Els primers
resultats de l'estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi
andalús de criança biològica estan sent “molt positius”, com s’ha informat
aquest dimecres des de Fivin. Durant aquest primer any s'han seleccionat les
mostres de vi de les tres denominacions d'origen andaluses en les quals
s'elaboren aquest tipus de vins –Condado de Huelva, Jerez, Manzanilla-Sanlúcar
i Montilla-Moriles, i s'ha iniciat l'estudi dels efectes del consum d'aquest vi
tan singular sobre els factors de risc vascular i paràmetres d'oxidació i
inflamació relacionats amb l’arteriosclerosis, la principal causa de malaltia
cardiovascular al món occidental. En l'equador de la recerca, els responsables
manifesten la bona marxa de l'estudi i gràcies als resultats positius obtinguts
fins al moment, pot dur-se a terme la segona part que consisteix a analitzar
els mecanismes dels efectes protectors del consum d'aquest tipus de vi sobre el
sistema cardiovascular.
L'estudi està
coordinat per la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició – FIVIN
amb el patrocini de la Junta d'Andalusia a través de Surgenia, i està dirigit
pels equips mèdics del Dr. Francisco Pérez Jiménez, del IMIBIC de Còrdova, la
Dra. Mª Carmen García Parrilla, de la Universitat de Sevilla i els doctors Ramón
Estruch i Rosa Lamuela de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS i de la
Facultat de Farmàcia, tots dos de la Universitat de Barcelona. Aquest tipus de
vins són extraordinàriament singulars dins del panorama enològic mundial. L’acció
de llevats aeròbics autòctons durant el seu procés de criança els aporta no
solament unes característiques organolèptiques peculiars, sinó també el
desenvolupament d'una sèrie de substàncies –vitamines, proteïnes, aminoàcids,
etc.– els efectes dels quals sobre la salut són l'objecte d'aquest estudi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada