diumenge, 19 de juny del 2011

Tomàs Cusiné, solidari amb Japó



TOMÀS CUSINÉ ELABORA UN VI SOLIDARI AMB EL JAPÓ


El celler Tomàs Cusiné ha endegat un projecte solidari amb el Japó, pel qual ha fet una donació de 500 ampolles al seu distribuïdor en el país oriental perquè els diners recaptats amb la comercialització d'un vi especial vagin adreçats a afavorir els damnificats pel terratrèmol, i posterior tsunami, que el passat 11 de març va sacsejar el territori.

El japonès és un dels més importants mercats asiàtics del celler lleidatà, que manté unes excel·lents relacions comercials amb el país nipó des de l'any 2009.

Les ampolles destinades a la causa japonesa han estat etiquetades de forma especial, gràcies a la col·laboració entre Xavier Bas, dissenyador gràfic del celler, i del mestre cal·ligrafista japonès Arai San, expert en aquest art ancestral anomenat shodo. El resultat és una imatge que combina la grafia corresponent al símbol "kokoro", que significa "cor", i l'anagrama corporatiu de l'empresa vitivinícola catalana.

El vi, els beneficis de la venda del qual seran destinats a les entitats que el criteri de l'importador japonès de Tomàs Cusiné consideri més adients, és un blanc amb el nom de la finca del qual procedeix -La Serra- i està elaborat de forma monovarietal amb raïm chardonnay fermentat i criat durant 6 mesos en bóta de roure francès de 225 litres.

Un cop embotellat i etiquetat a mà, el vi va ser transportat al Japó a principis de mes per ser distribuït entre els millors clients de l'empresa importadora, que ja n'han fet la reserva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada