueix un clar objectiu, que és “promocionar i donar a conèixer els vins
del territori”, tal com explica l'alcalde de l'Espluga, David Rovira. El tret de sortida de la festa va
ser la piada, la trepitjada de raïm, al ritme dels grallers de l'Espluga, per
obtenir el primer most. Un dels actes que més han valorat els visitants de la
fira ha estat el tast a cegues, ja que requeria la complicitat dels
participants. Entre els diversos actes que es van organitzar amb èxit de
participació al voltant del món del vi destacava, també, la presentació dels
vins guanyadors del 22è Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà a càrrec
del sumiller Pep Trullols, del restaurant Hostal Colomí. 'Reivindicar la
cultura del vi, el sector, així com donar a conèixer als visitants tot el que
implica el món vinícola', són els principals objectius que persegueix
l'organització d'aquesta festa. Tal com apuntava algun dels celleristes “és una
oportunitat molt bona per tenir contacte directe entre públic i l’elaborador”. La “Cursa de portadores” a càrrec
de l’Associació Juvenil Auvënguen, joves de l’Espluga congrega cada edició molt
més públic i acosta el jovent a la fira. Aquest any amb més participació i amb
l’actuació del grup de la comarca Banda Al·lucinògens el públic més jove va
poder gaudir d’una Festa de la Verema feta a mida.
La presentació del nou web va estar emmarcada dins l’acte
“Maridatge de vi i noves tecnologies, DO 2.0” on Ruth Troyano, la recent guanyadora
del III Concurs BlocDOcat al millor bloc vitivinícola català a Internet
pel bloc Vins, moments,
persones, va realitzar una xerrada sobre la comunicació del vi a la xarxa:
les bones i les males pràctiques. Posant d’exemple la seva experiència,
ressaltant especialment les virtuts de la Conca de Barberà i les oportunitats
que té aquest territori amb el trepat. La xerrada es va fer conjuntament amb
Òscar Manrique, director comercial d’Infovi.cat, el portal sobre el món dels
vins i cellers de les comarques tarragonines.
EL NOU WEB JA ESTÀ OPERATIU: www.doconcadebarbera.com
Un portal que aglutina tots els
municipis que formen part d’aquesta Denominació i que té l’objectiu de difondre
els vins i cellers, la seva autenticitat i la qualitat dels productes i el
patrimoni del territori de la DO. Així com les activitats que s’organitzen al
voltant del món del vi.
La nova pàgina web s’ha
redissenyat pensant amb les necessitats i moment actuals, inclou una secció de
notícies i una entrada d’enoturisme amb un mapa de localització de tots els
cellers del territori, fent especial atenció a les “Catedrals del vi” i als
encants i activitats que es poden realitzar a la Conca de Barberà. I també a
les visites als cellers amb localització i explicació de l’horari de visita,
l’idioma i si ha de ser concertada o no. Però la novetat més important és un
cercador de vins on es pot trobar qualsevol vi amb DO Conca de Barberà segons
la varietat, el celler o el temps en bóta. D’aquesta manera l’usuari pot fer
una recerca del que busca amb molta precisió. El contingut del web s’anirà
ampliant progressivament, i també preten ser una eina per als cellers, ja que
inclourà un apartat de legislació, i a més a partir de les notícies que es
generin s’enviarà un butlletí per estar informat de l’actualitat del Consell
Regulador. Aquest també és principalment
un portal promocional de l’enoturisme a la DO Conca de Barberà. Aquí els
internautes trobaran tota la informació necessària per a organitzar visites i
rutes enològiques, individualment o per a grups combinant cultura, història,
gastronomia i, evidentment, tot allò relacionat amb el món del vi. Des del
Consell Regulador es diu que “el coneixement personal dels productors, la seva
autenticitat i la qualitat dels seus productes són la base de la nostra feina i
la passió que alimenta aquesta Denominació”. La Conca de Barberà és “un
indret perfecte on gaudir d'un bon maridatge de cultura, natura i vi”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada