dilluns, 2 juliol de 2012

Última copa al Cigró d'Or




Aquesta tarda, coincidint amb el seu desè aniversariu, el restaurant Cigró d'Or de Gelida, del xef Oriol Llavina, el Cuiner de l'Any 2009, ha convidat a la darrera copa. El Cigró d'Or ha decidit tancar portes per traslladar-se a Vilafranca del Penedès, a la plaça de l'Oli número 1, al restaurant MerCat (http://www.restaurantmercat.cat/). Llavina ha dit que l'acte d'aquesta tarda no es convocava amb la voluntat que es vessés "cap llagrimeta", i ha afegit que "ens il·lusiona fer-vos partíceps del nou Cigró, el de Vilafranca". A través d'una newsletter també s'ha explicat que "un restaurant no és un negoci com un altre. Un restaurant és una casa agradable, uns amics que hi vénen a menjar i a trobar-s'hi bé, una cuina que treballa com si allò que es talla, que es cou, que bull, que emulsiona, que es caramel·litza fos una veritable obra d'art. Ho és, de fet. N'estem convençuts". S'afegeix que "el Cigró d'Or ha completat un primer cicle apassionant i enriquidor, que ha durat deu anys. Sembla que fos ahir, però ja ha passat un decenni. Aquesta primera part d'una història que volem continuar escrivint amb lletres daurades, com el nostre emblemàtic llegum, s'ha desenvolupat a Gelida, el poble del xef i ànima del restaurant, l'Oriol Llavina. Però la vida sempre s'encarrega de posar-nos reptes al davant, i per això a partir d'ara ens trobareu no pas aquí, sinó a Vilafranca, a l'altell del Mercat de la Carn (que té el bon gust d'estar emplaçat a la plaça de l'Oli número 1 de la capital del Penedès). Entenem que d'aquesta manera podrem donar un servei més rigorós als nostres clients, més complet. La cuina serà la mateixa que la del Cigró, i, si de cas, cada dia ens escarrassarem més i més per anar-la depurant i fer-la encara millor. La il.lusió no és la mateixa que quan vam obrir el Cigró, una dècada enrere: és una il.lusió doblada. L'Oriol Llavina, doncs, serà sempre a Vilafranca, cuinant per a vosaltres, amb el seu tremp tan personal i les seves creacions agosarades i, alhora, respectuoses amb la tradició. L'ambició és la de constituir un gran restaurant del Penedès, la d'erigir-nos en la referència gastronòmica privilegiada del nord del sud del nostre país". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada