dijous, 3 de maig de 2012

Múltiples propostes culturals de la Cooperativa de Falset durant la Fira del Vi
La Cooperativa Falset Marçà ha programat més d’una vintena d’actes culturals per commemorar el seu centenari amb motiu de la 17a Fira del Vi de Falset. El celler obrirà les portes a tots els visitants del certamen perquè gaudeixin de l’arquitectura de l’edifici cooperatiu obra de Cèsar Martinell i puguin participar a l’ampli ventall d’activitats programades entre dissabte i diumenge. En aquesta edició assenyalada, destaca l’exposició de Les bótes dels 100 anys, intervencions artístiques sobre bótes de vi de 225 litres que han realitzat reconeguts artistes del territori compromisos amb la Cooperativa i la celebració del centenari. Els visitants podran veure les 19 obres exposades a la sala de bótes. Amb motiu de la Fira del Vi, s’ha instal·lat una bóta més perquè tots els visitants hi puguin escriure a sobre el seu missatge per felicitar els 100 anys. També hi hauran exposades al celler Les dogues dels 100 anys, que es van presentar sota el paraigües de Tarragona 2012. Capital de la Cultura Catalana, i que seran subhastades el proper diumenge al celler. Els fons que es recullin es destinaran a diferents entitats socials del Priorat.

Maridatge negre de vi i literatura

Com cada any, el vi Ètim Grenache de la Cooperativa Falset Marçà serà el protagonista dels maridatges amb literatura negre. L’obra que es presentarà enguany és Clio: Musa i assassina i compta amb un gran planter d’escriptors: Maria Carme Roca, Xulio Ricardo Trigo, Silvestre Hernández, Pere Perellón, Teresa Bertran, Andreu Carranza, Jordi Peñarroja, Toni Orensanz, Miquel Esteve i Vicent Sant. Cada relat va acompanyat d’una il·lustració de l’artista Pau Ferrando. Els compil·ladors són Jordi Pijoan-López i Fede Cortés. L’edició és de March Editor, dins de l’òrbita de Serret Llibres, i amb la col·laboració del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

També les visites teatralitzades es vestiran de negre i tindran un guió diferent al que es pot seguir cada dissabte a les 12h. Aniran a càrrec de la companyia Teatre del Napbuf i porten per títol “S’ha escrit un crim… Al celler!”.

Enfebrats: Música en viu a la Cooperativa

Amb motiu del centenari, per primer cop durant la Fira del Vi de Falset, la Cooperativa inclou una activitat musical. El grup Enfebrats serà l’encarregat d’amenitzar la vetllada de dissabte als espais exteriors del celler. Amb aquesta actuació, tant la música com l’art entren al celler per quedar-s’hi, ja que hi ha la intenció de reservar un espai per anar-hi realitzat activitats culturals de forma permanent.

Al marge de les novetats, també hi ha previst un tast d’oli a càrrec d’Oleum Priorat, una exposició de diorames a les naus centrals del celler, el lliurament de premis de fotografia del Centre d’Estudis Falsetans i la realització del joc de cera de la Cooperativa.

Els responsables del celler fan una crida perquè tots els visitants passin pel celler cooperatiu amb motiu dels 100 anys d’història de la Cooperativa, que va fundar-se el 12-12-1912 a Marçà.

PROGRAMA D’ACTES

Dissabte, 5 de maig

12.30h, 13.30h i 18h Celler cooperatiu

“S’ha escrit un crim... al Celler!” Visita teatralitzada amb la companyia Teatre del Nap Buf

13.00h, 18.30h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà

Presentació de “Clio, musa i assassina”, el llibre d’EBRENEGRE – 3ª Trobada de gènere negre al Matarranya i al Priorat, recull de gènere negre coordinat per Jordi Pijoan-López i Fede Cortés. A les 18.30h, lectura i tast.

17h Nau lateral del celler

Tast d’olis, a càrrec d’Oleum Priorat.

19h Celler de la Cooperativa Falset – Marçà (terrassa ) Mots de vi. Un tast multisensorial amb Castell de Falset 2005. Poema d’Agustí Masip “L’avi”, melodia de Gerard Marsal, il·lustració de Josep Barjuan, i relat de Gabriel Pena.

19.30h Celler de la Cooperativa Falset – Marçà (terrassa i sala de tastos) Cooperativa en viu. Vespre de música, art i tast. http://www.myspace.com/enfebrats www.enfebrats.com

Diumenge 6 de maig

12.30h i 13.30h Celler cooperatiu

“S’ha escrit un crim... al Celler!” Visita Teatralitzada amb la companyia Teatre del Nap Buf.

12.30h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà

Tast amb Lectura del Llibre de Gènere Negre “Clio, musa i assassina” de Fede Cortés.

13.30h Sala de juntes

Lliurament dels premis de fotografia del Centre d’Estudis Falsetans

13.30h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà

Subhasta de les 19 dogues. Els beneficis es destinaran a diferents entitats sense ànim de lucre de la comarca del Priorat.

Altres actes i exposicions

De l’1 al 6 de maig, a la Sala d’actes de la Cooperativa Falset Marçà. Exposició “21 concurs de fotografia”. Organitza: Centre d’Estudis Falsetans Museu – Arxiu de Falset i Comarca. Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 21.30h. diumenge de 10h a 14h.

De l’1 al 6 de maig, a la nau central de la Cooperativa Falset Marçà. Exposició de diorames dels racons i entorns de Falset, de Ventura Arbonès. Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 21.30h. diumenge de 10h a 14h.

De l’1 de maig al 3 de juny, exposició de “Les bótes dels 100 anys” a la sala de bótes de la Cooperativa. Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 21.30h. diumenge de 10h a 14h.

Joc de cera de la Cooperativa. Lloc: per la fira i per la Cooperativa. Durant tot el dia.

Fins el 10 de maig, s’exposa la mostra “El món agrari a les terres de parla catalana” una gran mostra retrospectiva de totes especialitats agràries, eines, comerç, cooperatives, i la vida rural. A la sala de bótes de la Cooperativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada