El Consell Regulador d’Almansa s’ha
adherit a FIVIN donant suport a la tasca en la defensa del consum moderat de vi.
Segons s’ha informat des de FIVIN aquesta tarda, el Consell Regulador de la DO d’Almansa “aposta
per la defensa del consum responsable i moderat de vi unint-se a la Fundació
per a la Investigació del Vi i la Nutrició”. S’ha afegit que l’adhesió del CRDO
Almansa “és molt important per FIVIN i per al sector del vi en general en
aquests moments de crisis. La sinergia de totes les parts que treballen en pro
de la indústria vinícola possibilita a la fundació poder defensar el vi com a
part fonamental de la nostra cultura i aliment de la Dieta Mediterrània,
especialment davant les administracions”. Des de 1991, FIVIN està desenvolupant
accions en la defensa del consum responsable i moderat de vi, així com
recopilant i publicant tots els estudis mèdics i científics que confirmen els
aspectes beneficiosos del vi sobre la salut. Iniciatives que tenen una
important repercussió mediàtica i gràcies a això, la societat és conscient dels
aspectes positius del vi sobre malalties cardiovasculars, per exemple. FIVIN és
l'encarregada de dur a terme a Espanya el programa impulsat per la Unió Europea
WINE IN MODERATION per delegació de la Federació Espanyola del Vi. A més de la
defensa del vi i els seus beneficis sobre la salut, FIVIN està treballant
intensament en la conscienciació de la necessària lluita contra el canvi
climàtic per part dels cellers, un dels principals objectius del sector
vitivinícola en l'actualitat.
La DO Almansa va ser fundada en
1973. Durant els últims anys, “s'han creat nous vinyers i nous cellers, que units
als quals han mantingut la DO viva des de la seva creació, han donat un nou impuls
a aquesta zona, privilegiada per a l'elaboració de vins d'alta qualitat”. En
l'actualitat, la viticultura de la DO Almansa està assentada, segons s’afirma des
de FIVIN, en dos pilars:d'una banda, el cultiu de la varietat Garnatxa
Tintorera, que tradicionalment ha estat la més conreada a la zona i que en
èpoques anteriors només s'utilitzava com a complement en petites dosis per
reforçar altres vins, a causa de l'altíssim potencial de color i estructura
dels vins produïts amb aquest raïm. L'altre pilar de la DO Almansa són la
Monastrell com a varietat autòctona i l'arribada de raïms de zones com la
Shyrah, que ha demostrat una aclimatació i adaptació al terreny perfecte. “Amb
aquesta base vitícola i l'adaptació dels cellers a les noves tecnologies,
s'aconsegueix elaborar uns vins negres excel·lents”. A més, s'elaboren vins
varietals de garnatxa tintorera que estan sent embotellats i exportats a països
com Japó i Estats Units. Actualment formen part de la DO Almansa 12 cellers,
amb una producció mitjana de 2,7 milions d'ampolles anuals, que han conquerit
als consumidors de 25 països.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada