dimecres, 3 d’abril de 2013

Estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi andalús de criança biològica



Els primers resultats de l'estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi andalús de criança biològica estan sent “molt positius”, com s’ha informat aquest dimecres des de Fivin. Durant aquest primer any s'han seleccionat les mostres de vi de les tres denominacions d'origen andaluses en les quals s'elaboren aquest tipus de vins –Condado de Huelva, Jerez, Manzanilla-Sanlúcar i Montilla-Moriles, i s'ha iniciat l'estudi dels efectes del consum d'aquest vi tan singular sobre els factors de risc vascular i paràmetres d'oxidació i inflamació relacionats amb l’arteriosclerosis, la principal causa de malaltia cardiovascular al món occidental. En l'equador de la recerca, els responsables manifesten la bona marxa de l'estudi i gràcies als resultats positius obtinguts fins al moment, pot dur-se a terme la segona part que consisteix a analitzar els mecanismes dels efectes protectors del consum d'aquest tipus de vi sobre el sistema cardiovascular.

 L'estudi està coordinat per la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició – FIVIN amb el patrocini de la Junta d'Andalusia a través de Surgenia, i està dirigit pels equips mèdics del Dr. Francisco Pérez Jiménez, del IMIBIC de Còrdova, la Dra. Mª Carmen García Parrilla, de la Universitat de Sevilla i els doctors Ramón Estruch i Rosa Lamuela de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS i de la Facultat de Farmàcia, tots dos de la Universitat de Barcelona. Aquest tipus de vins són extraordinàriament singulars dins del panorama enològic mundial. L’acció de llevats aeròbics autòctons durant el seu procés de criança els aporta no solament unes característiques organolèptiques peculiars, sinó també el desenvolupament d'una sèrie de substàncies –vitamines, proteïnes, aminoàcids, etc.– els efectes dels quals sobre la salut són l'objecte d'aquest estudi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada