És admirable la tasca que porta a terme Oriol Pérez de Tudela. Dimarts de la setmana que ve tornen els seus debats:
Quart debat de La felicitat possible:
Jaume Fàbrega i Abel Mariné parlaran del vi en l’alimentació
El proper dimarts 7 de juny, a les set del vespre, la dimensió alimentària del vi serà el tema protagonista del quart debat del cicle La felicitat possible a Arts Santa Mònica. El diàleg aplega dues veus de referència: el crític, historiador i divulgador de la gastronomia Jaume Fàbrega, i el catedràtic de nutrició de la Universitat de Barcelona Abel Mariné.
Amb ells encetarem un nou eix temàtic: tot el que té a veure amb la quotidianitat de la nostra relació amb el vi, com a individus i com a societats. Ens interessa debatre on es troba actualment el discurs de la ciència, la nutrició i la salut respecte el vi, especialment en un moment en què s'observen –almenys en l'esfera mediàtica– certes contradiccions: el vi-aliment versus el producte adictiu, promoció versus restricció, els efectes beneficiosos versus els riscos per a la salut, etc.
Els ponents
Jaume Fàbrega, historiador, escriptor i professor, és un dels crítics gastronòmics més reconeguts dels Països Catalans. Autor de més de 50 llibres sobre cuina i gastronomia, col·labora amb assiduïtat en diversos mitjans de comunicació.
Abel Mariné, doctor en Farmàcia, és catedràtic de nutrició i bromatologia de la UB. Ha compaginat les tasques docents amb diverses responsabilitats en la gestió de les polítiques educativa i científica. És conegut del gran públic per les seves col·laboracions als mitjans.
La felicitat possible, un debat cultural entorn el vi
La felicitat possible tracta els significat, dimensions i percepcions canviants del vi. És un cicle de debat estructurat en nou sessions; cadascuna compta amb dos ponents destacats, un d’ells actiu al món professional del vi, l’altre procedent d’àmbits diferentes de la cultura i la societat.
Creada i organitzada per EL VI A PUNT, La felicitat possible presenta una nova manera d’encarar la discussió entorn un dels nostres productes més simbòlics. El títol fa al·lusió a una frase del llibre Els vins de Catalunya (1979), del reconegut enòleg Jaume Ciurana: “Aquest diàleg persona-vi, la persona assajant de conèixer el vi i el vi regalant-nos sensacions i suggerint-nos idees, l’hem de trobar a la base i en l’origen de la possible felicitat que trobem en la degustació de vins.”
Més informació a lafelicitatpossible.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada