diumenge, 1 de gener del 2012

Excepcional Turó d'en Mota 2000

Si el darrer post del 2011 el vaig dedicar a un cava de marca blanca d'1,45 euros, aquest 2012 el vull començar infinitament millor, amb un estratosfèric cava de Recaredo, el Turó d'en Mota 2000, de gairebé 100 euros (uns 95 euros PVP). La segona anyada d'aquest cava fruit d'una espectacular vinya de xarel·lo que ha començat a ser llaurada amb cavall s'ha traduït en una limitadíssima producció de només 2.990 ampolles. Aquest xarel·lo d'una vinya amb molt d'encant de Sant Sadurní d'Anoia mostra de forma excepcional com el cava pot competir amb els millors xampanys. Tot i el seu llarg envelliment, el més elevat del mercat, aquest cava encara es mostra fresc i amb una interessant acidesa. Les notes de fruites no han desaparegut del tot mentre sobresurten notes molt nítides a fruits secs, especialment de nous. És un cava que ha estat aclarit en pupitres que no ha passat pel xampagel: el degorjament s'ha fet a mà sense congelar el broc. Supera els 100 mesos de criança, tot un repte.

A continuació us adjunto la fitxa d'aquest gran cava de Recaredo:

CAVA TURÓ D'EN MOTA 2000:

Pluges d'octubre 1999 a setembre 2000: 477 l/m2. Mitjana de pluges a Sant Sadurní dels últims 45 anys: 536 l/m2

Temperatura campanya 1999/2000: 15,2 º C

Resum climàtic campanya 1999/2000: Tardor plujós amb un hivern molt sec i suau, temperatures gairebé primaverals durant el mes de febrer.

Primavera bastant seca, l'estiu és suau sense excessos de temperatura. Les pluges es mantenen per sota de la mitjana històrica i la temperatura mitjana de l'any se situa exactament en la mitjana històrica.

Data de verema: 7 setembre 2000

Rendiment: 3.950 kg de raïm


Producció: 2.990 ampolles, totes numerades.

Primera fermentació realitzada en bóta de roure. Roman en bóta durant un període de 3 mesos i mig. Es realitza un "batonage" setmanal de les mares de la primera fermentació.

Embotellat: maig 2001

Primer degorjament: Octubre 2009

Temps de criança ampolles del primer degorjament 2009: 100 mesos = 8 anys i 4 mesos

En totes les ampolles s'indica la data de degorjament i el temps de criança en mesos.

P.VP. Aprox. 95 €

Dades analítiques:

G.A. : 12% vol.

Acidesa Total: 6,30 g / l en àcid tartàric

Cava Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d'expedició.

El Cava "Turó d'en Mota", segons els seus elbaoradors, "és fruit de la pròpia naturalesa, amb la complicitat d'un equip humà amb consciència, que busca conèixer, interpretar i respectar les seves lleis".

RECOMANACIONS:

Conserveu aquesta ampolla en el seu embalatge original ia 15 º C per respectar les seves característiques i garantir una bona evolució.

Per apreciar tota la seva complexitat, recomanem obrir l'ampolla uns minuts abans de la seva degustació i servir aproximadament a 10 º C, en copa alta amb forma de tulipa, de base ampla i part superior lleugerament tancada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada