dimecres, 2 de maig de 2012

Es presenta el gelat de vi de la Fira de Falset


La Cooperativa Falset-Marçà i la geladeria La Ibense de Falset (Priorat) van presentar ahir dimarts un singular gelat de vi que es podrà tastar a la Fira del Vi, de Falset, els dies 5 i 6 de maig. Es tracta d'un dels primers gelats de vi que es presenten a Catalunya -se'n coneixen experiències similars a la Rioja- i s'ha elaborat amb motiu del centenari de la Cooperativa Falset-Marçà. La base del gelat, un sorbet cremós, és el vi Ètim Grenache Old Vines, de la Cooperativa Falset-Marçà, un monovarietal amb 85% de garnatxa. Se n'han utilitzat 125 litres. Els altres ingredients emprats han estat un estabilitzant natural i el sucre. El procés de pasteurització s'ha dut a terme en una geladeria d'Alacant, i el color final és molt similar al del vi, un punt més rebaixat. Pel que fa al gust, segons els seus creadors, s'aprecien les qualitats del vi, però és suau. Com que l'alcohol s'evapora durant el procés d'elaboració, el gelat és apte per a tots els públics. En total, s’han elaborat 400 litres de gelat Ètim. Se servirà a la geladeria La Ibense, de la capital del Priorat. La Cooperativa ha proposat als restaurants de Falset que puguin servir-lo als postres durant els dies de la Fira del Vi, amb l’objectiu de donar-lo a conèixer al major número possible de visitants i estendre la celebració dels 100 anys del celler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada