dijous, 2 de juny del 2011

Festa maridatge per commemorar el 25è aniversari d'Abadal





Avui dijous signo a La Vanguardia una petita crònica de la festa maridatge feta dimarts a Santa Maria d'Horta d'Avinyó per a festejar el 25è aniversari del celler buc insignia de la DO Pla de Bages.


Abadal celebra el seu 25è aniversari

Els xefs Ferran Adrià, Fina Puigdevall o Mey Hofmann, el sumiller Josep Roca, el xocolater Enric Rovira, l'actriu Àngels Gonyalons o el pilot Toni Elias van ser alguns dels convidats a la festa maridatge amb la qual el celler Abadal va celebrar el dimarts el seu 25è aniversari i va iniciar “un gran projecte de futur”, segons el seu propietari, Valentí *Roqueta. També es va presentar un vi commemoratiu d'edició limitada, l'Abadal 25è aniversari 2007, amb un PVP de 15 euros. R. Francàs
  
ABADAL presenta el vi del seu 25è aniversari 
Ferran Adrià i altres prestigiosos cuiners, restauradors, sommeliers, artistes
i personalitats eno-gastronòmiques apadrinaren l’efemèride

El celler Abadal va acollir als seus amics en una Festa - Maridatge ahir dia 31 de maig, amb una àmplia assistència de personalitats del món vinícola i gastronòmic de Catalunya i nombrosos clients i consumidors d’ABADAL.
Fou un esdeveniment singular, alegre i joiós, amb tallers pels sentits i presentacions de vins, amb acompanyament musical en directe.
Començà a les 7 de la tarda amb una copa de benvinguda al Celler Sant Ramon. A continuació, els convidats gaudiren de la festa en diferents espais: a la Plaça de les Heures es va degustar el vi de l’Aniversari; a la zona Maridatge i Sentits es va experimentar amb els vins, podríem dir “els clàssics” de la gamma Abadal (Picapoll, Rosat, Criança i 3.9) i a la zona de l’Era de la casa pairal, es catàren vins experimentals, fora de mercat, que varen ser explicats pels propis enòlegs d’Abadal.
Valentí Roqueta, president d’Abadal, va donar la benvinguda a tots els presents, va manifestar la seva satisfacció per aquest esdeveniment que amb tanta joia celebraven i ressaltà que “des de sempre el Celler Abadal tenia l’objectiu de donar la màxima expressivitat i autenticitat als vins que oferien”.
Ferran Adrià, també es va dirigir al públic amb unes paraules de felicitació per la celebració que feia aquest Celler tan emblemàtic de la DO Pla de Bages, i signà l’ampolla del vi de l’Aniversari: l’Abadal 25. Es tracta d’una edició limitada d’un vi especialment creat per aquesta efemèride, que integra les varietats, que foren també les que formaren part de l’inici del projecte ABADAL. L’etiqueta és una creació de l’artista Joaquim Falcó, autor de les primeres etiquetes del celler i que ha estat també l’autor de la il·lustració commemorativa d’aquest aniversari.
La peculiaritat més destacada d’aquesta Festa fou a la zona de Maridatge i Sentits. Els assistents podien degustar els vins en tres copes diferents (les chianti, syrah i borgonya pels vins rosat i picapoll, i les burdeus, chianti i montrachet pels vins criança i 3.9), amb un acompanyament singular: flors, herbes, fruites, músiques i tapes seleccionades especialment per remarcar les sensacions que el convidat tenia al degustar cada vi. Així copsaven les diferents qualitats i característiques visuals, olfactives, auditives i gustatives que aquests vins oferien segons la copa utilitzada i el seu entorn, que quedava explícitament indicat en un interessant punt de llibre, que es donà a tots els assistents.
Fou una curiositat molt elaborada per part dels enòlegs i de col·laboradors del Celler i de l’Escola d’Hoteleria Joviat, que va sorprendre a tots els assistents aconseguint una experiència gustativa i sensitiva única.
A l’era es pogueren tastar en primícia alguns vins experimentals que ni tan sols sortiran al mercat. Es tracta de vins de totes les varietats autòctones, entre ells Sumoll Negre, Sumoll Negre com a Blanc de Noir, Mandó i Picapoll, que formen part del constant estudi i desenvolupament que Abadal ha agafat com a compromís amb la zona i que ja ha donat fruits en el passat amb vins com el Picapoll, el Nuat o el Sumoll Rosat.
Podem remarcar entre els assistents, els restauradors amb estrelles michelin com May Hofmann, de Barcelona i Fina Puigdevall de Les Cols, de Girona; Josep Roca del Celler Can Roca, de Girona; del món de l’esport, com el campió mundial de Moto2 Toni Elias, els artistes com Àngels Gonyalons i les personalitats eno-gastronòmiques, com Pere Tapies, Toni Masanés, director d’Alicia, i el xocolater Enric Rovira.
També es pogueren visitar les antigues instal·lacions de la Masia amb els celler ancestrals de la casa i el Museu.
Fou un èxit total les diferents activitats que es varen oferir i que agraïren els convidats per la seva excepcionalitat i acurada preparació.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada