Aquesta setmana m'ha arribat una novetat del celler Pascona de la DO Montsant que ha emparat la DO Catalunya. Es tracta d'un fruitós macabeu de la verema del 2010 (13 graus). És un vi amb densitat, interessant. És saborós, rodó, fresc, amb moderada acidesa i un bon pas de boca. Destaca principalment per l'expressió de fruita (poma i fins i tot préssec). Neix d'unes vinyes de la Ribera d'Ebre (de Móra). Fa temps que opino que la via del macabeu, a diferència del que passa amb la xarel·lo o la garnatxa blanca, ha estat ben poc explorada a Catalunya. És una llàstima. Tret de bones excepcions com el Finca Els Camps del vendrellenc celler Jané Ventura (DO Penedès) o del Finca Racons de Tomàs Cusiné (Costers del Segre), els macabeus no brillen a casa nostra com sí ho fan els viuras a la DOQ Rioja. Aquest 991'n Macabevs, de la factoria de Toni Ripoll, ha arribat acompanyat d'un altre vi, el 992's Monastrells.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada