dijous, 16 de juny del 2011

Més de 50 cellers, al tercer Reus Viu el Vi

Més de 50 cellers i 12 estands gastronòmics del territori participaran a la Reus Viu el Vi 2011.

Les limitacions de l’espai i la conveniència de mantenir sota control el creixement de la fira, ha obligat a limitar la participació de cellers malgrat l’altíssima demanda registrada.

Joan Masdéu, Lax’n’Busto i The Street Soul Machine formen el cartell del programa de la Reus Viu el Vi i la Música
______________________________________________________

Demà divendres, 17 de juny, obrirà portes la tercera edició de la Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus. Un certamen que permet al visitant descobrir en un mateix espai, la Plaça de la Llibertat de la capital del Baix Camp, els millors vins que produeixen els cellers de casa nostra sota el paraigua de les DO Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Tarragona, Terra Alta i la DOQ Priorat.

Aquesta tercera edició del certamen -que fan possible la Cambra, l’Ajuntament de Reus i el Consorci Reus Vitalitat- comptarà amb la presència de més de cinquanta cellers de casa nostra. Una xifra similar a la de l’any passat i que es considera, des de l’organització, que és l’ideal per poder garantir la comoditat dels expositors i la correcta atenció als visitants. Una oferta que es complementarà, per segon anyt consecutiu, amb el reforç de la gastronomia amb la presència de diverses empreses i institucions que oferiran degustacions molt vinculades al territori. La Cambra, l’Ajuntament de Reus i la Facultat d’Enologia de la URV disposaran del seu propi espai d’exposició.

Per participar de la fira els visitants hauran d’adquirir el pack de tast de la REUS VIU EL VI. Per 12 euros s’emportaran la copa, el “transport glass”, el catàleg del certamen i 5 tiquets per fer els tastos. Una de les novetats d’enguany és que, precisament, totes les copes que s’ofertaran pel pack seran de la prestigiosa marca RIEDEL. Es tracta de la millor copa del mercat per poder realitzar tastos de vi i la que recomanen els principals especialistes del sector.

El catàleg de la Reus Viu el Vi, en la línia encetada des de la primera edició, també tindrà connotacions ben particulars que el faran especialment atractiu pels visitants. Si l’any passat s’inspirava en la llibreta de viatge de l’escriptor anglès Henry Swinburne que a finals del segle XVIII, i en el decurs d’un viatge per Espanya, va visitar la ciutat, destacant la seva dinàmica comercial al voltant del vi en el llibre “Travels through Spain in the years 1775 and 1776”, enguany el visitant podrà fer el recorregut pel certamen jugant amb el plànol del tresor del País del Vi. Un plànol on el visitant tindrà l’oportunitat de conèixer i reconèixer als cellers participants gràcies a un grafisme molt agraït que farà les delícies de petits i grans.

A la contraportada del catàleg hi haurà, com també és tradicional, la “Rosa de Reus, la Rosa dels Vins”. L’objectiu és que els visitants omplin cadascun dels pètals de la rosa amb l’adhesiu de cada DO que podran obtenir a mesura que vagin tastant els vins. Quan l’hagin omplert es podran adreçar l’estand d’informació per recollir el premi per la seva fidelitat.


REUS VIU EL VI i la seva GASTRONOMIA

A la Fira el visitant podrà acompanyar el tast de vins amb algunes delícies gastronòmiques vinculades al territori. En aquest sentit hi haurà fins a dotze propostes diferents. Per segon any consecutiu, i atenent la resposta entusiasta de l’any passat, comptarem amb l’estand de la Coca de Recapte de Riudoms. L’Ajuntament d’aquest municipi veí ha articulat la presència, novament, de tots els forns de la població per oferir una de les menges més típiques de la comarca. També el col·lectiu del Bou tornarà a ser present al certament per descobrir-nos l’evolució d’un dels plats típics de Festa Major a la capital del Baix Camp com és el bou i arròs amb llauna.

Per poder accedir a les consumicions els visitants hauran d’adquirir la moneda de canvi d’aquesta Reus Viu el Vi. Totes les degustacions gastronòmiques s’hauran de comprar amb els VINXETS (acrònim de VI i GANXET) que es podran bescanviar al en els estands d’informació.

REUS VIU EL VI I LA MÚSICA amb Joan Masdéu, Lax’n’busto i The Street Soul Machine

L’horari de la fira es concentrarà novament enguany en la franja de tarda/nit, amb la voluntat d’allargar el tancament del certamen per fer-lo coincidir amb l’inici de les propostes artístiques programades simultàniament en diversos espais de la ciutat. Propostes que, en la mateixa línia de promoció del vi, volen servir per reivindicar la música que és fa al nostre  país. D’aquí que el cantautor Joan Masdeu sigui el primer dels intèrprets del cicle. Masdéu, que fou durant anys els capdavanter i referència dels mítics Whisquin’s, realitzarà a les Peixateries Velles el primer d’aquests concerts.

La voluntat de l’organització és la de posicionar els nostres vins com un producte de qualitat que forma part, de manera íntrinseca, de la nostra identitat com a país. D’aquí l’elecció de Masdéu per obrir el cicle. Aquest intèrpret és un exponent genuí d’aquesta fornada d’artistes catalans marcats per la modernitat i l’avantguarda, sense renunciar a l’essència d’allò que és més nostre, amb un fort arrelament al país i a les seva realitat. Un exercici similar al que, de fa anys, fan els nostres cellers, obrint-se a nivell nacional i internacional escampant les excel·lències d’uns vins privilegiats sense renunciar als orígens.

La imatge de la Masdéu, a més a més, i en la mateixa línia que vam seguir amb la cantant Beth l’any passat, permet popularitzar el fenomen del vi entre un segment de població jove, buscant complicitats amb una generació de catalanes i catalans que cal, des d’un consum responsable i afavorint un coneixement profund, que s’incorporin a la cultura del vi per garantir, també, l’expansió comercial dels nostres cellers.

L’actuació de Masdéu es realitzarà el divendres 17 de juny a les dotze de la nit a les Peixateries Velles. L’actuació també forma part de l’operatiu REUS NON STOP SHOPPING que es detalla en el document adjunt. Dissabte 18, i a l’escenari instal·lat a la plaça d’Anton Borrell del parc de Sant Jordi, serà el torn de la mítica banda vendrellenca LAX’N’BUSTO. I el diumenge 13, a la mateixa plaça Llibertat i com a cloenda de la fira, hi actuarà el grup de jazz de les nostres comarques THE STREET SOUL MACHINE

L’ESPAI ATENCIÓ INFANTIL DE MAS PINTAT

Un any més l’organització posarà al servei de les famílies l’espai d’atenció infantil. Un espai que coordinen les professionals del Centre Integral per la primera infància i la família MAS PINTAT on els més petits, a més a més, tindran l’oportunitat de realitzar diverses activitats formatives vinculades a la realitat del món del vi.

El repte, igualar les xifres de l’any passat

En només dos anys la Reus Viu el Vi ha generat un moviment de persones realment espectacular. La fira, per tant, s’ha consolidat en un temps rècord. I això s’explica, també, per l’interès de l’organització de mantenir uns nivells de qualitat excepcionals que garanteixin, com hem dit, la correcta atenció al client i la comoditat de l’expositor. Per això no volem sobre dimensionar la fira ja que correríem el risc de banalitzar-la. D’aquí que el repte que ens plantegem per enguany és el d’igualar les xifres de l’any passat que ja van ser espectaculars i que marcaven una tendència a l’alça respecte a la primera edició. Es van despatxar 7.524 pacs de tast, el que equival a més de 37.620 tastos de vi servits. A tot plegat s’hi han d’afegir les 21.400 degustacions de menjar. I tot gràcies a l’entusiasme dels més de 45.000 visitants.

Durant aquestes setmanes prèvies s’han realitzat diversos actes per afavorir no només el coneixement de la fira pròpiament, sinó també per fer pedagogia al voltant de la realitat dels nostres vins. S’ha de destacar, en aquest sentit, el curs de tast de vins que s’ha realitzat dedicat específicament als vins de les nostres Denominacions d’Origen. Literalment s’han desbordat totes les previsions i les 80 places que s’oferien es van adjudicar en menys de quinze dies. Aquest fet demostra que la feina feta en la línia de promocionar i divulgar els nostres fins està generant una notable empatia entre els consumidors de casa nostra.

També s’han realitzat tastos específics adreçats a prescriptors i diverses iniciatives formatives orientades a millorar el coneixement del professionals del sector.

LA REUS VIU EL VI 2.0

Enguany la fira fa una aposta clara per les noves tecnologies atenent, també, que el perfil tipus de l’aficionat al món del vi té una estreta vinculació amb aquest món. D’aquí les següents iniciatives que volen servir també per posicionar en certamen en aquest àmbit.

Concurs fotogràfic #reusviuelvi
Vine a la fira, fes la teva foto amb el mòbil i penja-la al teu compte de twitter amb l’etiqueta #reusviuelvi o a la teva pàgina de facebook enllaçada amb la de la Reus Viu el Vi. Si no tens una cosa ni l’altra, ens l’envies a l’adreça fotos@reusviuelvi.cat i nosaltres la farem córrer. Els autors de les millors fotografies s’enduran un cap de setmana d’enoturisme al territori cambraReus.
La #reusviuelvi posa a la teva disposició un espai 2.0
En una aposta clara per compartir la nostra fira a la xarxa, des de l'organització es posarà a disposició del públic un espai d'internet Wi-Fi. En aquest espai, també de trobada i desvirtualització, es podrà fer una copa de vi de les nostres cooperatives compartint espai amb altres usuaris de les xarxes socials. Si ets usuari de Foursquare i fas check-in a la Reus viu el vi, fas servir l'etiqueta #reusviuelvi en les teves piulades o si fas un link amb la pàgina de Reus viu el vi  a Facebook, et regalarem un tast dels millors vins del món i podràs gaudir d'ofertes especials en la compra de vi en els cellers presents a la mostra. El vi servirà també per connectar-nos i desVIrtualitzar-nos.



*L’horari de la fira és divendres 17 i dissabte 18 de 17.30 a 23.30 i el diumenge 19 de 17.30 a 22.00.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada