dimarts, 28 de juny del 2011

César Cánovas al Penedès

Ahir dilluns a la tarda l’Associació de Sommeliers del Penedès i el Garraf, que presideix Jordi Raventós, va organitzar a Vilafranca del Penedès, en el marc de Vijazz, un interessant tast gratuït de grans vins emparats per la DO Penedès maridats amb música de jazz escollida especialment per a l’ocasió. El tast el va dirigir el prestigiós sumiller de Monvínic César Cánovas. S’hi va tastar l’escumós de Colet del 2007 en col·laboració amb l’Equipo Navazos (de qui Cánovas va elogiar el concepte d'haver voilgut anar més enllà del Penedès), el Can Credo 09 de Recaredo (un vi que el sumiller de Monvínic destaca per ser el xarel·lo més nu de tots, el més autèntic, i pel seu greix, textura i suavitat en boca),  el portentós Nun Vinya dels Taus d'Enric Soler del 2009, el Xarel·lo Pairal 2007 de Can Ràfols dels Caus (que va qualificar com a contemporani tot i estar arrelat a la tradició), el fantàstic Gran Reserva de 1994 de Jean León en ampolla magnum (85% de cabernet sauvignon i la resta de cabernet franc que demostra que els penedès poden tenir un brillant potencial d'envelliment), el Finca  Camps de Jané Ventura del 2005 (un sumoll amb un taní molt persistent i secant), el sumoll Collita Roja de Pardas 2008 (que inclou un 20% de marcelan) i l’interessant però escàs dolç de sumoll Advent d’Heretat Mont-rubí (que presenta notes de figues i mel). Aquest tast va ser tot un èxit de participació. Només es va cometre algun error pel que fa a la temperatura de servei d'algun vi, i, posats a buscar els tres peus al gat, jo també hauria proposat un ordre diferent dels productes seleccionats.


La cinquena edició del Caixa Penedès Vijazz arrenca motors oficialment, després d'algun acte durant la setmana, aquest divendres i estarà en marxa fins a diumenge a Vilafranca del Penedès. Es tracta d’un "espectacular maridatge entre els millors vins i caves del Penedès i un festival internacional de jazz". Té com a eixos principals una gran fira de vins, on 47 cellers del Penedès donaran a tastar els seus vins i caves, i un festival de jazz, que compta amb la participació de figures internacionals i nacionals d’aquest gènere. La fira de vins està ubicada a la rambla de Nostra Senyora de Vilafranca. Hi són presents 47 cellers del Penedès, amb més de 300 referències diferents que es podran degustar en la que s’ha convertit en una de les fires més importants per als amants del vi.  La fira es complementa amb un amplíssim programa d’activitats al voltant del vi i el cava, que inclou visites a cellers, maridatges, tastos de vins i visites culturals. Pel que fa al festival de jazz, presenta un cartell espectacular amb figures de renom internacional com Branford Marsalis, Randy Brecker, Bill Evans, Medeski, Martin&Wood, Towerof Power, Terence Blanchard o LLibert Fortuny, entre d’altres. Els concerts es repartiran entre dos escenaris, el principal a la Plaça Jaume I, i el segon a la Rambla de Sant Francesc.

A continuació us adjunto la nota de premsa de l'organització:

Més de 120 persones participen a la 2a Jornada per Sommeliers del Caixa Penedès Vijazz

Repetint el format de l'edició 2010, el dilluns 27 de juny, s'ha dut a terme una jornada professional per sommeliers, amb la que es donava així per iniciada les activitats del Caixa Penedès Vijazz 2011.

Enguany en el Showroom, els assistents van poder descobrir els vins de més de 30 cellers dels presents al Caixa Penedès Vijazz 2011, presentant directament per part dels elaboradors, que els van poder explicar les particularitats de cada un dels seus productes.

En quant al tast magistral, que enguany va comptar amb la direcció del prestigiós sommelier César Cànovas de Monvínic, va permetre tastar els diferents vins, maridats amb la peça de jazz més adient a les seves característiques.

Els vins tastats van ser Colet Navazos, Can Credo Xarel.lo, Xarel.lo Pairal de Can Ràfols dels Caus, Nun Vinya dels Taus, Jean Leon Cabernet Sauvignon Reserva, Collita Roja de Pardas, Advent Sumoll d'Heretat Mont Rubí i Finca els Camps de Jané Ventura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada