divendres, 10 de juny del 2011

Diumenge, segona Festa del Trepat a Barberà de la Conca

La cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, juntament amb l’Ajuntament del municipi, el Viver de Celleristes i la Denominació d’Origen Conca de Barberà, organitzen la 2a Festa del Trepat per aquest cap de setmana, 11 i 12 de juny. L’objectiu és donar a conèixer aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà i pràcticament exclusiva d’aquesta comarca tarragonina.


El Trepat és una varietat de raïm que tradicionalment ha produït vins i caves rosats de gran qualitat, molt aromàtics i frescos. No obstant això, els últims anys, també s’està experimentant en vinificacions encaminades a obtenir vins negres amb resultats molt positius.

Entre els actes previstos, destaca la trobada de col·leccionistes de plaques de cava en què es presentarà la nova placa de la cooperativa Agrícola de Barberà per al cava “Castell de la Comanda” rosat trepat, del grup Castell d’Or.

També està prevista un tast popular de vins i caves de trepat guiat pel professional del sector Xavi Nolla, una sessió de maridatges amb vins d’aquesta varietat i el mercat de vins i caves dels cellers elaboradors de la comarca, que se situarà a portals emblemàtics de la població on també s’exposaran obres d’artistes vinculats amb la comarca.

Finalment, recordar que Barberà de la Conca acull el 1er Celler de Viveristes de Catalunya, un projecte endegat fa sis anys per l’Ajuntament de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà, la DO Conca de Barberà i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. L’objectiu és tutelar petits emprenedors del món vitivinícola que comparteixen les noves instal·lacions del 1er Celler Cooperatiu de Catalunya (creat l’any 1894 per agrupar esforços i actualment cedit per part de la Cooperativa de Barberà amb aquesta finalitat) per tal d’elaborar vins de qualitat emparats dins la DO Conca de Barberà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada