dimecres, 5 de setembre de 2012

Almansa s'adhereix a FIVIN


El Consell Regulador d’Almansa s’ha adherit a FIVIN donant suport a la tasca en la defensa del consum moderat de vi. Segons s’ha informat des de FIVIN aquesta tarda, el  Consell Regulador de la DO d’Almansa “aposta per la defensa del consum responsable i moderat de vi unint-se a la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició”. S’ha afegit que l’adhesió del CRDO Almansa “és molt important per FIVIN i per al sector del vi en general en aquests moments de crisis. La sinergia de totes les parts que treballen en pro de la indústria vinícola possibilita a la fundació poder defensar el vi com a part fonamental de la nostra cultura i aliment de la Dieta Mediterrània, especialment davant les administracions”. Des de 1991, FIVIN està desenvolupant accions en la defensa del consum responsable i moderat de vi, així com recopilant i publicant tots els estudis mèdics i científics que confirmen els aspectes beneficiosos del vi sobre la salut. Iniciatives que tenen una important repercussió mediàtica i gràcies a això, la societat és conscient dels aspectes positius del vi sobre malalties cardiovasculars, per exemple. FIVIN és l'encarregada de dur a terme a Espanya el programa impulsat per la Unió Europea WINE IN MODERATION per delegació de la Federació Espanyola del Vi. A més de la defensa del vi i els seus beneficis sobre la salut, FIVIN està treballant intensament en la conscienciació de la necessària lluita contra el canvi climàtic per part dels cellers, un dels principals objectius del sector vitivinícola en l'actualitat. 
La DO Almansa va ser fundada en 1973. Durant els últims anys, “s'han creat nous vinyers i nous cellers, que units als quals han mantingut la DO viva des de la seva creació, han donat un nou impuls a aquesta zona, privilegiada per a l'elaboració de vins d'alta qualitat”. En l'actualitat, la viticultura de la DO Almansa està assentada, segons s’afirma des de FIVIN, en dos pilars:d'una banda, el cultiu de la varietat Garnatxa Tintorera, que tradicionalment ha estat la més conreada a la zona i que en èpoques anteriors només s'utilitzava com a complement en petites dosis per reforçar altres vins, a causa de l'altíssim potencial de color i estructura dels vins produïts amb aquest raïm. L'altre pilar de la DO Almansa són la Monastrell com a varietat autòctona i l'arribada de raïms de zones com la Shyrah, que ha demostrat una aclimatació i adaptació al terreny perfecte. “Amb aquesta base vitícola i l'adaptació dels cellers a les noves tecnologies, s'aconsegueix elaborar uns vins negres excel·lents”. A més, s'elaboren vins varietals de garnatxa tintorera que estan sent embotellats i exportats a països com Japó i Estats Units. Actualment formen part de la DO Almansa 12 cellers, amb una producció mitjana de 2,7 milions d'ampolles anuals, que han conquerit als consumidors de 25 països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada