diumenge, 30 de juny del 2013

Descobertes tot 'trepatejant' a Barberà de la Conca

El sumiller Xavier Nolla va dirigir per tercer cop el tast Atrapa el Trepat


Vells ceps de Succés Vinícola de Barberà de la Conca

Aquest dissabte a la tarda vaig trepatejar a Barberà de la Conca, a la quarta edició d’una Festa del Trepat que manté l’encant amb una afluència de públic, això sí, un pèl pobra. El vi i l’art s’han tornat a donar la mà en aquest poblet de la Conca de Barberà que fa goig i on s’han presentat algunes novetats, així com els porrons artesans de Paco Ramos de Vimbodí.
            Vaig començar tastant el Trepat 2011 de Carles Andreu de Pira. És fruit inequívoc d’una anyada càlida. Força capa de color per tractar-se d’un trepat. Mostra fruites madures (fins i tot préssec) i pebre, així com notes licoroses i fins i tot de regalèssia.
            El segon vi que vaig tastar va ser el Carlània blanc 2012 (80% de macabeu, la meitat del qual fermentat en bótes de 300 litres durant tres mesos, i la resta trepat vinificat en blanc). Mostra un lleugeríssim to rosadet i és molt rodonet. Ofereix notes dolcenques. Sembl que presenti sucre residual. De Carlània també vaig tastar el seu trepat 100%, el Petit Carlània 2012. Criat entre cinc i sis mesos en bótes de cinquè i sisè any és potent, amb força extracció de color, amb tons fenòlics.  
            També he tastat el Guspí 2012, un trepat que m’ha semblat prou interessant. Criat entre sis i set mesos en bótes de torrat mig de 225 litres, és fruit d’una vinya molt vella d’1,5 hectàrees. La producció és de només 4.000 kilos per hectàrea. És madur i mostra notes florals. Desrapat i aixafat lleuger. Maceració prefermentativa a temperatura ambient fins a l’arrencada espontània de la fermentació. Tractament suau del barret (1-2 piats diaris) i maceració de 14 dies. Fermentació malolàctica en bóta de roure francès d’un vi, torrats mitjos, i envelliment en la mateixa bóta. M’agrada aquest sedós trepat d’aquest celler de Barberà de la Conca.
            Un dels que més m’ha agradat, un cop més, és la nova anyada del Gatzara Trepat dels germans Anton i Jordi Castellà i de Josep M. Sanahuja, la del 2012. Acaba de sortir. Mostra la varietat tal com és, sense artificis. És elegant, fi, prim i amb capa de color baixa. Mostra rosa i violetes, pebre i fruitetes (gominoles) i ara per ara un pèl massa de sulfurós. Continua sent un dels projectes més prometedors del Viver de Celleristes de la Conca de Barberà.
            També fruit d’quest Viver vaig fer dissabte una gran descoberta, la del joveníssim projecte de Mariona Vendrell i Albert Canela a Barberà de la Conca: Succés Vinícola. Vaig tastar el seu Succés La cuca de llum 2012 (un 50% de la malolàctica l’ha fet en bótes). La producció és de 6.000 ampolles. Amb 35 dies de maceració (no hi ha macerció prefermentativa) la fermentació és natural, amb llevats indígenes. És fruit de vinyes de trepat de 25 a 40 anys plantades als termes municipals de Barberà de la Conca i Sarral. M’ha agradat molt (té un PVP de només 7,50). M’ha agradat més en boca que no pas en nas. Per ser la primera anyada que elaboren és certament sorprenent. M’ha agradat més que el seu vi més car: Succés El Mentider 2011 (PVP de 14,87 euros). És fruit de vinyes de trepat plantades en tres finques, dues de Sarral i una de Barberà de la Conca. Les vinyes van ser plantades fa entre 80 i 113 anys. És un vi més càlid (15º) que el Succés La cuca de llum 2012. Mostra fruita més madura i no tanta tipicitat trepat com el seu vi més jove. La seva criança s’ha allargat durant nou mesos en bótes. La seva producció és de només 1.700 ampolles.

La bona anyada del Via Edetana 2012, amb "fantàstiques aromes"




Fa uns dies el propietari d’Edetària, Joan Àngel Lliberia, a través de la seva pàgina web, presentava el seu Via Edetana 2012: Garnatxa blanca 70% de vinyes de  40 anys i viogner 30%, amb un lleuger pas per bóta de 300l. de 4 mesos. L’autor el defineix així: "Fantàstiques aromes, al nas des del començament hi ha un toc molt mineral. Molta fruita i també inici de tocs de pedra foguera, profunditat. Després en boca les garnatxes blanques s'expressen en tota plenitud, frescor, cremositat, una bona textura per tota la llengua. La viogner li dóna profunditat”. Lliberia també manifesta que la bóta no hi és present, tot i portar 4 mesos, “i ens serveix per refermar l'estructura”. No té dubtes que questa serà una bona anyada". 

94 punts i destacats elogis per al Cabrida 2010 de Capçanes, de ‘Vivir el Vino’




En el tast realitzat per Raúl Serrano, Cabrida 2010 rep 94 punts en el  número 120 de la revista ‘Vivir el Vino’. De la següent manera s’elogia la garnatxa de gamma alta del Celler de Capçanes:

"Mucha fruta roja y negra en su punto de sazón. Pura esencia mineral, terroso, con notas de cobertura de chocolate, finas maderas y fondo de eucalipto. En boca, amplio, de paso aterciopelado, tanino maduro, mantiene las notas terrosas, excelente acidez y final largo y persistente con recuerdos de cacao".

dissabte, 29 de juny del 2013

Exposició pictòrica de Plantalech a Vilafranca sobre les varietats autòctones de raïm




L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer de l’Obra Social de Caixa Penedès, de Vilafranca del Penedès, acull a partir del dia 4 de juliol la mostra de pintura de l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech ‘Cal·ligrafies varietals’, sobre diverses varietats del vi. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el mateix dia 4 – dijous-, a les 19:00 hores, i comptarà amb l’assistència de l’editor Ramon Nadal i el propi Plantalech. L’exposició ‘Cal·ligrafies varietals’ de Fèlix Plantalech és majoritàriament pictòrica i inclou un total de tretze obres: dotze pintures -acrílics sobre fusta- que representen dotze varietats de raïm de les divuit autòctones que es coneixen a Catalunya, i un moble escultura, que és un boteller.
            Amb motiu de la mostra, s’ha editat un llibre de 40 planes, que porta per títol el mateix nom de la mostra i que reprodueix les dotze pintures de Plantalech exposades. Cada reproducció s’acompanya d’un relat curt escrit per un autor penedesenc il·lustre que explica amb les seves pròpies paraules el que li suggereix l’obra de Plantalech sobre una varietat del vi concreta.  Un per un, es tracta de dotze capítols escrits per: Agustí Villaroya (pròleg); Sílvia Amigó (Granets de parellada); Merlot (Sant Borrell); Teresa Costa-Gramunt (Vi diví [Moscatell]); Jaume Rafecas (Quin maridatge, la vinya i la bici...! [Macabeu]; Anna Ruiz Mestres (Pinot Noir); Jordi Llavina (Xarel·lo); Anna Gual (Ull de vellut, ull de llebre); Quim Jubert (La descoberta d’un nou món [Cabernet sauvignon]); Gemma Torelló i Sivill (Malvasia Marina, Subirat Parent de muntanya); Ignasi . Fernández del Tarré (La carinyena); Àngels Dalmau Soler (Chardonnay), i Pep Forns (Sumoll).  La mostra romandrà oberta fins el dia 11 d’agost i podrà visitar-se de dimarts a dissabte, de 18:30 a 20:30 hores, i diumenges i festius, de 12 a 14 hores, i de 18:30 a 20:30 hores.

divendres, 28 de juny del 2013

La manca de prestigi del cava i les reflexions de Pepe Raventós, a The Wall Street Journal

The Wall Street Journal acaba de dedicar un article a Raventós i Blanc parlant de les "esperances" per canviar la percepció sobre l'escumós penedesenc a través dels productes que elabora la firma del Roure de Can Codorniu i que ha comercialitzat a partir d'enguany sota el nom de Conca del Riu Anoia després d'abondonar la DO Cava. Es pregunta com és que el xampany és admirat i fins i tot els lambrusco han adquirit un cert caràcter 'trendy' i, en canvi, el cava, que és presentat com l'sparkling d'Espanya, és considerat merament com a "senzill" o com una "diversió"? Així mateix, es pregunten com és que el cava ni és un producte de culte ni ha aconseguit, com a mínim, una mica més de respecte. Per l'article també desfilen caves de Freixenet, Segura Viudas, Montsarra, Parés Baltà, Avinyó, Castellroig, el Perles Roses Cuvée Antonia de Naveran o Gramona. Què en penseu?

Cava Seeks to Make a New Name for Itself

The Spanish sparkling wine is dismissed as merely simple and fun, but one producer hopes to change its image by changing its name, to Conca del Riu Anoia

    By
  • LETTIE TEAGUE
-
Columnist's name


image
OFF THE CHEAP | Pepe Raventós, in New York, sees big possibilities for a rebranded Cava.
PROSECCO IS POPULAR, Champagne is admired and even Lambrusco has acquired a certain trendy allure. But Cava, the sparkling wine of Spain, is considered merely simple and fun. Why hasn't Cava earned a cult following, or at least a bit more respect?
One Cava producer doesn't even want to try to answer that question. Josep "Pepe" Raventós of Raventós i Blanc decided that, given Cava's less-than-glorious reputation, he wasn't going to call his wines "Cava" anymore but "Conca del Riu Anoia," or simply "Conca" for short. The name is derived from the place in the Penedès region where his wines—and those of many other Cava producers—are made. Though it's not an officially recognized region (the name translates to "Valley of the River Anoia" in Catalan), Mr. Raventós hopes that it will be one day. Right now he hopes to make "Conca" a brand.
F. Martin Ramin for The Wall Street Journal

Ironically, it was the 39-year-old Mr. Raventós's great-great-great-grandfather, Josep Raventós Fatjos of Codorníu winery, who "invented" Cava in 1872 at the Raventós i Blanc estate. The elder Mr. Raventós was the first man to apply the Champagne method to sparkling wine in Spain, using the native Xarel·lo grape. Part of the Raventós family (though not Pepe Raventós himself) still owns Codorníu, one of the two largest Cava producers in Spain; the other is Freixenet.
Mr. Raventós the younger doesn't see any irony in his semantic departure, but rather a kind of continuation of his forebear's idea. "I think that we share the same vision," he said, citing the fact that his ancestor used only Xarel·lo to create that first Cava.
The exclusive use of native Catalan varietals like Xarel·lo, Parellada and Macabeo is one of Mr. Raventós's criteria for producers who wish to use the Conca name for sparkling wines. (Many Cava producers also employ Pinot Noir and Chardonnay.) In addition, 80% of their fruit must be their own, not purchased; they must produce only vintage sparkling wines, no nonvintage; and they must age their wines for at least 18 months (current Cava law requires a minimum of just nine months of aging).
Would-be Conca producers must also observe both biodynamic and organic practices, said Mr. Raventós. It seemed like a pretty rigorous set of criteria to me. How many Cava producers could actually qualify? "Not more than 10 would be eligible," Mr. Raventós replied. And have any of those 10 expressed an interest in adopting the name? Not as yet, said Mr. Raventós with a laugh. "I think they're waiting to see if I shrink or survive." (According to María Eugènia Puig, the secretary-general of the Consejo Regulador del Cava, or the consortium of Cava producers, only three of the 253 Cava producers in the consortium no longer use the Cava name.)
Will the name 'Conca del Riu Anoia' gain Spain's sparkler more respect?
It's clearly quite daring to exchange a famous name for four words that few people know. But Mr. Raventós, who moved his family to New York last year to better understand the American market, doesn't lack for confidence. He attributes the move to Manhattan as a big factor in his decision to stop using the Cava name, saying New York gave him a perspective that he might not have had if he'd remained in the small village of Sant Sadurni d'Anoia, where his friends and extended family live.
Located in the heart of the Penedès region, close to the city of Barcelona, Sant Sadurni d'Anoia is home to a good many Cava producers, including Codorníu and Freixenet. But it's not the only place where the wines can be made: Cava can be produced in several other Spanish regions as well, including Extremadura and Rioja. This is something else that Mr. Raventós laments; he believes that Cava should be a wine of a particular place—like Champagne.
At least one Champagne producer has been eager to avoid too close an association with Cava. In 2010, Champagne Louis Roederer filed a lawsuit in Minnesota against Cava producer Jaume Serra, charging that the label of the latter's wine Cristalino looked a bit too much like that of Roederer's famous tête du cuvée Cristal. The label, which once was gold and bore just the name Cristalino, now is white and features the name Jaume Serra as well. "Defending the integrity of our brand—its name and artwork in particular—is very important to us," said a Louis Roederer spokesman.
Still, it's not likely that Cava drinkers are confusing a sub-$10 wine with a $200 luxury Champagne. And most Cava drinkers are buying such inexpensive varieties, according to Lorena Ascencios, wine buyer at Astor Wine & Spirits in New York. Astor sells a great deal of Cava, said Ms. Ascencios, though she said she was happy to note that Champagne is outselling Cava at her store this year to date.
Cavas priced at $10 or less make up about 95% of Cava sales at Weimax Wines & Spirits in Burlingame, Calif., according to proprietor Gerald Weisl, who had an interesting Cava-related encounter recently: A group of students studying in a Wine & Spirits Education Trust program showed up at his store looking for Cavas with "rubbery aromas" for a blind tasting.

More in Off Duty

[image] 
 Linda Pugliese for The Wall Street Journal, Food Styling by Jamie Kimm, Prop Styling by Liz Adler
Mr. Weisl explained that he didn't stock such Cavas and considered "rubbery" a flaw. He later wrote to the Wine & Spirits Education Trust in London and asked why it instructed students to search for rubbery Cavas. The response came back that WSET students were taught that that was a characteristic aroma of Cava, probably because "most Cava sold in the U.K. is cheap, whereas better-quality Cava is sold in the States." I'm not sure whether that's true, but a quick look through wine-searcher.com's U.K. listings revealed that the Cavas sold there are quite different from the fairly wide range of Cavas sold in the U.S.
The 17 Cavas that I purchased for my tasting ran the price gamut from cheap ($7) to very high-end ($40.) The wines, a mix of vintage and nonvintage (and a few rosés) included well-known names such as Freixenet and Gramona, as well as more obscure producers such as Parés Baltà and Montsarra.
I invited a few Cava drinkers to my house and found that everyone had a well-formed opinion of the wines before they even began tasting. (While theirs was a mostly positive impression, I did notice that the word "cheap" was mentioned many times.)
In fact, the cheapest Cavas were the least popular wines of the tasting—with one exception (the Segura Viudas Brut, $8). Most were dismissed as neutral and simple (Montsarra) or simply industrial (Freixenet). But the wines that cost $14 to $20 a bottle performed fairly well, with a number of favorites in that range, most notably the lively Avinyó Brut Reserva ($19), the creamy 2009 Gramona Gran Cuvée Vintage Brut ($14) and the soft and slightly fruity Castellroig Brut ($14). The elegant and understated 2010 Raventós i Blanc L'Hereu ($18) was also a favorite, though of course it's no longer called "Cava" at all.
On the upper end, the 2010 Naveran Perles Roses Cuvée Antonia ($35) was a great favorite—a lively, juicy, utterly delicious rosé that happened to be beautifully packaged as well. But when I announced the price to my friends, not a single one said they would pay that sort of money "for a Cava!" as they exclaimed. And if it were Champagne and not Cava? Well, that would be different, they said. At least one ex-Cava producer is hoping they'll feel that way, too, if the label says "Conca" instead.
See wine videos and more from Off Duty at youtube.com/wsj.com. Email Lettie at wine@wsj.com.

Sant Joan i Sant Pere amb Château Pavie 1979, Avgvstvs Cabernet Franc 2011, Coma Vella 1998 i Segunyola de Mas Candí




Entre Sant Joan i Sant Pere ja és tradició que em convidin a esmorzar al bar del Mercat de Vilanova i la Geltrú, un petit temple gastronòmic governat amb desinvoltura per la Germina Sánchez i l’Enric Feliu. Fan memorables esmorzars de forquilla i ganivet. Avui he compartit taula amb tres empresaris del món del vi força exportadors: Maite Esteve (Marquès de Gelida-L’Alzinar-Vins El Cep), Pere Rovira (Mas d’en Gil) i Joan Roca (Avgvstvs).
            L’esmorzar de tots dos sants s’ha regat de forma espectacular. El primer vi en desfilar (gentilesa de Joan Roca) ha estat una joia, un inconfusible Bordeus històric de l’anyada 1979. Es tractava del 1er Grand Cru Classé Contrôlée de Château Pavie 1979, un Saint-Émilion. S’ha mostrat amb esplendidesa aquest vi elaborat amb les varietats merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc. És un molt bon vi que encara es pot trobar per uns 125 euros l’ampolla. Encara presenta bona acidesa tot i que poca estructura, poca corpulència. És, això sí, complex. A les notes de cuir i fusta se li sumen fruites negres confitades, orellanes i eucaliptus. La frescor que encara presenta el fa gran. Tot i el color teula, no ha mostrat precipitació de color.
            El segon vi també ha estat gentilesa de Joan Roca, una novetat que acaba de sortir al mercat amb una producció rècord de 10.000 ampolles. Es tracta de l’aconseguit Cabernet Franc 2011 d’Avgvstvs. És saborós, coratjós, força mentolat i mostrant fruitetes negres embolcallades de forma un pèl licorosa.
            El tercer vi també ha estat històric, el primer Coma Vella de Mas d’en Gil, un vi amb el qual aquest celler prioratí de la família Rovira Carbonell es va estrenar en una excel·lent i memorable anyada, la de 1998. Quinze anys després encara es mostra viu, evolucionant a la copa fins a trobar prunes de Califòrnia, calidesa i equilibri. M’ha agradat la seva sorprenent frescor, el seu caràcter especiat i el seu llorer.
            L’esmorzar l’hem tancat amb l’aconseguit cava Segunyola de Mas Candí (Les Gunyoles-Avinyonet del Penedès), un xarel·lo 100% molt varietal, fi, elegant, ben elaborat, amb certa expressió juvenil però equilibrat, amb aromes a fruites (poma principalment però també amb uns tocs de préssec), floral (fonoll) i amb notes d’amella lleugerament amarga.

Un escumós de Raventós i Blanc per tancar "la línia de treball" iniciada amb Pepe Raventós

 
Raventós i Blanc ha anunciat recentment la sortida al mercat de l’escumós Gran Reserva de La Finca, la del 2009. S’afirma des d’aquest celler de Sant Sadurní d’Anoia que “és un escumós que tanca la línea de treball que vàrem començar fa uns anys quan el Pepe [Raventós] va posar-se al front de la viticultura i enologia a Raventós i Blanc; i desprès de 20 generacions treballant la mateixa finca, des de 1497”. S’afegeix: “Hem tingut cura d’aquesta nova De la Finca durant set anys, cuidant cada detall des de la viticultura de biosinèrgies que apliquem a les nou parcel·les històriques destinades al Gran Reserva de La Finca, fins a la seva presentació: nova i delicada”. El seu preu se sitúa en uns 16,35 €. En una carta el director general de Raventós i Blanc, aprofita el llançament d'aquest cava per mostrar la seva filosofia:

El proper dia 15 de juny tindrem preparada al celler la nova anyada de La Finca 2009 llesta per sortir al mercat. Aquesta nova anyada De la Finca 2009 és un gran repte per Raventós i Blanc i per mi personalment; hem dedicat tots els nostres esforços i aplicat els coneixements adquirits sobre la nostra finca des de 1497.
No es tracta d’un canvi d’anyada, es tracta d’un canvi en tota la filosofia d’elaboració d’aquest escumós, que parteix de l’estudi del nostre terrer i el respecte per la natura, i que s’emmarca en el nou camí que hem decidit emprendre, Conca del riu Anoia.
La nostra finca té una producció limitada d’unes 650 mil boníssimes ampolles de l’Hereu i De Nit i unes 65 mil ampolles espectaculars, selecció de les millors parcel·les que abans anaven destinades a l’Elisabet Raventós i De la Finca. Desprès de l’anyada 2007, la collita 2008 no va ser suficientment bona per treure-la al mercat, en aquells moments ja buscàvem un resultat exquisit fruit de tot el treball a la vinya. L’anyada 2009 ens ho ha permès i, agafant les parcel·les que es destinaven a Elisabet Raventós i les De la Finca, hem aconseguit una nova Finca, amb més identitat que mai.
Com a resultat, un escumós que ens permetrà rivalitzar amb els vins més valorats del món pels següents motius:
1. La selecció de parcel·les històriques on l’any 1872 Josep Raventós Fatjó va fer el primer escumós d’Espanya “mètode tradicional”, 9 parcel·les situades a la cara nord i nord-est del Serral, on trobem vinyes velles plantades en vas entre els anys 1970 i 1987, totes tractades orgànicament.
2. La nova filosofia d’elaboració, que l’any 2009 comencem a anomenar bio-sinèrgies, parteix de l’estudi de les forces d’interacció entre el sòl, el microclima, la planta, els animals i l’home. Cuidem les nostres terres i els seus animals amb medicina homeopàtica o preparats orgànics, i fem servir desfets vegetals i animals de la pròpia granja.
3. Les característiques de l’anyada 2009, amb un cicle 10 dies més llargs de lo habitual, van permetre una òptima maduració, aconseguint una molt bona acidesa natural.
4. Els fòssils marins, que caracteritzen l’estructura i composició dels sols d’aquestes parcel·les. Aquesta gran quantitat de fòssils carbonatats que trobem incrustats en la roca mare calcària, aporten la principal font de tipicitat salina i mineralitat als vins de la Finca.
Estem segurs que serà un pas endavant molt important per Raventós i Blanc.

Una abraçada ben forta,
Pepe Raventós

Nous maridatges amb vins penedesencs a Xerigots, i polèmica amb Vijazz



Xerigots, la botiga de vins i formatges de Vilafranca del Penedès, ha organitzat un maridatge de vins dolços amb formatges blaus i un maridatge de monovarietals del Penedès amb formatges del món. Aquests maridatges es faran en quatre sessions (dos de cada) amb un màxim de 20 persones i seran dirigides pel blocaire i expert Jesús Velacoracho. És a dir, cada maridatge es farà dos cops (o més si fos necessari i quedés força gent sense plaça). A les dotze del migdia del 7 de juliol es farà un maridatge de vins dolços del Penedès amb formatges blaus. Es proposen “descobrir la combinació dels formatges més especials amb els vins més personals de la DO Penedès”. Es tastarà el Nadal 1510 Botrytis Noble 2001; el Vittios de Torelló; el Melis Blanc de Parés Baltà i el Dolç Adrià d'Albet i Noya. Tots ells maridatges amb formatges blaus. D’altra banda, a les set de la tarda del 6 de juliol es farà un maridatge de vins monovarietals singulars del Penedès amb formatges del món . Es tastarà el Cava Rosé Salvatge de Nadal, un cava monovarietal amb pinot noir; el 3 Macabeus d'Albet i Noya; el Xarel·lo del celler Avgvstvs-Forvm i el Ràdix 2011 de Parés Baltà, un rosat de syrah. Per inscriure’s s’ha d’enviar un correu electrònic explicant a quina sessió es vol assistir i només es poden reservar dues places per e-mail: info@xerigots.cat
            Segons ha volgut aclarir Xerigots, aquests maridatges estaven previstos organitzar-se, com l’any passat, dins la programació del Vijazz Penedès però, a darrera hora, l’organització del certamen ha decidit suspendre’ls. Per aquest motiu s’ha optat per dur-los a terme a la botiga, “per ser conseqüents amb l'aposta que fem per a la difusió de la cultura del vi i el formatge, i amb el compromís que tenim amb els nostres clients i cellers proveïdors”. També han volgut  deixar clar que els dos maridatges amb formatges que encara estan publicats a la web del Vijazz (i que mantenen el text que es va proposar des de Xerigots), no estan organitzats per Xerigots.

Una trentena de velles glòries, diumenge a la vuitena edició del Ral·li de Cotxes d’Època País del Cava




La Confraria del Cava Sant Sadurní ha organitzat per aquest diumenge la vuitena edició del Ral·li de Cotxes d’Època País del Cava. La trobada de vehicles (hi participaran una trentena de cotxes fabricats abans del 1930) començarà a les Caves Vallformosa, de Vilobí del Penedès, on de les 8 a les 10 del matí es podran formalitzar les inscripcions dels assistents a la cursa. Els que ho vulguin també podran fer una visita al celler. La sortida de la comitiva està prevista per les 10 del matí. Des de Vallformosa, els cotxes es desplaçaran a Masllorenç, al Baix Penedès, per visitar la col·lecció privada Magrinyà, que inclou cotxes i motos antics. Al llarg del recorregut la comitiva passarà pel centre de la capital de l'Alt Penedès, Vilafranca, i també de Santa Margarida i els Monjos.
            Els cotxes s'aturaran a Sant Sadurní d'Anoia, on estaran exposats a partir del migdia al carrer Raval, recuperant així una tradició de les primeres edicions del Ral·li de Cotxes d'Època. Tothom que ho desitgi podrà votar el vehicle que més li agradi. També a la Capital del Cava es visitaran les Caves Blancher, i s'acabarà amb un dinar a l'Hotel-Restaurant Fonda Neus, on es lliuraran els premis i records per als assistents.

Pelegrí diu que el Govern català "creu fermament en el concepte de concentració de les cooperatives, l’estimula i el promou"



El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarés, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha mantingut aquest matí, a Tortosa, una reunió de treball amb els responsables de la Cooperativa de Soldebre. Josep Maria Pelegrí ha destacat la importància d’aquesta entitat en els sectors cítric i de l'oli d'oliva de la zona i per a la comarca i per al sector agroalimentari català, així com també la importància de les Seccions de Crèdit  de les cooperatives agràries com a instrument de finançament del sector agrari català, i la del cooperativisme agrari en l’economia catalana en general i la svea significació com a model empresarial imprescindible per al sector agroalimentari i per a la recuperació econòmica de Catalunya.
            Pelegrí també ha reiterat que el Govern català creu fermament en el concepte de concentració de les cooperatives, l’estimula i el promou, i en aquest sentit ha manifestat que la incidència del Pla de Concentració, Intercooperació i Modernització de les Cooperatives ha estat clau per a la millora de la situació del sector, havent-se aconseguit una major concentració i enfortiment de teixit cooperatiu agrari català, passant en menys de deu anys de 450 a 250 cooperatives actives, amb una facturació global de 1.500M€. “Estem donant tot el suport al nostre abast per a ajudar a garantir l’activitat i millorar la competitivitat de les cooperatives, que són un instrument essencial de desenvolupament social i econòmic i de vertebració del territori”, ha assenyalat el conseller, i ha afegit que “des del Departament defensem que una bona estratègia per a garantir la viabilitat del sector agroalimentari consisteix a millorar l’eficiència dels processos productius per a incrementar la seva competitivitat encara més; i a guanyar dimensió concentrant la producció i orientant-la cap al mercat, si és possible cap a la seva internacionalització. Cal concentrar les cooperatives sense deixar de participar en els seus òrgans de decisió de forma directa”.
            En aquest sentit, Josep Maria Pelegrí ha recordat que el DAMM, en coordinació amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), està elaborant el Pla Marc del Cooperativisme Agrari de Catalunya. que ha de permetre, a aquestes empreses, fer un salt qualitatiu en la seva funció i lideratge del sector a tot Catalunya. Pelegri també ha destacat el paper de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) per a estructurar i ordenar el sector dels cítrics; i ha encoratjat Soldebre a actuar en el sentit de concentrar l'oferta via concentració de cooperatives en benefici del soci productor.

Toni Sánchez, el 3 de juliol al restaurant La Glorieta del Castell de Reus en el marc de ‘Tastem!’



Torna el ‘Tastem!’ a punt, aquesta vegada a Reus, on faran un tast temàtic i, com sempre, “amb una filosofia desenfadada i divertida”. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació Toni Sánchez, enòleg i olivicultor de diferents projectes que han esdevingut innovadors i atrevits, i que han portat una aire fresc al món del vi. Realitzaran el tast desenfadat al restaurant La Glorieta del Castell de Reus, on desprès de conèixer els vins, l'oli i la cervesa d'en Toni, es degustarà la cuina mediterrània i de mercat d'aquest restaurant. El Tast desenfadat amb Toni Sánchez  es farà a les vuit del vespre del 3 de a La Glorieta del Castell (Plaça Castell, 2 - Reus) Preu: Tast i sopar per 25. Ja es poden fer les inscipcions al Tastem! a: +info i reserves hola@tastem.cat 977 320 684 600 277 616.
Organitzen www.enoguia.cat www.infovi.cat i http://www.infovi.cat  

'diVí': vins de la DO Catalunya es mariden amb cinema



La DO Catalunya organitza, al llarg d’aquest estiu, la primera edició del cicle Cinema diVí, una proposta de maridatge entre vins DO Catalunya i cinema, que neix com un germà català del cicle Cinema Divino, que enguany celebra el seu desè aniversari a Itàlia, amb el seu epicentre a la Emilia-Romagna.  Com a continuació de la campanya La DO Catalunya Surt a Escena (maridatge teatre i vi), Cinema diVí oferirà tres oportunitats de maridatge entre els vins DO Catalunya i cinema. “El vi ha format part de la nostra cultura, de les nostres tradicions i dels nostres moments d’oci des de que fenicis i romans van arribar a les nostres costes”, s’afirma des de la DO Catalunya. El maridatge entre els vins de la DO Catalunya i la cultura, ja sigui en forma de teatre o de cinema, “és una garantia per a aconseguir un moment de tast inoblidable. El cicle de Cinema diVí busca que els assistents trobin aquest moment”, s’afegeix.
            Les tres primeres sessions de Cinema diVí tindran lloc en tres focus d’activitat durant l’estiu a Barcelona: la Sala Montjuïc, les Cotxeres de Sants i la Festa Major de Gràcia. La primera sessió de Cinema diVí tindrà lloc el pròxim divendres 5 de juliol a la 11a edició de la Mostra de cinema a l’aire lliure de la Sala Montjuïc a partir de les 21 hores, amb la projecció de West Side Story, un musical que ens serveix també per agrair als diferents espais de teatre que han acollit els vins DO Catalunya durant la temporada 2012-2013.Dijous 18 de juliol tindrà lloc la segona sessió al Cinema a la Fresca 2013 de les Cotxeres de Sants. La tercera i darrera activitat serà dins la Festa Major de Gràcia 2013. En algunes sessions d’aquest cicle, productors adherits a Slow Food Barcelona maridaran els vins amb petites degustacions, amb l’objectiu de fer divulgació sobre els productes de proximitat i de qualitat que s’elaboren al país.
            Tota la informació sobre aquest cicle, inscripcions i entrades, la podreu trobar al web i perfils de Facebook i Twitter de la DO Catalunya.

El sector espanyol del vi aposta per coordinar tots els mitjans per a la seva millor internacionalització


Les principals institucions i empreses relacionades amb el vi espanyol aposten per orientar tots els mitjans disponibles cap a uns objectius compartits i fer-ho d’ una forma coordinada per guanyar en eficàcia. Ministeri d'Agricultura, Secretària de Comerç i ICEX participen juntament amb la Federació Espanyola del Vi i l'Observatori Español del Mercat del Vi (OeMv) en una jornada que ha analitzat les oportunitats de mercat més favorables per als vins espanyols i els mitjans disponibles per aprofitar-les. El sector espanyol del vi, les xifres d’exportació del qual han crescut exponencialment en els últims anys, ha aconseguit agrupar entorn d’ una mateixa taula a totes les institucions i organismes relacionats amb la seva internacionalització, amb un objectiu compartit: millorar el valor de les exportacions. Així ho ha posat de manifest el president de l'Observatori Español del Mercat del Vi i de la Federació Espanyola del Vi (FEV), Xavier Pagès, qui ha posat l'accent en la necessitat actual de créixer als mercats mundials, amb l'embranzida de les marques i una imatge de prestigi. En una jornada organitzada aquest dimecres passat, el propi Observatori i la prestigiosa empresa de recerca de mercats britànica, Wine Intelligence, han explicat les oportunitats que s'obren als vins espanyols en mercats tant madurs com en països que més recentment s'estan convertint en grans importadors dels productes espanyols, com ara Xina o Rússia. En aquesta mateixa línia, des de la patronal del sector, la FEV, i l’OeMv, han explicat els avanços del grup de treball d'internacionalització que porta un any reunint-se i des del qual se segueixen d'a prop les exportacions als principals mercats mundials, amb l’objectiu d'aconseguir el 2020 els 3.288 milions d'euros de facturació exterior. Vendre una quantitat de vi semblant al que s’ha aconseguit vendre en aquests anys, però amb un preu mitjà molt superior i substituint vi a doll per vins envasats, són els objectius generals que es persegueixen.
            "Per a això es compta amb un ampli ventall de mesures de suport col·lectives i institucionals", segons ha informat l’OeMv, que han explicat amb detall representants del Ministeri d'Agricultura (MAGRAMA) i ICEX, així com instruments financers disponibles que s’han destacat per part de La Caixa. Des del MAGRAMA, s’han donat detalls del pla d'Internacionalització del sector agroalimentari espanyol recentment presentat pels ministres d'Agricultura i Economia, així com sobre les mesures de suport amb fons europeus per a la promoció i la inversió en el sector del vi. Des de  l’ICEX, s’han explicat els plans de promoció que
vénen desenvolupant-se des de fa anys sota el paraigua genèric de ‘Vins d'Espanya” i l'esforç de coordinació per, entre d’altres, coses, disposar d’un calendari únic d'actuacions promocionals als principals països, amb la finalitat de coordinar-les, treure'ls el màxim partit possible i no desorientar aperiodistes i importadors als mercats de destinació.
            Totes aquestes institucions i les organitzacions del propi sector del vi han destacat la necessitat de treballar en conjunt per potenciar al màxim el valor dels vins espanyols al món. Prop de desbancar a Itàlia com a primers exportadors mundials en volum, el repte per als propers anys és aconseguir una coordinació d'objectius i actuacions per elevar la imatge, els preus i la presència dels vins en tots els canals dels principals mercats.

La quarta Festa del Trepat, des d'avui i fins diumenge




Des d’avui divendres i fins diumenge, 30 de juny, Barberà de la Conca viurà la quarta edició de la seva reeixida Festa del Trepat. Segons l’organització, “la festa marida el vi i l’art en un entorn de indiscutible bellesa com són els diferents portals de les cases i altres edificis emblemàtics d’aquesta vila mil·lenària, que es caracteritza pels seus carrers estrets, amb cases ben cuidades de construcció típica de l’època”.
            Els cellers que participen en la Festa del Trepat –que presenten els seus vins i caves elaborats amb aquesta varietat de raïm- comparteixen espai amb artistes de reconegut prestigi en indrets característics del poble i ofereixen als vianants el producte del seu treball i la seva inspiració. Entre les activitats que es realitzaran en el marc de la Festa, hi ha jornades tècniques per a professionals del sector; xerrades divulgatives sobre el trepat; visites guiades a les vinyes; l’activitat Atrapa el trepat, un tast guiat de trepats; esmorzar popular; trobada de col·leccionistes de xapes de cava; tasts guiats dels diferents vins presents a la Festa; tallers infantils; concerts, visites guiades al castell i la cooperativa modernista… D’altra banda, les persones que visiten la Festa també poden gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica de tapes i menús preparats per a l’ocasió.
            La Festa del Trepat s’adreça tant a persones amb un perfil professional i especialista del món del vi, en un sentit ampli, que volen conèixer les característiques i potencialitats del trepat, com a un públic en general, aficionat al vi i a l’art. Entre aquest segon, en destaca el turisme familiar i de cap de setmana, atret per l’oferta d’establiments turístics i pel patrimoni històric i cultural del municipi i de la comarca.

PROGRAMA DE LA IV FESTA DEL TREPAT

Divendres,  28 de juny de 2013

10 -14 h Sessió formativa sobre enoturisme: “Comercialització i promoció de productes enoturístics” a càrrec de Manel Colmenero. Lloc: la Societat
16 – 18 h Presentació de l’estudi sobre diferents vinificacions amb trepat, a càrrec de VITEC. Lloc: la Societat
19 – 19.15 h Inauguració de la Festa. Lloc: capella del castell de Barberà de la Conca
19.15 – 20 h Xerrada sobre el trepat, a càrrec del sumiller Xavier Nolla.Lloc: capella del castell de Barberà de la Conca. Després hi haurà un refrigeri i una copa de cava rosat trepat de la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca
22.30 h Actuació de David Jiménez i Chloe. Activitat organitzada pel Restaurant la Marinada. Lloc: la Marinada.

Dissabte,  29 de juny de 2013

9.30 – 11 h Visita a les vinyes de trepat + tast de vins. Activitat a càrrec de Carlania Celler. Sortida des de la plaça de la cooperativa . Activitat amb reserva prèvia. Inscripció 5 €
11 – 11.30 h Pregó d’obertura de la Mostra Vi + Art. Lloc: capella del castell de Barberà de la Conca
11.30 – 12 h Poesia al castell: lectura de poemes del trepat i de Salvador Espriu. Lloc. capella del castell
12 – 14  h Atrapa el trepat! Tast de trepats, a càrrec del sumiller Xavier Nolla. Lloc: Castell de Barberà de la Conca. Activitat amb reserva prèvia. Inscripció 15 €
12 – 13 h Visita guiada al celler modernista de la Cooperativa. Activitat organitzada pels Amics del Castell. Lloc: plaça de la Cooperativa
12 h Actuació de Drums & Barbs pels carrers del poble
12 -14 h Mostra Vi + Art a diferents portals del poble
14 -16 h Dinar (consulteu l’oferta gastronòmica)
17.30 – 18 h Actuació musical, a càrrec de FMG. Lloc: plaça de la vila
18 h Actuació de Drums & Barbs pels carrers del poble
18 – 23 h Mostra Vi + Art a diferents portals del poble
18.30 – 19.30 h Berenar per a tothom. Pa amb vi i sucre. Lloc: portal infantil
19.30 h Conte il·lustrat per la Pilarin Bayès. Lloc: portal infantil
19 – 20.30 h Tast guiat a càrrec dels diferents cellers presents a la Festa. Lloc: castell de Barberà de la Conca. Activitat amb reserva prèvia. Inscripció 6 €
21 -21.15 h Actuació musical, a càrrec de FMG. Lloc: plaça del carrer Bruc
23 h Trepat de Nit. Concert de Jaç de Gats amb copa de cava de Carles Andreu i fruits secs Alt Camp. Lloc: pati del Castell de Barberà de la Conca

Diumenge, 30 de juny de 2013

9 -11 h Esmorzar popular i trobada de col·leccionistes de xapes de cava. Activitat organitzada per la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca. Lloc: plaça de la Cooperativa. Preu: 3 €
11.30 -13 hTast guiat a càrrec dels cellers presents a la Festa. Lloc: castell de Barberà de la Conca. Activitat amb reserva prèvia. Inscripció 6 €
11.30 – 13 h Taller infantil. Lloc: portal infantil
12-13 h Visita guiada al celler modernista de la Cooperativa. Activitat organitzada pels Amics del Castell. Lloc: plaça de la Cooperativa
13.30 -14.30 h Taller infantil. Lloc: portal infantil
11h Actuació de Drums & Barbs pels carrers del poble
11 – 15 h Mostra Vi + Art a diferents portals del poble

Oferta gastronòmica

Sopar de maridatge amb trepat. Preu: 30 €.
Activitat organitzada per Carlania Celler i Els Balcons.
Apartament rural.
C/Societat, 19
Barberà de la Conca
Reserva: NO HI HA PLACES!
Dissabte, 29 de juny, 14.30 h Dinar especial d’estiu maridat amb trepat rosat Clos Montblanc. Preu: 16 €.
La Societat.
C/ Societat, 37
Barberà de la Conca.
Reserva: 638651920 o alberglasocietat@gmail.com
28, 29 i 30 de juny. Menú de trepat. Preu 19 €
Bar restaurant La Marinada
C/ Valldemur, s/n
Barberà de la Conca
Reserva: 608405100 (Olga)
http://www.lamarinadarestaurant.com
28, 29 i 30 de juny
Bar-Restaurant L’Àgora
c/ Nou, 2A
Barberà de la Conca
28, 29 i 30 de juny
Cafè de la Cooperativa
Plaça de l’Hospital
Barberà de la Conca
Durant el dissabte 28 i el diumenge 29 hi haurà també una important oferta de tapes als carrers de Barberà de la Conca
Per a més informació, consultar la pàgina web www.festadeltrepat.cat, o bé trucar a l’Ajuntament de Barberà de la Conca: 977 88 70 10

Un curs de la UB a Vilafranca es presenta afirmant que “la millor forma d’entrar al món del vi són els sentits”




“La millor forma d’entrar al món del vi són els sentits”. Partint d’aquesta afirmació, aquest mes de juliol s’ofereix un curs interdisciplinari on intervinguin els cinc sentits: percepció, oïda, gust, olfacte i tacte, "els quals fan possible acostar-se als espais viscuts o somiats des d’àmbits diversos per identificar-nos amb el territori nadiu, visitat o triat i rememorar-ne les olors, recordar-ne els sabors, renous, paisatges..." Aquesta iniciativa, que s’emmarca en els cursos dels Juliols de la Universitat de Barcelona,  s’oferirà a la Capella Sant Pelegrí del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, de Vilafranca del Penedès. Es farà del 15 al 19 de juliol (classes de 16 a 18 i de 18'30 a 20'30h). Enguany el curs duu per títol ‘Del vi, el patrimoni i els sentits’.
            Per al curs d’enguany han volgut cercar exemples paradigmàtics dels camps de l’art i la cultura que permetin un nou acostament al territori i al patrimoni. També es volen establir les bases per a una anàlisi i reflexió sobre la producció destinada als sentits amb preocupacions estètiques o artístiques i introduir els alumnes en la capacitat de recrear l’espai i la cultura a través dels sentits en la seva totalitat arribant al concepte d’obra d’art. Així mateix, es proposa relacionar la cura dels sentits amb els diferents tipus de pensament: científic, ètic i artístic. Revaluar com interacciona una determinada visió del territori amb una arquitectura dels cellers, amb unes gammes de productes i amb uns projectes enoturístics, veure quins productes es consumeixen i en quins sectors, copsar el valor afegit que atorguem a determinats plaers són d’altres propòsits d’aquest curs. Hi haurà sessions teòriques i pràctiques i amb vistes “a aquells que viuen aquesta experiència dia rere dia”.
            Les inscripcions es poden formalitzar a: www.ub.edu/juliols.

10 vins del Montsant premiats al Decanter World Wine Awards



El concurs de vins Decanter World Wine Awards, celebrat a Londres el passat mes d'abril, ha atorgat distincions a 10 vins de la DO Montsant. Aquests premis, que convoca anualment la revista de referència Decanter, són considerats uns dels més prestigiosos del món. En l’edició d’enguany, el jurat estava format per 219 experts procedents de 27 països, incloent 75 Masters of Wine i 13 Master Sommeliers. S’hi van presentar 14.362 vins de tot el món.
            Segons ha recollit aquest dijous el Consell Regulador de la DO Montsant a través de la seva pàgina web, els 10 vins de Montsant distingits en l’edició 2013 del DWWA són elaborats per 8 cellers diferents. El Celler el Masroig ha vist reconegut Les Sorts Vinyes Velles 2008 (Silver Medal) i el Solà Fred 2012 (Commended). Baronia del Montsant, el Clos d’Englora AV14 2009 (Bronze Medal). Portal del Montsant, el Brunus 2010 (Bronze Medal). Frank Massard, el Finca el Romero 2011 i El Brindis 2010 (Bronze Medal). Vinyes Domènech, el Furvus 2009 i el Bancal del Bosc 2011 (Commended). Cellers Can Blau, el Can Blau 2011 (Commended). Viñas del Montsant, el Garbó Criança 2009 (Commended).

dijous, 27 de juny del 2013

El Celler de Gelida i Cuvée 3000, premiats per Mercados del Vino y la Distribución





Dues empreses catalanes han estat guardonades als VI Premis Empresarials de la publicació Mercados del Vino y la Distribución 2012. El premi a la botiga especialitzada, per l'acostament dels vins al públic, va ser pel Celler de Gelida de Toni Falgueras, a Sants de Barcelona; i Cuveé 3000 de Joan València ha rebut el guardó a la distribuïdora independent. Contenidos Económicos Verticales, empresa editora de la publicació capdavantera del sector en l'àmbit econòmic, va organitzar la VI edició els Premis Empresarials Mercados del Vino y la Distribución, en una gala que ha aconseguit aplegar en un mateix espai alguns dels actors més rellevants del cluster del vi. El lliurament dels premis es va dur a terme en la Real Casa de Correos, seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid, i va comptar amb la presència de la presidenta de CEV, Mónica Muñoz Blanco; de consellers de diverses CCAA, presidents de CRDO, i del president regional, Ignacio González, entre moltes altres autoritats.La periodista Isabel San Sebastián va ser l'encarregada de presentar l'acte.


Relació de premiats dels VI Premis Empresarials de Mercados del Vino y la Distribución 2012:

Premi Productor: Sierra Cantabria

Premi Millor activitat Exportadora: El Coto

Premi Gestió R+D: Murviedro

Premi de Distribució i acostament al públic: Celler de Gelida.

Premi Distribuïdora Independent: Cuveé 3000

Premi Distribució Majorista: Mercadona

Premi Responsabilitat Social Corporativa: Dinastía Vivanco

Premi Sumiller: Mª José Fuentes de la Vega

Premi Personatge: Carlos Falcó

La primera Xarel·lada, avui a La Vanguardia

Carme García Cazorla
En l'habitual apartat enogastronòmic dels dijous a la secció Viure de La Vanguardia signo avui la noticia sobre la primera edició de la Xarel·lada de Cunit, que es fa demà divendres.


Primera Xarel·lada, en Cunit


Las bodegas Babau, Cal Lluisot, Can Credo, Castellroig, Casa Parera, Clar del Castanyer, Clot de les Soleres, Finca Viladellops, Gramona , Mas Candí, Partida Creus, Ton Rimbau y Vilarnau participan mañana en l’Arrosseria de l’Andreu y el paseo Marítimo de Cunit en la primera Xarel·lada, una iniciativa de la sumiller Carme García Cazorla, junto con el Ayuntamiento de Cunit y la DO Penedès. R. Francàs

Obertes les inscripcions fins al 31 de juliol pel Most Festival



Del 7 al 10 de novembre de 2013, la comarca del Penedès celebrarà la tercera edició del MOST Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, amb un ampli ventall d'activitats cinematogràfiques i enoturístiques per a tots els públics.La secció Collita 2013 està oberta a qualsevol treball audiovisual que tracti sobre el món del vi i del cava des de qualsevol vessant: promocional, artística, pedagògica, turística, científica, documental, narrativa, etc. Les peces que entrin a competició optaran a set premis: Gran Premi del jurat, Premi al millor treball de ficció, Premi al millor treball documental, Premi a la millor producció promocional, Premi "Arrels del vi i el cava", Premi 'Cultura del vi i el cava' i Premi projecció internacional.
            La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca (MCV), per la seva banda, busca la millor producció estatal en format curt de qualsevol temàtica i gènere que no superi els 20 minuts de durada. En aquest cas, les obres competiran pel Premi del Jurat i el Premi del Públic.
            La data de realització dels treballs audiovisuals de les dues seccions no pot ser anterior a l'1 de gener de 2011.La inscripció de les dues seccions és gratuïta i estarà oberta fins al 31 de juliol de 2013. Les bases i la fitxa d’inscripció es poden descarregar des de la web www.mostfestival.cat  

dimecres, 26 de juny del 2013

Taller per ajudar els cellers catalans a fidelitzar clients a través de les experiències




Avui dimecres, 26 de juny, Verallia (Saint-Gobain), la firma líder a Europa en envasos de vidre per begudes i alimentació, organitza a Barcelona el “I Taller de Màrqueting Experiencial pel Món del Vi”. Durant la trobada, es presentaran noves eines de màrqueting icomunicació enfocades als cellers, com ara l’hostessa virtual (a través d’una projecció d’imatge i so), l’aparador virtual (gràcies al qual els clients poden visualitzar diferents productes, obtenir informació en pantalles dinàmiques i comprar amb la botiga tancada), o ePLV Holografia (per poder visualitzar catàlegs en 3D). Altres eines que es presentaran son l’eTerra Interactiu (tecnologia que permet convertir qualsevol àrea en dinàmica i interactiva per a què els clients interactuïn amb les imatges projectades), eObject Mapping Interactiu, eTaula de Realitat Augmentada o eSala de Realitat Augmentada.
            A més, Verallia presentarà la seva nova gamma Vintage, enfocada a productors de vi que busquen marcar la diferència amb una imatge cuidada i sense renunciar a la sostenibilitat. Una nova generació d’ampolles de perfil clàssic que s’adapten a la personalitat de cada beguda, amb elements estètics exclusius. Verallia Espanya compta amb set centres productius a la Península Ibèrica (un d’ells a Montserrat) i una plantilla de 1.300 treballadors que la fan ser un referent entre les principals celleres, com Freixenet, Codorniu o Torres, entre altres.

Recorregut pel regnat de Pere III el Cerimoniós amb vins, demà al Bar à Vins de Moritz



 Pere III el Cerimoniós
Un recorregut pel món del vi a través de la història, això és el que fan a les jornades ‘Vins amb història’ que tenen lloc el darrer dijous de cada mes al Bar à Vins de la Fàbrica Moritz Barcelona. L'historiador Jordi Creus i el sumiller Xavier Ayala condueixen aquesta sessió. Demà dijous, 27 de juny, faran un recorregut pel regnat de Pere III el Cerimoniós, figura clau en la creació de l'estat català. A més de militar i polític, també va ser constructor, poeta i gastrònom, amb predilecció per la bona taula, els bons modals i el vi d'Alella. En aquesta sessió es tastaran els vins: Quibia '11 d'Ànima Negra VT Mallorca, Enate Chardonnay '09 DO Somontano, PS Extrem '10 d'Alta Alella DO Alella, Castell de Perelada Finca Espolla '09 DOQ Priorat i Carles Andreu Trepat '10 DO Conca de Barberà.
            Tindrà lloc de set a vuit del vespre de demà al Bar à Vins (Fàbrica Moritz Barcelona), a la Ronda Sant Antoni, 41. El preu és de 10euros per persona. Informació i reserves: 934.260.050 / confirmacions@moritz.cat.