Aquesta tarda, coincidint amb el
seu desè aniversariu, el restaurant Cigró d'Or de Gelida, del xef Oriol
Llavina, el Cuiner de l'Any 2009,
ha convidat a la darrera copa. El Cigró d'Or ha decidit
tancar portes per traslladar-se a Vilafranca del Penedès, a la plaça de l'Oli
número 1, al restaurant MerCat (http://www.restaurantmercat.cat/).
Llavina ha dit que l'acte d'aquesta tarda no es convocava amb la voluntat que
es vessés "cap llagrimeta", i ha afegit que "ens il·lusiona
fer-vos partíceps del nou Cigró, el de Vilafranca". A través d'una
newsletter també s'ha explicat que "un restaurant no és un negoci com un
altre. Un restaurant és una casa agradable, uns amics que hi vénen a menjar i a
trobar-s'hi bé, una cuina que treballa com si allò que es talla, que es cou,
que bull, que emulsiona, que es caramel·litza fos una veritable obra d'art. Ho
és, de fet. N'estem convençuts". S'afegeix que "el Cigró d'Or ha
completat un primer cicle apassionant i enriquidor, que ha durat deu anys.
Sembla que fos ahir, però ja ha passat un decenni. Aquesta primera part d'una
història que volem continuar escrivint amb lletres daurades, com el nostre
emblemàtic llegum, s'ha desenvolupat a Gelida, el poble del xef i ànima del
restaurant, l'Oriol Llavina. Però la vida sempre s'encarrega de posar-nos
reptes al davant, i per això a partir d'ara ens trobareu no pas aquí, sinó a
Vilafranca, a l'altell del Mercat de la Carn (que té el bon gust d'estar
emplaçat a la plaça de l'Oli número 1 de la capital del Penedès). Entenem que
d'aquesta manera podrem donar un servei més rigorós als nostres clients, més
complet. La cuina serà la mateixa que la del Cigró, i, si de cas, cada dia ens
escarrassarem més i més per anar-la depurant i fer-la encara millor. La
il.lusió no és la mateixa que quan vam obrir el Cigró, una dècada enrere: és
una il.lusió doblada. L'Oriol Llavina, doncs, serà sempre a Vilafranca, cuinant
per a vosaltres, amb el seu tremp tan personal i les seves creacions agosarades
i, alhora, respectuoses amb la tradició. L'ambició és la de constituir un gran
restaurant del Penedès, la d'erigir-nos en la referència gastronòmica
privilegiada del nord del sud del nostre país".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada